Alkoholowy kącik MazdaSpeed
Tak zatrułem się. Pięcioma litrami piwa i winem nieznanej mi marki. Wstałem dzisiaj z rana i poszedłem się odlać a że ciężko było to postanowiłem wrócić do łóżka. Usiadłem na brzegu i tak patrzę co to na dywanie leży. A to była zapiekanka, którą spożyłem w czasie nocnego powrotu do domu, rozłożona na czynniki pierwsze. Pomyślałem sobie, że grubo było i sie położyłem bo siedzenie sprawiało mi kłopoty.
Tak więc pijany nie jestem, gdzieś tak od późnego popołudnia.
Magician napisał(a):Tak zatrułem się. Pięcioma litrami piwa i winem nieznanej mi marki. Wstałem dzisiaj z rana i poszedłem się odlać a że ciężko było to postanowiłem wrócić do łóżka. Usiadłem na brzegu i tak patrzę co to na dywanie leży. A to była zapiekanka, którą spożyłem w czasie nocnego powrotu do domu, rozłożona na czynniki pierwsze. Pomyślałem sobie, że grubo było i sie położyłem bo siedzenie sprawiało mi kłopoty.

dziś pare piwek dla towarzystwa – głównie raciborskie
Ja ostatnio zakolegowałem się z Piastem Wrocławskim
Piwo naprawdę dobre w przystępnej cenie.
No i czasem też smakuję piwa regionalne z małych browarów. Polecam:

Piwo ciemne z nutą wanilii.

Piwo jasne, kaszubskie ze specyficznym posmakiem (trudno mi go określić).
No i czasem też smakuję piwa regionalne z małych browarów. Polecam:

Piwo ciemne z nutą wanilii.

Piwo jasne, kaszubskie ze specyficznym posmakiem (trudno mi go określić).
Co by tutaj dzisiaj wypić przy walce bokserskiej

- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
Rafał napisał(a):Co by tutaj dzisiaj wypić przy walce bokserskiej![]()
ja ostatnio preferuje zestaw:
1x Orzech Laskowy Soplicy 100ml
2x Kasztelan Niepasteryzowany

bardzo smakowy zestaw, gładko wchodzi i przyjemnie umila czas
no chyba że chcesz bardziej hardcore, to możesz zrobić kociołek panoramixa albo sok z gumijagód
Jak bym chciał hardkorowo, to bym zrobił wściekle psy

- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
Radex napisał(a):2x Kasztelan Niepasteryzowany![]()
Nie polecam tego ścierwa nikomu. Zreszta większość tych niepasteryzowanych to ścierwo. Trzeba patrzeć na datę przydatności – prawdziwe niepasteryzowane piwo ma bardzo krótką datę (max dwa czy trzy tygodnie chyba) a nie po pół roku czy rok. Owszem w tych piwach nie ma pasteryzacji ale jest mikrofiltracja, którą można nazwać odpowiednikiem pasteryzacji i w efekcie otrzymujemy to samo ale inaczej brzmi czytając etykietę.
Poza tym kumpel, który pracuje w browarze u nas (Browar Dojlidy) gadał z jakąś mistrzynią naszego pięknego kraju w smakowaniu piwa (nie wiem jak to nazwać, degustatorka czy cuś) i ona powiedziała, że takiego długoważnościowego niepasteryzowanego piwa nie da się smakowo odróżnić od zwyczajnego

Magician napisał(a):niepasteryzowanego piwa nie da się smakowo odróżnić od zwyczajnego
totalna bzdura i głupota!
jak mogę nie odróżnić kasztalena niepasteryzowanego od np tyskiego, żubra lub tatry skoro jestem w stanie nawet odróżnić od siebie same te 3 piwa.
Magician napisał(a):Nie polecam tego ścierwa nikomu
trochę ostre słowa. to kwestia gustu.