Czateria... 2021
Gib napisał(a):wygląda jak z painta tylko mając 350 Nm @ 4400 to dawałoby 161kW a to 218 KM a nie 184.
Myślę że jest przekoloryzowany i ten Nm bardziej spada w końcówce. Taka jest seria

Korzystając z chwili wolnego zrobiłem małe mody 
tzn. plan był na polerowanie lamp i wstawienie ledów na mijania, a okazało się po demontażu zderzaka, że jest instalacja pod przeciwmgielne. Zatem kupiłem halogeny i ramki, oraz przełączniki pod kierownicę i wstawiłem przy okazji halogeny.
Efektem ubocznym jest przełącznik wycieraczek z regulacją długości przerwy, bo kupiłem manetki z RX-8
tzn. plan był na polerowanie lamp i wstawienie ledów na mijania, a okazało się po demontażu zderzaka, że jest instalacja pod przeciwmgielne. Zatem kupiłem halogeny i ramki, oraz przełączniki pod kierownicę i wstawiłem przy okazji halogeny.
Efektem ubocznym jest przełącznik wycieraczek z regulacją długości przerwy, bo kupiłem manetki z RX-8
To teraz ledy w przeciwmgielne trzeba założyć 
Bimbak napisał(a):https://sklephadron.pl/lampy-dzienne-dr ... -dl36.html
znam produkt, ale jakoś 700zł za taki feature nie chce mi się wykładać, jest to na końcu listy póki co
Dopisano Pt lis 12, 2021 21:26:20:
loockas napisał(a):Brak tego w serii jest dla mnie niewytłumaczalny…
jeśli się wahasz, to wymienisz bez demontażu kierownicy i poduszki. Wystarczy odkręcić 3 śrubki obudowy kolumny, zdjąć obie połówki obudowy, potem odkręcić dwie śrubki trzymające manetkę wycieraczek i przełożyć z zakupionej manetki z RX-8.
Ech już myślałem że kasa w błoto za dmuchawy bo jedna nie wkręcała się na obroty a w drugiej chyba stuka sworzeń tłoka. Dziś podmiana gaźnika na inny i dmuchawa działa, jedynie trzeba ogarnąć linkę gazu i ssanie ale dziś już nawet liście zamiatałem i trocinę więc działa
.

Gib napisał(a):Jak do tego doszło, nie wiem...
Bo nie używane się psuje
Najczęściej dzieje się takie coś od krawężnika.
Dziś coś dziwnego mi się przydarzyło. Jadę za busem, miejscowość, ograniczenie i potem na prostej chciałem go wyprzedzić około 70 na zegarze. Drogi nie było za długu do wyprzedzania więc niewiele myśląc, redukcja na 3 i w gaz. Koła zaczęły się ślizgać, komp odciął moc wiadomo, ja w hamulec a tu abs ostro reaguje. Było 3 stopnie i lekka mżawka ale na drodze jak by środek zimy był i mocny lód. W mieście już tego nie było bo próbowałem i nie ślizgał się. Jak widać nie trzeba mrozu żeby było mocno ślisko, trochę mnie to zaskoczyło przyznaje.