Rwę kulszową z chęcią ci oddamnemi napisał(a):Wow, zazdro
Żartuje, dzięki. Dzisiaj jeszcze zrobiłem ekstra 170km bo musiałem odebrać córkę z obozu. Głównie autostrada i krajówki. Średnia jak do tej pory poniżej 15kWh wiec nie jest tak zle

www.mazdaspeed.pl
Rwę kulszową z chęcią ci oddamnemi napisał(a):Wow, zazdro
Gib napisał(a):nie jestem elektrykiem nie znam się więc zapytam, żeby sprawdzić czy wentylator dmuchawy nie jest zrąbany mogę podłączyć go na krótko pod akumulator. A czy można też pod prostownik?
Gib napisał(a):to jest wentylator dmuchawy nie chłodnicy mam go na wierzchu gdzieś pogubiłem swoje kable z krokodylkami więc pytam czy mogę to pod prostownik podpiąć żeby sprawdzić. U mnie on padał i padał aż w końcu przestał działać.
marek napisał(a):Gib napisał(a):to jest wentylator dmuchawy nie chłodnicy mam go na wierzchu gdzieś pogubiłem swoje kable z krokodylkami więc pytam czy mogę to pod prostownik podpiąć żeby sprawdzić. U mnie on padał i padał aż w końcu przestał działać.
a to przypadkiem nie padł Ci rezystor dmuchawy (tzw. jeż) ?
Gib napisał(a):niewykluczone,
Gib napisał(a):Całkiem niewykluczone, a jeszcze może być typowa bolączka tego modelu, słaba masa
Krzemol napisał(a):Wystawiać można za ile się chce. Z 166 też są zawsze dyskusje że z Busso to już super duper warte miliun złotych, na potwierdzenie jakieś linki do Giełdy klasyków do egzemplarzy po 50tys itd. A rzeczywistość wygląda tak, że znajomy wystawił za 26tys naprawdę piękną sztukę (widziałem, jeździłem) z 170tys przebiegu. Efekt jest taki, że wszyscy dyskutanci glowa w piasek, Ci co szukali 166 "gotowi dać więcej" nagle zamilkli, telefonów zero
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości