Znajoma kupiła 125 tuż przed sezonem już 3k natłukła
Czateria... 2021
Gib napisał(a):Bo Ciebie ograniczają uprawnienia
Myślę że nie bo nie chce większego motocykla na pierwszy raz
Ja chyba łapie kryzys wieku średniego
. W tym roku przekręcam pierwszą cyfrę
.
Podoba mi się Triumph Bonneville Bobber aktualny
.
Podoba mi się Triumph Bonneville Bobber aktualny
..::Born To Rise Hell::..
Dziś po 2 latach zepsuła się kosa Demon Teścia, lało się paliwo wszędzie. Po odblokowaniu zaciętego zaworka iglicowego i delikatnej korekty gaźnika kosa działa jak trzeba. Profilaktycznie wymienię gaźnik z przewodami koszt śmieszny więc nawet nie będę go naprawiał tylko wymiana.
Krzemol graty Alfy nie słuchaj tych zazdrośników czuje ze ta będzie jeździć jak żadna inna 
Loockas gdzie byłeś w Chorwacji? Fazana? Zaczynam poszukiwania miejscowości do tysiaka km w jedną stronę.
Loockas gdzie byłeś w Chorwacji? Fazana? Zaczynam poszukiwania miejscowości do tysiaka km w jedną stronę.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Za pierwszym razem Fazana. Bardzo nam się podobało i blisko do Rovinj czy Puli. Rok później Peljesac (Orebic), a w zeszłym roku Korcula.
Jak naciągniesz do 1100 to masz Split z którego masz kilka opcji promem na wyspy
Jedziesz dalej, ale już nie za kółkiem
Ja w tym roku próbuje Solte (Stomorska) tylko na tydzień bo pewnie tam za wiele atrakcji nie będzie, ale potrzebuje takiego resetu na odludziu
Potem wracamy na ląd i trochę pozwiedzamy Split, Trogir i okolice przez kolejny tydzień.
Do ~1000 masz na pewno jeszcze Zadar, Szybenik, Murter. Podobno warto się też zainteresować Pag. Nigdzie z wymienionych nie byłem, ale po dotychczasowych doświadczeniach strzelam że wszędzie jest fajnie
Beny napisał(a):do tysiaka km w jedną stronę.
Jak naciągniesz do 1100 to masz Split z którego masz kilka opcji promem na wyspy
Do ~1000 masz na pewno jeszcze Zadar, Szybenik, Murter. Podobno warto się też zainteresować Pag. Nigdzie z wymienionych nie byłem, ale po dotychczasowych doświadczeniach strzelam że wszędzie jest fajnie
Ten Rab wydaje się fajny,dużo ludzi w sierpniu bo też ten termin planujemy. Znaleźliśmy noclegi na wyspie Vir a z tamtad na Pag już niedaleko.
Zadar spoko na wycieczkę, byliśmy ale na odpoczynek zdecydowanie coś bez tłumów.
Zadar spoko na wycieczkę, byliśmy ale na odpoczynek zdecydowanie coś bez tłumów.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Beny napisał(a):ale na odpoczynek zdecydowanie coś bez tłumów
Rozumiem to doskonale. Unikam tłumów jak się da. Dlatego wybieram spokojne miejscowości i kieruję się ilością dostępnych noclegów. Jeżeli jest ich mało to automatycznie będzie mało ludzi. Dla mnie najlepsze wakacje pod tym względem to był Peljesac w 2020 bo to były pierwsze pandemiczne i ludzie nie wiedzieli czy jechać czy nie. Rok temu potwierdziło się to co ludzie mówili, ze jak chcesz w Cro trochę spokoju to pewniakiem są wyspy (ale te na które nie da się dojechać drogą).
Ceny zależą od odległości do pokonania. Wszystko masz tutaj: https://www.jadrolinija.hr/ Korcula tania ze splitu nie była, można było dużo taniej przez Peljesac, ale mi się tyle jechać nie chciało. Prom płynał chyba 2,5h. Teraz na Solte mam niby 1h. Wychodzi coś ok 300zł w obie strony z pasażerami.
Podjeżdżasz ok godzinkę wcześniej, ustawiasz się w kolejce zamykasz auto i idziesz na kawę. Wracasz na ~15 minut przed przeprawą.
Podjeżdżasz ok godzinkę wcześniej, ustawiasz się w kolejce zamykasz auto i idziesz na kawę. Wracasz na ~15 minut przed przeprawą.
Panocki, paru z was polecało Revoluta za granicą.
Wystarczy apka czy brać kartę fizyczną?
Chociaż chyba wezmę fizyczna, bo uj wie jak z netem będzie w US...
Wystarczy apka czy brać kartę fizyczną?
Chociaż chyba wezmę fizyczna, bo uj wie jak z netem będzie w US...
Weź fizyczną. Rzadko bo rzadko ale czasami trzeba fizyczną kartę wsadzić o terminala. Np bramki na autostradzie w Cro obsługują tylko karty z paskiem magnetycznym.
Ja dalej bardziej polecam ZEN od Revoluta. Wsparcie 100x lepsze (kto raz próbował dialogu z Ritą w Revolucie ten zrozumie), kursy takie same, cashback pozwala miesięcznie zarobić te 4zł za konto, a nawet dużo wiecej. Ja dobijam już pod 800zł, a konto mam od sierpnia.
Ja dalej bardziej polecam ZEN od Revoluta. Wsparcie 100x lepsze (kto raz próbował dialogu z Ritą w Revolucie ten zrozumie), kursy takie same, cashback pozwala miesięcznie zarobić te 4zł za konto, a nawet dużo wiecej. Ja dobijam już pod 800zł, a konto mam od sierpnia.
loockas napisał(a):Ja dalej bardziej polecam ZEN od Revoluta.
Przekonałeś mnie.
Poczytałem ten artykuł https://moniaki.pl/zen-recenzja-jak-zalozyc/#1
rzeczywiście, nie sposób się nie zgodzić z autorką.
Grzyby, bo nie doczytałem.. jedziesz przyczepa na camping? Ja dotychczasowe wyjazdy poza pl ogarnialem revolutem. Nigdy problemu nie było ale mam dodatkowo kartę Alior kantoru (gorsze kursy niż revolut). Z Zenem nie chciało mi się bawić ale brałem tę kartę pod uwagę wyłącznie od strony cashbackow bo często fajne procenty wpadają.. rozkminie jeszcze..