Ja tylko dodam, że regenerowana turbina w 1,75TBI wysrała się po 1km

www.mazdaspeed.pl
Grzyby napisał(a):[tiiit] hipolicie......
Grzyby napisał(a):[tiiit] hipolicie......
marcinowozniako napisał(a):
Gościu odpuszczał momentami ale gdzieniegdzie cisnął. Jak dla mnie nie duża różnica jak na 3 różnicę w mocy![]()
Neonixos666 napisał(a):
Wysrała bo znów nie miała oleju, czy to tak ciężko sprawdzić drożność przewodów i je wymienić?
PeKa napisał(a):Mariusz, ale domyślam się, że przyczyny wysrania przed regeneracją nie zbadano?
Grzyby napisał(a):P.S. O jakich przewodach piszesz?
Podpowiem mu żeby pogadał z tymi "mechanikami"Neonixos666 napisał(a):Grzyby napisał(a):
P.S. O jakich przewodach piszesz?
doprowadzających olej do turbo.
marek napisał(a): patrząc po światłach to polift czyli 381kon
marek napisał(a):pozornie może też się wydawać że A45 nie przyśpieszał rewelacyjnie, bo wyjdzie Ci że Ty masz po 6 sekundach 100km/h i po ok. 80 metrach a on w po tych 6 sekundach ma już jakieś 125km/h a jest zaledwie 30 metrów przed Tobą ( i widać to na tym drugim mniej zepsutym starcie)
PeKa napisał(a):A sądzę, że by Cię Marcin sklepano w dużo słabszym aucie
Grzyby napisał(a):Podpowiem mu żeby pogadał z tymi "mechanikami"Neonixos666 napisał(a):Grzyby napisał(a):
marcinowozniako napisał(a): przy specyficznych warunkach wcale nie jest taki szybki co mam nadzieje chociaż w jakimś stopniu udowodniłem
Grzyby napisał(a):potrafię to udowodnić w każdej chwili
Neonixos666 napisał(a):Grzyby napisał(a):Podpowiem mu żeby pogadał z tymi "mechanikami"Neonixos666 napisał(a):Grzyby napisał(a):
Tu jest temat o tym sitku
http://www.forum.alfaholicy.org/159_bre ... 75tbi.html
marek napisał(a):sitko sitkiem, cały wężyk trzeba wymienić bo na jego ściankach może być zwęglony olej. Wężyk kosztuje grosze (mniej niż 100zł, nie pamietam) mi go wymieniali w ASO przy okazji regeneracji turbiny – zadzwonili że jest w niej syf z zapytaniem (i zaleceniem) czy wymieniać.
marcinowozniako napisał(a):No, dawaj
Neonixos666 napisał(a):wszystko przez te przebiegi na oleju podawane przez producentów, ludzie się tym sugerują i szlak wszystko trafia.
Neonixos666 napisał(a):
przy ten całej operacji to nie powinni pytać tylko wymienić bo taka powinna być procedura że raz z turbiną idzie nowy przewód. A to wszystko przez te przebiegi na oleju podawane przez producentów, ludzie się tym sugerują i szlak wszystko trafia.
Grzyby napisał(a):dystans – 1/4 mili
ładunek – 30 kartonów papieru
Czas start
Przy piątym kursie jesteś w szarej pupie, a ja spokojnie zaczynam układać JENGE i powoli ruszam swoim 4 biegowym automatem z 10s lagiem do mety......
werble
Grzyby napisał(a):adunek – 30 kartonów papieru
marcinowozniako napisał(a):Grzyby napisał(a):adunek – 30 kartonów papieru
Tak się składa że mam auto pół wydmuszkę więc mam trochę miejsca w aucie i jeżeli myślę o właściwych kartonach to spokojnie załadowałbym to na jeden przejazdMusisz podbić stawkę
marcinowozniako napisał(a):(...) a przy specyficznych warunkach wcale nie jest taki szybki co mam nadzieje chociaż w jakimś stopniu udowodniłem.
PeKa napisał(a):A sądzę, że by Cię Marcin sklepano w dużo słabszym aucie
marcinowozniako napisał(a):Ta, zapewne .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości