Czateria...cd
To pewnie stacja szybkiego demontażu pojazdów
eee widziałem gorsze M6 a jak swojej BJ pokazałem bardziej zardzewiałą M3 to aż żwawsza się zrobiła

Gib napisał(a):ak pokazałem to swojej wektrze to się całkowicie wyleczyła z kompleksu bycia zardzewiałą:
eee widziałem gorsze M6 a jak swojej BJ pokazałem bardziej zardzewiałą M3 to aż żwawsza się zrobiła

Masakra z tymi ubezpieczeniami OC. Szukałem czegoś dla Ibizy, bo za tydzień mi się kończy. Auto robi ledwo 3kkm rocznie i to pewnie przesadziłem. Rok temu zapłaciłem w proamie 301zł, a w tym roku chcieli 520zł... W liberty gdy zrobiłem kalkulację jako drugie auto (mam u nich Lagunę) wyszło już lepiej, bo 420zł. Wszelkie CUKi czy rankomaty nie poprawiły sytuacji. Z racji tego, że Ibiza nie jest na mnie założyłem drugie konto w liberty i wykorzystałem zniżkę którą mogłem przydzielić znajomemu (50zł). Spadło więc do 370zł. Przy podsumowaniu stwierdziłem, że wszyscy jesteśmy ubezpieczeni dodatkowo, a tym samochodem głównie jeździ jedna osoba więc olałem NNW, które i tak było max do 20kzł. Zszedłem do 300,23zł i tak zostało. Koszmar.
NNW zawsze odpuszczam, nie warto dopłacać za to.
Niestety w ciągu ostatniego roku OC zdrowo podrożało a u mnie we wiosce stawki są najwyższe w PL. Na rozumiem, że mamy ciepłej niż w Suwałkach, ale żeby z tego powodu więcej płacić to przesada
Do tego niszczy mnie, że za mxa płaci się więcej niż za auto z dachem – jaki to ma wpływ na OC niby?
Niestety w ciągu ostatniego roku OC zdrowo podrożało a u mnie we wiosce stawki są najwyższe w PL. Na rozumiem, że mamy ciepłej niż w Suwałkach, ale żeby z tego powodu więcej płacić to przesada
Do tego niszczy mnie, że za mxa płaci się więcej niż za auto z dachem – jaki to ma wpływ na OC niby?
W "domu" mam 323c, samochod zrobil w rok ok 2kkm, poprzednio ubezpieczenie 268 zl, dzis przyszla mi propozycja 462zl. Ergo hestia, taniej nie znajde, przynajmniej nie tyle by warto przenosic. Samochod bez przegladu swoja droga, ostatnie miesiace tylko niszczeje. Mial sluzyc jako garaz dla wozka dzieciecego, co by nie wynosic po schodach za kazdym razem. Ale przy tej cnie ubezpieczenia jestem zmuszony zezlomowac lub sprzedac za jakas symboliczna kwote o ile sie uda 
Ehhh, w Fordzie klima rzadko daje się wyłączyć, woda się skrapla nawet na dywanik pasażera i po kilkuset km trzeba pewnie siedzieć w kaloszach.
W Mazdzie natomiast dzisiaj klima wesoło chłodziła aż sutki stały, aż zatrzymałem się zatankować. I już żadne zaklęcia (nawet te, za które się dostaje czerwone cyferki) nie działały – nie włączyła się więcej.350 km w 30 stopniowym upale! Asfalt miał ponad 50 stopni. Cholerny powrót do przeszłości...
W Mazdzie natomiast dzisiaj klima wesoło chłodziła aż sutki stały, aż zatrzymałem się zatankować. I już żadne zaklęcia (nawet te, za które się dostaje czerwone cyferki) nie działały – nie włączyła się więcej.350 km w 30 stopniowym upale! Asfalt miał ponad 50 stopni. Cholerny powrót do przeszłości...
nemi napisał(a):350 km w 30 stopniowym upale! Asfalt miał ponad 50 stopni. Cholerny powrót do przeszłości...
Chyba sam wytargam klimę z garażu co mi po poprzednim Swifcie została i podjadę do zakładu choćbym miał kafla zapłacić.
stachan napisał(a):A Axa również nie miała korzystnej oferty?
też 400+ ale gdyby nie zniżka w liberty, to Axa byłaby najtansza.
Dopisano 30 maja 2016 22:37:
Xenocyd napisał(a):Niestety w ciągu ostatniego roku OC zdrowo podrożało
samo OC tak. W pakiecie AC/OC nie odczułem tego. Za Lagunę zapłaciłem mniej niż w ubiegłym roku.
Dopisano 30 maja 2016 22:38:
Krzemol1994 napisał(a):Chyba sam wytargam klimę z garażu co mi po poprzednim Swifcie została i podjadę do zakładu choćbym miał kafla zapłacić.
Miło wejść do auta z klimą, a po powrocie do domu cieszyć się nią w salonie
Ja póki co użyłem sobie ze 3 razy klimy w salonie
W aucie raz i odkryłem że czynnika to zostały opary 
3 godziny kolo szukał nieszczelności, twardy był i jego upartosc się opłaciła – znalazł i usunął awarię!
3 godziny kolo szukał nieszczelności, twardy był i jego upartosc się opłaciła – znalazł i usunął awarię!
Też teraz zadaję sobie to pytanie przez wzgląd na to, że z tego powodu już prawie miesiąc nie mieszkam u siebie 
Zaleta małych "metropolii" – OC za Subaraka zapłacone miesiąc temu 407,00zł w zwykłym TU (nie direct)

Xenocyd napisał(a):u mnie we wiosce stawki są najwyższe w PL
Zaleta małych "metropolii" – OC za Subaraka zapłacone miesiąc temu 407,00zł w zwykłym TU (nie direct)
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Co możecie wiedzieć o obniżaniu mocy? Wyobraźcie sobie w pełni obciążonego mini vana z silnikiem 1.8
.
Przyspieszać nie chce, ale jak już się rozpędzi to jest ok. Aż się boję olej sprawdzać, bo większą część drogi przejechałem na 4500 obrotów
. Także moja Mazda okazuje się być Czarną Królową Lewego Pasa. I chla 12 litrów. Grzyb się pewnie za głowę chwyta
.
No ale mocy już nie obniża
.
Przyspieszać nie chce, ale jak już się rozpędzi to jest ok. Aż się boję olej sprawdzać, bo większą część drogi przejechałem na 4500 obrotów
No ale mocy już nie obniża

Ja nie lubie na klimie jeździć, zawsze mnie potem zatoki bolą.
Aczkolwiek jak mam jakieś spotkania i jadę pod krawat, to bez klimy nie wyobrażam sobie podróżować.
Aczkolwiek jak mam jakieś spotkania i jadę pod krawat, to bez klimy nie wyobrażam sobie podróżować.
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):Ja nie lubie na klimie jeździć, zawsze mnie potem zatoki bolą.
Prosta sprawa – ustaw sobie na klimie najpierw 27 a potem na 24-25 jak na zewnątrz jest 30 i problemów z zatokami brak
Trusted computing – Yes or No?