Czateria... 2021
marek napisał(a):RX-8 przy 350Z to muł
A 350Z to fajne GT – wygodne, szybkie, bardzo przyjemne w prowadzeniu. Wsiadasz we Włoszech, wysiadasz w PL i tylko przerwy na tankowanie i brak zmęczenia. A do tego całkowicie bezawaryjne i nie rdzewieje.
Tylko że 350Z trzeba kupić albo EU albo US w topowych wersjach. EU każda miała porządny wypas m in. skóra, elektryka, Bose, szpera, hamulce brembo (4 tłoczki przód, 2 tłoczki tył, xenon, kute felgi Rays, natomiast w US wersja Base nie miała nic z powyższego.
Zapomniałeś dodać, żeby jechać tę trasę po ciemku
Oraz to, że jak ma być autem z przeznaczeniem torowym to chyba gorzej gubi kilogramy niż RX
Bimbak napisał(a):U nas w służbowej octavii nawet gorzej wyglądało po około 120 tys km. To było rocznik 2008. W najnowszychjest jeszcze gorzej bo krawędzie uchwytu pokrętła mają ostre krawędzie nadlewów i można sobie o nie palce pociąć.
kurde dobrze, ze sprzedałem bo w ciągu następnych 2-3tysi by mi się nagle tak starł pewnie
Hihi. Widzę, że rozpocząłem wzajemne porównywanie gałek... ;)
Co do mojej – żal patrzeć, jak może wyglądać samochód (klasy glamur) po 200 kkm. Pamiętam, jak prezentował się zaraz po odebraniu z salonu. Od tamtego czasu jeździła nim w zasadzie jedna osoba, której nie posądzałbym o brak poszanowania – nawet dla przedmiotu codziennego użytku. VAG po prostu przedobrzył z tymi miękkimi powłokami. Na szczęście Chińczycy to poprawili – już zamówiłem zestaw naprawczy za półtora euro :).
BFB
Dopisano 25 kwi 2018 15:45:
2003... Tutaj dyskusje przeszły na wynajem i lizingi, a ja z roku na rok jeżdżę starszymi samochodami, zataczając coraz szersze kręgi wokół mazd ;)... W każdym razie nie wypadało auta nie wziąć. Teraz tylko muszę powstrzymać się przed jego poprawianiem.
Co do mojej – żal patrzeć, jak może wyglądać samochód (klasy glamur) po 200 kkm. Pamiętam, jak prezentował się zaraz po odebraniu z salonu. Od tamtego czasu jeździła nim w zasadzie jedna osoba, której nie posądzałbym o brak poszanowania – nawet dla przedmiotu codziennego użytku. VAG po prostu przedobrzył z tymi miękkimi powłokami. Na szczęście Chińczycy to poprawili – już zamówiłem zestaw naprawczy za półtora euro :).
Gib napisał(a):To TSI?
BFB
Dopisano 25 kwi 2018 15:45:
loockas napisał(a):Który rok?
2003... Tutaj dyskusje przeszły na wynajem i lizingi, a ja z roku na rok jeżdżę starszymi samochodami, zataczając coraz szersze kręgi wokół mazd ;)... W każdym razie nie wypadało auta nie wziąć. Teraz tylko muszę powstrzymać się przed jego poprawianiem.
the right man in the wrong place...
loockas napisał(a):Paweł napisał(a):nemi, właśnie zostałem Twoją tanią podróbka...
Który rok? przez długie lata ten wyłącznik był instalowany na ostro, bez przekaźnika i lubi się jaraćWymieniłem w Toledo x2, potem zamontowałem przekaźnik i problem się skończył.
Napisz co to bo nie wiem czy gratulować czy składać kondolencję.
mi się zjarał w służbowym T4, dymu pełno, chciałem już gaśnicę odpalać.
Się montuje automat do świateł i pokrętło można oszczędzić.
To już koniec Mazda Raceway Laguna Seca:
https://www.facebook.com/WeatherTechRac ... 571873410/
;(
Dla mnie jednak ten tor zawsze będzie kojarzył się z Mazdą i vice versa...
Ciekawe dlaczego MMC wycofało się ze sponsoringu tego obiektu...
https://www.facebook.com/WeatherTechRac ... 571873410/
;(
Dla mnie jednak ten tor zawsze będzie kojarzył się z Mazdą i vice versa...
Ciekawe dlaczego MMC wycofało się ze sponsoringu tego obiektu...
Akumulator wymieniony. Natomiast nagle przestał działać teleskop maski (he he). Podparłem ją kijem, ale oczywiście i tak spierdoniczyła mi się na głowę, aż gwiazdy zobaczyłem... Myślałem, że łatwo ponabijam się z VAG-a, ale widzę, że trafił mi się twardy przeciwnik, co nie podda się bez walki... 8-)
nemi napisał(a):No dobra, to kto odpowie w konkursie bez nagród :
– jaki był pełny tytuł pierwszej czaterii w historii
– jaki był dopisek pod tematem Muwies w poprzedniej wersji forum?
Ehhh, nikt się nie podjął...
1) Osiągi Marka i Jerrego...
2) "Czyli byłem to Ci ja w kinie... "