Czateria... 2021
Możliwe. Carfax mówi o jednym właścicielu i serwisach w ASO.
On jest mocno w oryginale mimo 9 lat – przebieg 90 tyś.
Więc na mnie wypadają te grubsze tematy :/. Miałem podobnie z Hyundaiem.
No nic, wymieniam i tyle.
Znalazłem zakład regeneracji wałów, niedaleko, jutro zawiozę i zobaczymy.
Wylał się smar z przegubu tylnego wału i zaczął się klinować i stukać. Nie widziałem wcześniej bo jest pod nim osłona i smar został na osłonie.
Ogólnie wał luzów nie miał i mimo korozji wygląda na cały. Niestety to jest jakieś zbijane połączenie wiec samem nie jestem w stanie napełnić go smarem. Pewnie i tak już się powybijał.
Liczę ze w jakiś 650 PLN się zmieszczę za regenerację i po temacie.
On jest mocno w oryginale mimo 9 lat – przebieg 90 tyś.
Więc na mnie wypadają te grubsze tematy :/. Miałem podobnie z Hyundaiem.
No nic, wymieniam i tyle.
Znalazłem zakład regeneracji wałów, niedaleko, jutro zawiozę i zobaczymy.
Wylał się smar z przegubu tylnego wału i zaczął się klinować i stukać. Nie widziałem wcześniej bo jest pod nim osłona i smar został na osłonie.
Ogólnie wał luzów nie miał i mimo korozji wygląda na cały. Niestety to jest jakieś zbijane połączenie wiec samem nie jestem w stanie napełnić go smarem. Pewnie i tak już się powybijał.
Liczę ze w jakiś 650 PLN się zmieszczę za regenerację i po temacie.
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):mimo 9 lat – przebieg 90 tyś
mil czy km ?
miałem Cherokee z przebiegiem niecałe 100tys km (8-9 lat miał bodajże jak pamiętam, salon PL) jak sprzedawałem, to jedyne co padło to zawór egr (w sensie zawalił się nagarem) bo to diesel był i akcja serwisowa na wahacze tylne. Napędy, zawieszenie poza tymi wahaczami za free nic. Stąd zdziwiony jestem u Ciebie tyloma awariami.
km.
Nie wiem jak było serisowane wcześniej, carfax wskazuje na ASO Dodge.
Awarię dopiero dwie.
– zamiennik podstawy filtra,
– stukający wał,
Czy to dużo ? Może i dużo patrząc na moje ostatnie auta
Hamulców czy amortyzatorów liczyć nie wypada.
Nie wiem jak było serisowane wcześniej, carfax wskazuje na ASO Dodge.
Awarię dopiero dwie.
– zamiennik podstawy filtra,
– stukający wał,
Czy to dużo ? Może i dużo patrząc na moje ostatnie auta
Hamulców czy amortyzatorów liczyć nie wypada.
JohnnyB napisał(a):amortyzatorów liczyć nie wypada.
imho amortyzatory po 90tys km to moim zdaniem słabo (szczególnie wszystkie 4) ale może auto jeździło sporo w terenie lub po slabych drogach na jakimś amerykańskim rancho, tego nie wiemy
Beny napisał(a):Coś jak te microcary?
Tak, 2 cylindry w dieslu..
Francuszczyzna z reguły.
Aixam, czy jakoś..
U mnie w pracy jeden kolega dojeżdżał- chwalił spalanie – 2,5 ON na setkę..
Nie przekraczał 90km/h ale raczej nie przez ekonomię.. Albo w strachu był, albo nie mogło to jechać..
Napęd przekazywany pasem po stożkowych kołach – podobnie jak w skuterkach bez skrzyni..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
marek napisał(a):imho amortyzatory po 90tys km to moim zdaniem słabo (szczególnie wszystkie 4) ale może auto jeździło sporo w terenie lub po slabych drogach na jakimś amerykańskim rancho, tego nie wiemy– to by mogło też ten wał tłumaczyć.
Możliwe. W końcu to wersja Lardo, najbardziej podstawowa, ale z 4x4, więc jak bulwarówki pewnie nikt jej nie wybierał.
Dziś spróbuje zostawić wał do regeneracji i zobaczymy co dalej z autem. Wygląda na to że zostanie ze mną na dłużej.
Dopisano środa, 22 cze 2022, 13:18:
Wał w naprawie.
Niby przegub cały luzów strasznych nie miał, brak smaru. Wyważanie, smarowanie itp. 450 PLN.....no nic, mam nadzieję że będzie po problemie.
Dominator napisał(a):Teraz możesz w końcu podziałać z nim w terenie
To dopiero by wyszło co trzeba zrobić w aucie

