Czateria... 2021
nemi napisał(a):Albo abonament w Żabce na kawę
Kurła dziś tankowałem mogłem z Orlenu wziąć chociaż

Grzyby napisał(a):Ale widać ile się produkuje śmieci plastikowych :/
Tak, to jest największa wada tego rozwiązania.
nemi napisał(a):Albo abonament w Żabce na kawę
Jakbym pracował dalej stacjonarnie, to bym sobie pewnie taki abo sprawił. Jak się nam ekspres zepsuł i część ludzi przeszła na rozpuch, to ja chodziłem do żabki obok po kawę i przynosiłem sobie do biurka

Podobno mają być też subskrypcje na hotdogi

Ja wiele lat używałem kapsułek. I bardzo sobie chwaliłem/lubiłem. Ale ilość plastiku przeraża, próbowałem to napełniać, używać parę razy ale ani to opłacalne, ani wygodne. I jednak kupiłem automat – nie produkuje żadnego śmiecia, kawę zużytą daję iglakom lub... palę w kominku. Tylko opakowanie z kilogramowej kawy do plastików.
Ja kiedyś miałem tę względna przyjemność zobaczyć jak wygalał ekspres kawy w żabce, przywiesił, się, pani zaczęła go otwierać ..... i oczom mym ukazał się las....wiec odpuściłem.
Kapsułki są, na wyjazdy jak znalazł
. ze nie kupuje wody tylko soda stream, to te kilka kapsułek raczej nie zrobiłoby mi problemu.
Ale i tak na co dzień Philips. W tym momencie około 8-10 kaw dziennie. Już po gwarancji ale serwisowałem go już sam. wydaje się banalny w naprawie i czesci na potęgę.
Kapsułki są, na wyjazdy jak znalazł
Ale i tak na co dzień Philips. W tym momencie około 8-10 kaw dziennie. Już po gwarancji ale serwisowałem go już sam. wydaje się banalny w naprawie i czesci na potęgę.
..::Born To Rise Hell::..
Najlepsze jest to że mam ekspres Siemens a zadzwoniłem na serwis Samsunga, Pan grzecznie po moim przedstawieniu sprawy wyjaśnił że Samsung nie ma ekspresów 

nemi napisał(a):używać parę razy ale ani to opłacalne, ani wygodne.
Nie no, nie po to kupiłem taki ekspres. Założenie miało być, że to na wyjazdy i ma być szybko i sprawnie. Aktualnie używam w domu dlatego, że główny nie domaga. Tak czy inaczej ta bezobsługowość właśnie mnie najbardziej w tym urzeka. Napełnianie kapsułek się z tym kłóci.
W temacie AGD. Zaczynamy kompletować graty do kuchni. O ile wiem co potrzebuje w przypadku piekarnika czy zmywarki (czyli nic poza standard) to kompletnie nie znamy się na płytach indukcyjnych. Zacząłem czytać i zwątpiłem
Btw, praca w obsłudze klienta musi być ciężka. Jak oddawałem auto, to przszedł jakiś brodaty dziadek cały w ortalionie do działu sprzedaży. Taki trochę z pretensją był. I mówi, że 10 lat temu kupił tu samochód i spaliła się jakaś żarówka i mają coś mu z tym zrobić. Nieźle.
Co do płyty to szukałbym takiej która ma aluminiowe nakładki na ranty, chyba ze frezujesz blat pod płytę to nie ma tematu. Możę to nie za bardzo ładnie bedzie wyglądać – mozęsz kupic zewnetrzne i pomalowac na czarno
, ale kazdu kto ukruszył płytę, zdecydowanie doradzi ci nakłądki na ranty
.
CO do 3 faz to chyba teraz wszystkie 4 sekcyjne sa na 3 fazy, zdecydowanie nie ma szans odpalić wszystkich na 230V.
Płyty działają prawie tak samo, tutaj chyba bardziej robotę zrobią dobre garnki.
CO do 3 faz to chyba teraz wszystkie 4 sekcyjne sa na 3 fazy, zdecydowanie nie ma szans odpalić wszystkich na 230V.
Płyty działają prawie tak samo, tutaj chyba bardziej robotę zrobią dobre garnki.
..::Born To Rise Hell::..
Dzięki za cenne info. Wiem o co chodzi, bo mam teraz płytę gazową ze szkłem, ale jeszcze się udało jej nie rozwalić. No te ramki faktycznie nie wyglądają za dobrze. Natomiast wpuszczenie w blat jak rozumiem wiąże mnie już do tego konkretnego modelu/producenta w przyszłości...
Są 4 sekcyjne na 1f, ale nie odpalisz ich równocześnie, albo odpalisz ale z bardzo ograniczoną mocą. Tak czy inaczej tylko 3f, bo specjalnie pod to kabel dociągałem
JohnnyB napisał(a):do 3 faz to chyba teraz wszystkie 4 sekcyjne sa na 3 fazy
Są 4 sekcyjne na 1f, ale nie odpalisz ich równocześnie, albo odpalisz ale z bardzo ograniczoną mocą. Tak czy inaczej tylko 3f, bo specjalnie pod to kabel dociągałem
No tak jak JohnnyB pisze zakup odpowiednich garnków to podstawa, często kupisz a później albo grzeje jak by nie mogło, nie wykrywa itp. IKEA ma całkiem dobre i sprawdzone.
My też na etapie wymiany kuchni i taką płytę wzięliśmy:
NZ64H57479K
Obecnie mamy Siemens która ma już prawie 17 lat ale dalej działa bezproblemowo. Zobaczymy jak nowa.
My też na etapie wymiany kuchni i taką płytę wzięliśmy:
NZ64H57479K
Obecnie mamy Siemens która ma już prawie 17 lat ale dalej działa bezproblemowo. Zobaczymy jak nowa.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
Płyty są raczej podobnych wymiarów, myślę że jak padnie to w ten otwór coś spokojnie kupisz. Ja mam elektroluxa, 7 lat temu chyba 1000-1200 kosztowała. Zepsuła się w grudniu poszły zimne luty na szczęście kolega serwisant ogarnął.Co do ubicia/rozbicia zdarzyło się, naprawili na gwarancji rozszerzonej. Teraz w
ubezpieczeniu domu mam dodatkowo ubezpoeczone elementy szklane, płytę, lustra, drzwi do kabiny do kwoty 3tys.
Aha booster się przydaje.
Kurła lpg 0,40gr podrożało
ubezpieczeniu domu mam dodatkowo ubezpoeczone elementy szklane, płytę, lustra, drzwi do kabiny do kwoty 3tys.
Aha booster się przydaje.
Kurła lpg 0,40gr podrożało
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Dziękuję Panowie. Wiedziałem że na forumowe koło gospodyń wiejskich można liczyć w tych tematach
Biorę w takim razie coś ze średniej półki, bez wodotrysków 
Kurde, jeszcze niedawno pustaki wybierałem, a tu już kuchnia. Dzisiaj zaczęli płytkować łazienki. Szybko mi to zleciało, za szybko nawet...
Kurde, jeszcze niedawno pustaki wybierałem, a tu już kuchnia. Dzisiaj zaczęli płytkować łazienki. Szybko mi to zleciało, za szybko nawet...
Eh z 1400 km w koło komina spalanie 6,6L, ciekaw jestem czy w lato zrobił bym 1000km na jednym zbiorniku, bez odwożenia dzieci może i by się udało.
loockas napisał(a):
To teraz już z górki
Dzisiaj takie wstępne rozpoznanie zrobiłem i średnio trzeba czekać 9-12 miesięcy na nowy
Na placu tez średnio co jest, czekam na oferty.
Enyaq w wersji RS całkiem fajny, sporo miejsca na tyle i całkiem spory bagażnik. Małżonka mówi stanowcze nie dla Skody i jeszcze w takim kolorze

Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
Ja bym wolał jednak jakiś mniej krzykliwy kolor 
Ale wygląda to zacnie. Sąsiad miał zastępczaka i się przyglądałem
Narzekał na ładowanie. Przed oddaniem musiał naładować, mówił, że jednak cholery można dostać. Gdzieś tu niedaleko nas jest ładowarka, pojechał w niedzielę wieczorem, lało, wiało, było zimno, wszystko zamknięte i siedział w środku jak idiota.
Jednak trzeba móc ładować w domu, inaczej to kiepski pomysł.
Ewentualnie dorobić filozofię, że ponad godzina na ładowarce to super czas żeby pooglądać yt na telefonie albo czegoś posłuchać.

Ale wygląda to zacnie. Sąsiad miał zastępczaka i się przyglądałem
Narzekał na ładowanie. Przed oddaniem musiał naładować, mówił, że jednak cholery można dostać. Gdzieś tu niedaleko nas jest ładowarka, pojechał w niedzielę wieczorem, lało, wiało, było zimno, wszystko zamknięte i siedział w środku jak idiota.
Jednak trzeba móc ładować w domu, inaczej to kiepski pomysł.
Ewentualnie dorobić filozofię, że ponad godzina na ładowarce to super czas żeby pooglądać yt na telefonie albo czegoś posłuchać.
Beny napisał(a):lpg 0,40gr podrożało
Dla mnie 25gr... Bajtek chce sobie odbić brak podwyżki paliw

Może ta podwyżka vatu zrobiła tę cenę lpg..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Chyba nie będzie tak źleloockas napisał(a):motomike6 napisał(a):To teraz już z górki
prosto w przepaśćmotomike6 napisał(a):stanowcze nie dla Skody i jeszcze w takim kolorze
jeździłbym
Osobiście wydaje się być całkiem ok, czy to pod względem ceny, zasięgu czy miejsca w środku. OK wykończenie wnętrza nie zaskakuje i czuć różnice po wejściu z Audi ale nie ma tragedii.
To jest najbardziej odpowiedni rodzinny van ale właśnie zasięg trochę odstrasza. Niby 300km realny zasięg w cyklu mieszanym ale pewnie na trasie tak co 2h trzeba się zatrzymać na ładowanie, jak nie częściej

Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH