Czateria... 2021
kto co lubi :
Dopisano 02 lip 2021 13:38:
kto co lubi :
Dopisano 02 lip 2021 13:38:
kto co lubi :
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
No i kolejna gotowa, dziś było finalne stronie z prowadnicą, fajnie wyszła
Żesz ty głupia k....

Tylko czekałem kiedy się zacznie po tym ckliwym początku
Mógłby ktoś podrzucić takiego linka do filmiku z wyścigów motocyklowych, gdzie pokazane były takie fantastyczne ujęcia z uślizgami kół, hamowań itp?
Filmik ma już parę lat i nie mogę go namierzyć na yt, a młodemu chciałem pokazać bo siedzi i wgapia się właśnie w wyścigi superbikow

Tylko czekałem kiedy się zacznie po tym ckliwym początku

Mógłby ktoś podrzucić takiego linka do filmiku z wyścigów motocyklowych, gdzie pokazane były takie fantastyczne ujęcia z uślizgami kół, hamowań itp?
Filmik ma już parę lat i nie mogę go namierzyć na yt, a młodemu chciałem pokazać bo siedzi i wgapia się właśnie w wyścigi superbikow
nemi napisał(a):O w mordę, prawie 400 zł zostawiłem dziś na stacji. Nie wiem kiedy przywyknę .
Jaki tam jest bak?

marek napisał(a):czyli jedynie VW w zwykłych autach potrafi montować normalne zbiorniki paliwa
W Vel Satisie miałem bak 87l – nie przepadałem za tym bo mimo tankowania ropy bolało po portfelu – na szczęście rzadko
Nie wiem czy jest sens montować duże zbiorniki – w Q mam 65l i zrobiłem po kilka razy na tym 900+ km w trasie. Model ze słabszym silnikiem z bakiem o pojemności 80l ma mniejszy zasięg – trzeba iść w technologię.
Dobrym żartem w temacie baku jest Mercedes – obecna C klasa ma bak 41l jeśli nie dopłaci się za większy

MX-5 i Smart mają większe baki

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Dobrym żartem w temacie baku jest Mercedes – obecna C klasa ma bak 41l jeśli nie dopłaci się za większy
No oni lubią takie żarty. W GL było 100 litrów

brii napisał(a):W Vel Satisie miałem bak 87l
ale to było prawie 20 lat temu
W AMG miałem zbiornik 66 litrów, w mieście się przejeżdżało 270-300km, na trasie nie dało rady zrobić 500km. Na autostradach był problem po zapaleniu się rezerwy trzeba było tankować na pierwszej napotkanej stacji.
zbiornik imho powien starczać na 500-600km po mieście i ponad 800 w trasie, wtedy nie irytuje częstotliwość tankowania.
KIedyś w polonezie miałem zbiornik 100 litrów gazu. Jak zajeżdżałem zimą na stację to obsługa ciągneła zapałki kto ma stać 15 minut i trzymać przycisk gazu.
Dopisano So lip 03, 2021 22:54:12:
brii napisał(a):W Vel Satisie miałem bak 87l
ale to było prawie 20 lat temu
W AMG miałem zbiornik 66 litrów, w mieście się przejeżdżało 270-300km, na trasie nie dało rady zrobić 500km. Na autostradach był problem po zapaleniu się rezerwy trzeba było tankować na pierwszej napotkanej stacji.
zbiornik imho powien starczać na 500-600km po mieście i ponad 800 w trasie, wtedy nie irytuje częstotliwość tankowania.
KIedyś w polonezie miałem zbiornik 100 litrów gazu. Jak zajeżdżałem zimą na stację to obsługa ciągneła zapałki kto ma stać 15 minut i trzymać przycisk gazu.
Duży bak ma jedną wadę: pełny waży. Dziś jechałem w składzie 2 osoby dorosłe, 2 koty, pełny bagażnik (nawet trochę w środku bagażu miałem) + 70 litrów wachy i spalanie przy spokojnej jedzie już nie było takie super
.
Nawet w instrukcji napisali, żeby nie jeździć z pełnym bez potrzeby.
Nawet w instrukcji napisali, żeby nie jeździć z pełnym bez potrzeby.
marek napisał(a):zbiornik imho powien starczać na 500-600km po mieście i ponad 800 w trasie, wtedy nie irytuje częstotliwość tankowania.
Ja na to trochę inaczej patrzę – w mieście ma starczyć na tydzień w trasie na 3 godziny. I tak maksymalnie co tyle się zatrzymuję, żeby się rozciągnąć czy coś przekąsić. Jeżeli starcza na dłużej to fajnie, ale to już muszę być wielokrotności tych interwałów a nie pomiędzy
Trusted computing – Yes or No?