Zrób i odstaw nie jeździ
Dopisano 22 cze 2022 21:06:
No i tak jak myślałem dziś gaźnik dotarł do mnie czyli od momentu wysłania do odebrania minęło 10 dni. nic tylko zamawiać kolejne na handel po uruchomieniu
Moja zona kocha ryzyko, dzisiaj rano wziąłem jej samochód a tam opary 

Wczoraj dotarł ebike, w sumie 10 dni przed planowaną dostawą, dzisiaj wolne wiec jest czas na testy

Wczoraj dotarł ebike, w sumie 10 dni przed planowaną dostawą, dzisiaj wolne wiec jest czas na testy
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
motomike6 napisał(a):Wczoraj dotarł ebike,
coś konkretniej
motomike6 napisał(a):Moja zona kocha ryzyko, dzisiaj rano wziąłem jej samochód a tam opary
mam koleżankę, której już chyba 4 razy paliwo dowoziłem. Co ciekawe, w Mercedesie A-klasie pojawiają jej się kreski bodajże jak ma 20km zasięgu i zdycha po następnych 5-10km (przynajmniej tak twierdzi koleżanka
Na cale szczęście jeszcze jej nie musiałem ratować w polu ale tłumaczenie ze nie po drodze, nie miała czasu lub nie zabrała portfela jak dla mnie średnie
OMG
Tak jak wcześniej pisałem w pracy mamy umowę z Vanmoof, rata 89€ a dostaje 70€ dofinansowania z pracy – podatek tak że z własnej kieszeni wychodzi jakieś 30€ miesięcznie z możliwością wykupu po zakończeniu leasingu.
Do wyboru X3 lub S3, wziąłem X3 bo ma niższą ramę i w sumie córka może tez na nim jeździć bo akurat wyrosła ze swojego starego
Zobaczymy osobiście to bym coś takie wziął:
https://radpowerbikes.eu/collections/electric-bikes/products/radrhino-electric-fat-bike
Przy zakupie prywatnym z rządu dają 600€ zwrotu wiec tez dobra opcja.
X3 prezentuje się tak

Tak jak wcześniej pisałem w pracy mamy umowę z Vanmoof, rata 89€ a dostaje 70€ dofinansowania z pracy – podatek tak że z własnej kieszeni wychodzi jakieś 30€ miesięcznie z możliwością wykupu po zakończeniu leasingu.
Do wyboru X3 lub S3, wziąłem X3 bo ma niższą ramę i w sumie córka może tez na nim jeździć bo akurat wyrosła ze swojego starego
Zobaczymy osobiście to bym coś takie wziął:
https://radpowerbikes.eu/collections/electric-bikes/products/radrhino-electric-fat-bike
Przy zakupie prywatnym z rządu dają 600€ zwrotu wiec tez dobra opcja.
X3 prezentuje się tak

Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
No jest dość specyficzny, taka multipla wśród rowerów
S3 już bardziej klasycznie wygląda. Kwestia gustu
jak się sprawdzi to może pomyśle nad jakimś ebike pod sobie a ten zostawię córce 
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH