Alkoholowy kącik MazdaSpeed
Najpierw było wino różowe półsłodkie do pizzy, następnie jakiś cin-cin wermut ze spritem, a skończyło się na 3 żywcach 
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Niestety, ja muszę nieco dorosnąć do degustacji piw. Jako że jestem osobą młodą, wolę bardziej słodkie piwa, jednak bez przesady. Zbyt duża gorycz w piwie nie pozwala mi poczuć jego smaku. Lubię lagera 11% ekstr. niezbyt nachmielonego.
Kormorana próbowałem, ale tylko raz, podobnie jak Olsztyńskie, ale oba były raczej zbyt gorzkie jak dla mnie. Także się nie wypowiem.
Za to przedwczoraj poszły 4 Piasty Wrocławskie, a przed tym Lipcowe niepasteryzowane z browaru Jagiełło (kupione w Lewiatanie). Naprawdę, Lipcowe jest świetnym piwem. Butelka 0,33l za 3zł, schłodzone, na obecne upały jest idealne. Pełnia smaku, zbożowa nuta. Byłem dość spragniony, po powrocie do domu, buteleczka tego piwa została opróżniona w 3-5 minut. Polecam.
A wczoraj byłem w markecie Piotr i Paweł w niedawno otwartej galerii handlowej, no i mają tam naprawdę spory (jak na market) wybór piw zagranicznych, a także polskich regionalnych, a do tego mają też Piasta Wrocławskiego w butelce
(dotychczas musiałem się raczyć puszkową wersją)
Kormorana próbowałem, ale tylko raz, podobnie jak Olsztyńskie, ale oba były raczej zbyt gorzkie jak dla mnie. Także się nie wypowiem.
Za to przedwczoraj poszły 4 Piasty Wrocławskie, a przed tym Lipcowe niepasteryzowane z browaru Jagiełło (kupione w Lewiatanie). Naprawdę, Lipcowe jest świetnym piwem. Butelka 0,33l za 3zł, schłodzone, na obecne upały jest idealne. Pełnia smaku, zbożowa nuta. Byłem dość spragniony, po powrocie do domu, buteleczka tego piwa została opróżniona w 3-5 minut. Polecam.
A wczoraj byłem w markecie Piotr i Paweł w niedawno otwartej galerii handlowej, no i mają tam naprawdę spory (jak na market) wybór piw zagranicznych, a także polskich regionalnych, a do tego mają też Piasta Wrocławskiego w butelce

Piasta Wrocławskiego widziałem w Białymstoku (tam też kupowałem) jedynie przy akademikach politechniki. Nie jest to najlepsza reklama dla tego piwa bo głównie sprzedają się tam żubry, warki, tatry i napoje winopodobne aromatyzowane spokojne tegoroczne w cenie do 5pln 

Ja nie powiedziałem, że jest to jakieś super jakościowo piwo itd. Jest to koncernowe piwo, które po prostu mi smakuje. Produkowane jest przez Carlsberg, lecz mimo wszystko lubię je i to bardzo. Kupuję je, kiedy chcę się napić piwa, a ma ono przystępną cenę (czyli to, co dla studenta najważniejsze
). Do poznawania nowych smaków są piwa z małych browarów, których najzwyczajniej szkoda pić na ilość. Na przykład w mojej lodówce stoi od prawie dwóch miesięcy stout "Dobry wieczór" z browaru Pinta i czeka spokojnie na degustację.
Spätlese (reńskie pseudo QMP z Lidla) z odrobiną wody zagazowanej – prawie jak Asti spumante :–)
Babskie auto, wersja amerykańska viewtopic.php?f=313&t=118894
jesli ktos chce sie napic to polecam gin lubelski z tonikiem:) do tego cytrynka i kostki lodu w sam raz na upaly:) najlepiej zrobic pol na pol:) zalezy jak kto lubi:)
- Od: 13 mar 2012, 15:40
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 MZR-CD 150KM 2002 rok
viewtopic.php?f=331&t=169015
Mazda 6 GH 2.5 L5-VE 170 KM 2008
viewtopic.php?f=331&t=200456&view=unread#unread
marek219 napisał(a):jesli ktos chce sie napic to polecam gin lubelski z tonikiem:)
Oj, ja myślę że jest on wręcz z przeciwnego krańca Polski
Wczoraj z okazji zaliczenia ostatniego egzaminu, który był przedwczoraj (ale wyniki wczoraj) podyskutowałem z kolegą wypijając z nim trzy po trzy piwka:
Ciechan Wyborny na pół, Lubuskie Jasne na pół, Lech Pils, Piast Wrocławski

kubsztyk napisał(a):marek219 napisał(a):jesli ktos chce sie napic to polecam gin lubelski z tonikiem:)
Oj, ja myślę że jest on wręcz z przeciwnego krańca PolskiAczkolwiek też go lubię, w połączeniu z tonikiem lub ze Sprite, no i ze 2 (a teraz nawet 3) kosteczki lodu, co by był mocno schłodzony.
No na upal jak znalazl:) nie powiem fajnie mozna posiedziec i delektowac sie smakiem:)
Dobrze ze mam juz egzaminy za soba ;D:D
- Od: 13 mar 2012, 15:40
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 MZR-CD 150KM 2002 rok
viewtopic.php?f=331&t=169015
Mazda 6 GH 2.5 L5-VE 170 KM 2008
viewtopic.php?f=331&t=200456&view=unread#unread
Przy meczu Radwańskiej na mieście opróżniłęm

Szoko polecam dla dziewczyn. Takie smakowe, w smaku czekoladowo-kawowe, piwo. Kiedyś raz piłem Magnusa czekoladowego 330ml i w połowie chciało mi się wymiotować a te Szoko poszło bez większych problemów. Podawać silnie schłodzone

Szoko polecam dla dziewczyn. Takie smakowe, w smaku czekoladowo-kawowe, piwo. Kiedyś raz piłem Magnusa czekoladowego 330ml i w połowie chciało mi się wymiotować a te Szoko poszło bez większych problemów. Podawać silnie schłodzone
Magician napisał(a):(...)Kiedyś raz piłem Magnusa czekoladowego 330ml i w połowie chciało mi się wymiotować
Polecam Magnusa Black (z nutą wanilii), ewentualnie Żurawinowego (moja dziewczyna go lubi).
Aczkolwiek Jagiełło stosuje raczej sztuczne aromaty. Tak mi się wydaje. Ale Lipcowe bije wszystkie. Super na obecne upały. Perfekcyjnie gasi pragnienie, dając przy tym przyjemność z picia. Zbożowa nuta, która jest wisienką na torcie.