Czateria...cd
Wzrosło, ale u CIebie jakoś dziwnie wysoko. Poprzedni ubezpieczyciel wycenił mi Ibizę ok 30% drożej niż w ubiegłym roku. Finalnie udało mi się znaleźć z tej samej cenie co rok temu, ale wykorzystałem zniżkę.
Natomiast w przypadku pakietu OC+AC zapłaciłem nieco mniej niż w ubiegłym roku, bez kombinowania, bez zmiany ubezpieczyciela. Wydaje mi się, że AC mi staniało co spowodowało, że nie odczułem podwyżki OC.
Natomiast w przypadku pakietu OC+AC zapłaciłem nieco mniej niż w ubiegłym roku, bez kombinowania, bez zmiany ubezpieczyciela. Wydaje mi się, że AC mi staniało co spowodowało, że nie odczułem podwyżki OC.
loockas napisał(a):Wzrosło, ale u CIebie jakoś dziwnie wysoko. Poprzedni ubezpieczyciel wycenił mi Ibizę ok 30% drożej niż w ubiegłym roku. Finalnie udało mi się znaleźć z tej samej cenie co rok temu, ale wykorzystałem zniżkę.
AC na pewno staniało, bo zmalała wartość pojazdu, a już auto miałes poza pakietem dealerskim – starsze niż 6 lat. Dziwnie jest to że zniżki oficjalne nic się nie mają do ceny ubezpieczenia. Ja miałem wycenione 2800 w PZU za pakiet ze zniżkami 60%. Jak pokazałem że w Benefia dostałem 2480 za identyczny pakiet, to okazło się że PZU zroniło mi 2450 za to samo co wcześniej.
Więc warto się targować
..::Born To Rise Hell::..
Takie coś zakupiłem
Co do prowadzenia to myślę że prowadzi się tak samo jak VC ale jak dla mnie to przeskok w zupełnie inne buty, klasa średnia to jednak komfort, auto stworzone do łykania kilometrów.
Co do prowadzenia to myślę że prowadzi się tak samo jak VC ale jak dla mnie to przeskok w zupełnie inne buty, klasa średnia to jednak komfort, auto stworzone do łykania kilometrów.
To jest to auto co pokazywałeś wczesniej. Gratki
.
Jak wchodzę na Mazdaspped to Firefox blokuje mi jakieś popup, a żadnej wiadomość PW nie mam. Tez tak macie ?
Jak wchodzę na Mazdaspped to Firefox blokuje mi jakieś popup, a żadnej wiadomość PW nie mam. Tez tak macie ?
loockas napisał(a):Wzrosło, ale u CIebie jakoś dziwnie wysoko.
Generalnie to ja jeżdżę jeszcze na OC poprzedniego właściciela, bez przeliczonej składki. No ale faktem jest że w Benefii w styczniu wyszło 430zł dla mnie. Teraz duuużo więcej. Nie wiem dokładnie jaką miałbym polisę gdybym ubezpieczał auto w lipcu ub. roku.
Ale w przypadku Voyagera sam rozrzut pomiędzy firmami jest masakryczny (pakiet OC + AC od 1do prawie 5 kzł przy 13 letnim aucie musi szokować
Co do wyliczeń, przed chwilą dzwoniła babka z Liberty. Z początkowego 1022zł (z rankomatu) zeszła do 716, dokładając jakieś Assistance MEGASUPERHIPERGIGAMAX

Da się? Jak widać, da
Ale jeszcze poczekam na telefony od reszty hyhyhy
Neonixos, spoko lopel
wyglada na zadbanego
nawet zerknalem na oferty vectry i signum, jest w czym przebierac jesli chodzi o ilosc ofert, gorzej z jakoscia pewno.. nie wiem czy jakiegos angola nie przytaszczyc w niedalekiej przyszlosci, ale raczej nie opla, choc za pol darmo sa w uk.

Signum ma tą przewagę że zwykle modele są bardzo dobrze wyposażone już w standardzie.
JohnnyB napisał(a):Jak wchodzę na Mazdaspped to Firefox blokuje mi jakieś popup, a żadnej wiadomość PW nie mam. Tez tak macie ?
Dziwne... Jeśli masz program antywirusowy, to kliknij proszę w pasek adresowy i zezwól – jestem ciekawy cóż to takiego

- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
Ogólnie teraz jest w czym wybierać bo na wiosnę to była masakra, ceny poszły też w dół. Rozmawiałem z tym gościem to sam przyznał że 2.0T to ze świeczką ale jak dorwiesz taką po lifcie to będzie rodzynek fajny.
yyy że co?
Gib napisał(a):Dużo słoików było?
yyy że co?
JohnnyB napisał(a):AC na pewno staniało, bo zmalała wartość pojazdu, a już auto miałes poza pakietem dealerskim – starsze niż 6 lat.
Rok temu też było starsze niż 6 lat, a zapłaciłem podobnie jak 2 lata temu, a wtedy podwyżki OC nie było. Z resztą nie jestem jedyny, który przy pakiecie OC+AC nie odczuł podwyżki tak jak przy samym OC.
Fajny łopel
No może i masz racje bo koleś na weekendy leciał do Zamościa
.
Zamontowałem fotelik, na razie na próbę na środku i muszę powiedzieć że śmiało po bokach usiądą jeszcze dwie osoby mojego pokroju (180cm, 80kg). W takim setupie będziemy jechali na Lubelszczyznę więc wszystko jest ok
. Jurto pierwsze rozbieranko do naprawy idzie pokrętło od klimy bo nie mogę wejść w menu (podobno standard w VC), na szczęście na przepustkę wychodzi kumpel który ogarnia Ople bo sam miał ze 3 a teraz ma VC.

Zamontowałem fotelik, na razie na próbę na środku i muszę powiedzieć że śmiało po bokach usiądą jeszcze dwie osoby mojego pokroju (180cm, 80kg). W takim setupie będziemy jechali na Lubelszczyznę więc wszystko jest ok
loockas napisał(a):Rok temu też było starsze niż 6 lat,
O tym właśnie pisałem. Jak masz auto do 6 lat to łapiesz się na pakiet dealerski – wieksze zniżki i potem jak już auto skończy 6 lat to płacisz za AC więcej jak porzedni mimo że wartość auta zmalała.
Ogólnie ja płacę od 8 lat chyba średnio 3-4 tyś rocznie za polisy dwóch aut łącznie. Teraz chyba wyszło 4 tyś PLN za dwa pakiety do tego 1600 za GAP na 3 lata dla Volvo.
Jakoś przywykłem....aczkolwiek co się uda odłożyć....wydaje na auto.
W tym roku już koniec polis a w przyszłym się zobaczy
JohnnyB napisał(a):skończy 6 lat to płacisz za AC więcej
Ale ja zapłaciłem mniej
Gib napisał(a):Neo maglownicę obejrzałeś?
Nie sprawdzałem ale czytałem o tym problemie, też w Cromie i 159 magiel się sypie. Nie ma żadnych objawów także chyba jest wszystko ok.
loockas napisał(a):Ale ja zapłaciłem mniej
Nie miałeś auta gdy miało mniej jak 6 lat chyba
Jeden kij, AC tanieje, bo to nie obowiązkowe ubezpieczenie i coraz mniej ludzi je kupuje.
chce mi sie cos mocniejszego ale raczej nie zaryzykuje.Dominator napisał(a):Beny, odpusc h6, nie warto. Chyba ze masz nadmiar gotowki.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT