Czateria... 2021
9 października kupiłem całoroczne więc już przeszło 2 lata. Przeżyły już 2 zimy i zbliża się trzecia, nie wiem czy dożyją czwartej bo nie wiem ja zużyją się latem ale coś szybko znikają no i te ząbkowanie... może to amory z przodu je tak męczą.
A jakie to gumy. Ja w i10 mam z tyłu Falkeny AS200 a z przodu Vredestein Quatrac 5 i jedno co mogę powiedzieć, to że Falkeny to dramat – głośne, słabo trzymają na mokrym i śniegu oraz bardzo słaby bieżnik, wręcz wyrywają się klocki. Przeciwieństwem ich są Vredesteiny. Ciche, fajnie się prowadzą i rewelacyjnie na śniegu a dodam, że jedne i drugie już nie najmłodsze bo mają ponad 3 lata.
Hankook Kinergy 4S H740 , też wyrywa mi się bieżnik, poza tym nie mogę narzekać, jednak jak będę zmieniał to zdecydowanie na coś bardziej polecanego.
Opinie na Oponeo
Falken 5,0
Hankook 5,3
Vredestein 5,5
Bardzo małe różnice. Jak widać poniżej 5,4 złom
.
Falken 5,0
Hankook 5,3
Vredestein 5,5
Bardzo małe różnice. Jak widać poniżej 5,4 złom

W dużej mam Klebery Quadraxer 2 i też już ich trochę mało jest ale jednak prawie 50tys zrobiły. Przy obecnych przebiegach tego auta mam nadzieję już je dojechać i nie kupować nowego kompletu. W styczniu stukną trzy lata jak je mam.
I ja liczę na pełne 3 sezony, ale zobaczymy. Na razie równomierne zużycie, ząbków brak, ale dopiero 11kkm za nimi. Bridgestone A005 Evo.
..::Born To Rise Hell::..
Gib napisał(a):a do mnie przyszła opona ale nie było jak podjechać na zmianę, w międzyczasie Saab rzucił palenie, kręci nie pali, nie słychać pompy paliwa
może to tylko bezpiecznik.
Ja w Stagu miałem taką możliwość awaryjnie i zdarzało mi się z tego korzystać jak w Alfie ciekło z przewodu paliwowego – wyjąłem wtedy bezpiecznik pompy paliwa i się na gazie dokulałem. Z tego co pamiętam przełącznik na zapłonie musiałem przytrzymać, zapikało kilka razy i wtedy od razu było lpg. No ale to było lato w sumie więc nie wiem czy przy tych temp by się udało.
Zależy od silnika chyba.
Zanim przekręcisz kluczyk w stacyjce wciśnij guzik przełącznika gazu na stacyjce i trzymaj podczas kręcenia rozrusznikiem.
Nie spróbujesz, to się nie dowiemy czy odpalił..
Może jakiś antynapad albo HWC...
Zanim przekręcisz kluczyk w stacyjce wciśnij guzik przełącznika gazu na stacyjce i trzymaj podczas kręcenia rozrusznikiem.
Nie spróbujesz, to się nie dowiemy czy odpalił..
Może jakiś antynapad albo HWC...
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
podaj trochę samostartu do ssącego- będzie chociaż wiadome, czy to tylko ppmpa, czy cały zapłon nie "iskruje"..
Jak zarecha, to znaczy, że jednak pompa prundu nie dostaje..
Jak pompa, to ominąć sucz dodatkowym przewodem z zasilaniem dla testów drogowych, tylko nie zapomnij o bezpieczniku na kabelku.
Masz tam jako-taki dostęp do pompy, czy w zbiorniku podwieszona pod podłogą, że najpierw zbiornik trza zdejmować?
Jak zarecha, to znaczy, że jednak pompa prundu nie dostaje..
Jak pompa, to ominąć sucz dodatkowym przewodem z zasilaniem dla testów drogowych, tylko nie zapomnij o bezpieczniku na kabelku.
Masz tam jako-taki dostęp do pompy, czy w zbiorniku podwieszona pod podłogą, że najpierw zbiornik trza zdejmować?
niestety tylko zrzut zbiornika.
Dopisano 18 lis 2021 17:09:
Racja, bezpiecznik przepalony, kolejny też i 25A też się poddał. Próbowałem odpalić na LPG ale tylko się krztusił i od razu gasł. Przy piątej próbie akumulator już nie dał rady zakręcić, a może rozrusznik padł
U miejscowych mechaników terminów brak, nie bardzo się też palą do tej roboty.
Diagnoza, pompka robi zwarcie.
Dopisano 18 lis 2021 17:09:
Neonixos666 napisał(a):może to tylko bezpiecznik.
Racja, bezpiecznik przepalony, kolejny też i 25A też się poddał. Próbowałem odpalić na LPG ale tylko się krztusił i od razu gasł. Przy piątej próbie akumulator już nie dał rady zakręcić, a może rozrusznik padł
Diagnoza, pompka robi zwarcie.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Ja dziś podziałałem, dmuchawy wydają się już ogarnięte, zostało zmodzić jakieś ssanie do jednej bo gaźnik podmieniłem i teraz muszę coś ogarnąć. Czekam na bęben sprzęgła do Stihl 011, będę musiał go jeszcze przerobić bo będzie za wysoki ale to już kosmetyka i idzie na sprzedaż. Za to kasa ze sprzedaży idzie na remont tego klasyka, 53,2 cm3 i 3,4 KM bodajże 97r. Dziś zrobiłem listę części do dokupienia i pomalutku będziemy działać. Taką zrobiłem dla ojca, obecnie żnie nią przywieziony buk i idzie piła jak w masło.
Co tu taka cisza?
Stihl 011AV sprzedany dziś i jutro wysyłka. Jak kasa w padanie to zamawiamy graty i dłubiemy Husqvarnę 55 bo ciekawie się zapowiada.
Stihl 011AV sprzedany dziś i jutro wysyłka. Jak kasa w padanie to zamawiamy graty i dłubiemy Husqvarnę 55 bo ciekawie się zapowiada.
Gib napisał(a):Akumulator naładowany jutro spróbuję jeszcze odpalić na LPG zimy silnik, mrozów nie ma, może da radę.
daj mu plaka do dolotu- " daj mu szansę! daj mu szansę! daj mu szansę ! "

Ja od soboty już zapitalam na zimówkach..
Wie ktoś czy Grzyby obraził się na foruma, że nie zagląda?
A ja mam takiego lenia że mi się nawet kół nie chce przełożyć... No ale jestem w tej komfortowej sytuacji że nawet jakby jakimś dziwnym trafem napotkała mnie śnieżyca to wsiadam w dużą ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)