Czateria... 2021
3,6 to max jaki mogę wycisnąć z Renaty na lokalnych dogach, w trasie to tak 4,5 trzeba liczyć do tych 110km/h. Fajny masz wynik ja 4,8 miałem w Pulsarze 1.2 do Bartoszyc ale tam to inna bajka, Warmińskio-mazurskie drogi to specyficzny teren, na równym pewnie zszedł bym do tych 4,5 może nawet niżej ale po tych górkach i zakrętach ciężko. 1.6 dci może nie jest bez wad ale w tej klasie ciężko o oszczędniejszą jednostkę. Sam na równym 4 bieg i 53km/h pokazuje chwilowe około 2,5L
Ja ustawiam prędkość i mam wszystko gdzieś. Już mi szkoda nerwów na pośpiech, jazda to dla mnie relaks.
Dodaję 5-10 km/h do przepisów i tyle. Nie patrzę na żadne obroty silnika, nic mnie nie obchodzi – jak muszę, to tryb sport i ogień, potem znów acc.
Dodaję 5-10 km/h do przepisów i tyle. Nie patrzę na żadne obroty silnika, nic mnie nie obchodzi – jak muszę, to tryb sport i ogień, potem znów acc.
Ostatnio edytowano 10 kwi 2023, 16:14 przez nemi, łącznie edytowano 1 raz
Beny napisał(a):A jakby ktoś chciał kupić nokian to tak wyglądają 2letnie
Sporo jest tego na necie, jednym uznają reklamację innym nie ale ktoś tu odwalił z tymi oponami.
Krzemol napisał(a):Jakbym miał się przejmować takimi rzeczami jak połowa skali przy 9tys km to bym chyba osiwiał
Nie jestem przyzwyczajony do poboru oleju w swoich autach
loockas napisał(a):Mój rekord to chyba 3,2 ale to jest już jakaś katorga. Ogólnie przy moich przebiegach nie odczuwam różnicy między spalaniem ~3, a ~5 wiec przestałem się katować eko jazda
Tu już nie chodzi o jakąś ekstremalną eko jazdę bo to bez sensu czy spalimy ten litr więcej ale można dojechać w tym samym czasie i na dłużej wystarczy nam paliwa gdy nie spalamy go bez sensu olewając styl jazdy.
W Sceniku chyba jest średnia 12/100 obecnie
Muszę zobaczyć czy gdzieś się da przełączyć widok na motogodziny, bo to będzie bardziej wiarygodne dla tego auta 
Dopisano 10 kwi 2023 15:21:
Musisz sobie kupić niezawodne i mitycznie bezawaryjne auto japońskie. Wtedy przywykniesz

Dopisano 10 kwi 2023 15:21:
Neonixos666 napisał(a):Nie jestem przyzwyczajony do poboru oleju w swoich autach
Musisz sobie kupić niezawodne i mitycznie bezawaryjne auto japońskie. Wtedy przywykniesz
Ja w Alfie zszedłem do 5l ale to był tempomat od początku do końca zapięty na 100kmh. W normalnej trasie bliżej jednak tych ~7.5 trzeba liczyć, zależy ile A i S. Nie jest to demon oszczędności ale jednak pięć garów w automacie z przełomu wieków spalić musi. Jeden gość twierdzi, że nie widzi więcej jak 5.5 z dystrybutora przy 140kmh (też 20V w automacie) ale średnio w to wierzę albo u mnie coś nie halo. Zresztą mi zawsze auta palą więcej jak w internetach piszą, tylko poprzednia 3.2 była wyjątkiem od tej reguły 
Ostatnio edytowano 10 kwi 2023, 16:54 przez Krzemol, łącznie edytowano 1 raz
szwagier dostał z autem więc narazie zostaną.Neonixos666 napisał(a):poro jest tego na necie, jednym uznają reklamację innym nie ale ktoś tu odwalił z tymi oponami.
I jest orzeszczesliwy bo zamienił renowkę na subaru
Wróciłem z pałowaania subaru, pierwszy raz jeździłem boxerem, fajnie bulga i na reduktorze dobrze podaje
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
loockas napisał(a): kupić niezawodne i mitycznie bezawaryjne auto japońskie
Czy ja tu toyodę widzę, czy coś innego?

Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Dawno były robione nadkola?
Fajne... co zimę takie oglądam na otomoto
Ewentualnie Forek
Jeszcze trochę i przestanę oglądać meble, lampy itp w internecie i będę mógł wrócić do przeglądania ogłoszeń aut, których nigdy nie kupię
Jeszcze trochę i przestanę oglądać meble, lampy itp w internecie i będę mógł wrócić do przeglądania ogłoszeń aut, których nigdy nie kupię

Nadkole jedno zdrowe, drugie minimalne purchle, zaczyna je brać. Ale tylny zawias prawie czysty, w porównaniu do mojej Mazdy to bym powiedział że igla 
Ale środek mimo że to rocznik 2006 to trąci 323bj bardzo
Ale środek mimo że to rocznik 2006 to trąci 323bj bardzo
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
loockas napisał(a):Jeszcze trochę i przestanę oglądać meble, lampy itp w internecie i będę mógł wrócić do przeglądania ogłoszeń aut, których nigdy nie kupię
eee fajne hobby, napatrzysz się, naparzysz i już wystarczy, polecam

a Toyota z tego roku to lesza? to samo
Dopisano 10 kwi 2023 21:21:
Jedynie Signum z tego roku miał nowoczesne wnętrze
Dopisano 10 kwi 2023 21:21:
Jedynie Signum z tego roku miał nowoczesne wnętrze

motomike6 napisał(a):Nie strasz bo my właśnie na taki zmieniliśmy Po dwóch miesiącach jeszcze działa
Spokojnie, z moich statystyk wynika, że jeszcze z 12-14 miesięcy podziała
Zapomniałem dodać – ewidentnie przekłamywał temperaturę. Moja narzeczona DUŻO piecze i były same problemy. Teraz dużo prostszy Electrolux piecze idealnie...
Dopisano 11 kwi 2023, 09:39:
Neonixos666 napisał(a):Dawno były robione nadkola?
Ostatnio znajomy blacharz robił innemu koledze Forestera, takiego chyba 2008+.
Podłogi, progów, kielichów brak... Żałował, że się podjął.
Ja się niestety z mojego marzenia – starego forestera z turbo dawno wyleczyłem po tym co widziałem.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mi bierze ruda klapę przy listwie (robiona na gwarancji a i tak wyłazi) Jak nie wymienię klapy walnej od rudej to będę to robił co 2 lata. Ruda to ruda.