Alkoholowy kącik MazdaSpeed
Po częściowo zakończonym remoncie w Tesco znacznie zwiększył się asortyment alkoholi. Pojawiły się zupełnie nowe marki, których wcześniej nie było. Na półce z brandy, obok Metaxy stało takie coś. Zwróciło to moją uwagę i postanowiłem tego spróbować. Mocno wierząc, że odkryłem Metaxę dla studentów, mocno się rozgoryczyłem po pierwszym łyku tego trunku zmieszanego z Colą i kostką lodu. Oryginalna Metaxa jest jedyna w swoim rodzaju i wątpię, że jakikolwiek trunek może mieć smak zbliżony do niej. Charakterystyczną nutkę nadają Metaxie płatki róż używane podczas produkcji, czego tutaj nie ma. Powiem nawet, że to coś jest gorsze nawet od Pliskiej czy Słonecznego Brzegu lub Budafoka, które, swoją drogą, wcale nie są najgorszymi brandy.
Wasze zdrówko!
Wasze zdrówko!
Kac jest, ale mandat też k***a. Ciule wymyślili sobie akcja pasy... i za brak na tylnym siedzeniu każdy po 100 plus kierowca 100 ;/
łoo to i tak dobrze, bo wedle przepisów podobno mogą kierowcy dać po 100 za każdego pasażera 
radzi89 napisał(a):łoo to i tak dobrze, bo wedle przepisów podobno mogą kierowcy dać po 100 za każdego pasażera
tak proponował pierwotnie ;/
prezes83 napisał(a):za brak na tylnym siedzeniu każdy po 100 plus kierowca 100 ;/
i bardzo dobrze

może wreszcie i kierowcy i pasażerowie nauczą się że trzeba zapinać pasy i upominać innych o ich zapięciu.
bo można nie tylko siebie zabić ale przy okazji kogoś innego jadącego w aucie.
gdzieś był fajny film ukazujący jak niezapięty pasażer z tyłu zabija siebie i kierowcę lub drugiego pasażera (nie pamiętam już) uderzając go głową podczas wypadku.
niestety nie mogę teraz znaleźć. WŁĄCZCIE MYŚLENIE a nie płaczcie że mandat dostaliście