motomike6 napisał(a):Brii ten Enyaq to w sumie będzie to samo co z VW ID i wszystkie bolączki z softem ?
Z tego co słyszałem, to Skoda akurat w temacie softu to zupełnie inny świat i jest tym czym ID chciałoby być. Nie jest poligonem doświadczalnym i nie ma najnowszych nowinek ale wszystko działa jak należy. Niestety osobiście tego potwierdzić nie mogę bo styczności nie miałem.
motomike6 napisał(a):U nas wiadomo kilka razy w roku dalsze wyjazdy wiec spory bagażnik, sporo miejsca w drugim rzędzie i w miarę dobry zasięg
W temacie zasięgu to jednak skręcałbym w coś niższego – zawsze to 15 – 20% więcej zasięgu na takim samym akumulatorze a przy większych prędkościach nawet więcej. W BEVach miejsca ogólnie jest więcej niż w ICE więc warto zobaczyć inne budy. W EV6 z tyłu miejsca było podobnie dużo jak w Vel Satisie czyli dzieci mogą biegać z tyłu między fotelami a kanapą

Inna sprawa, że kilka ładowań więcej w roku to nie dramat – można przeżyć.
nemi napisał(a):15-20kkm.
Czyli rozumiem, że celowałbyś w segment D?
Jeśli tak to robi się trochę lipa – w tym segmencie oferta jest słaba a ceny normalnych marek nie odbiegają od "premium". Budżet trzeba podnieść do 200kzł (minimum) albo szukać czegoś w segmencie C...