A śmiano się ze mnie jak opisywałem historie spasowania obu moich służbowych Golfów.
Powrót do przeszłości ?
www.mazdaspeed.pl
nemi napisał(a):Ja większość przebiegu latam w trasach, więc nawet hybrydy nie rozważałem.
nemi napisał(a):Ciekawe czy podsufitka będzie opadać jak w Tesli
loockas napisał(a):Mam wrażenie, że wszyscy czerpią wiedzą o hybrydach na przykładzie Toyoty
nemi napisał(a):Krótko mówiąc to na użytkowniku spoczywa odpowiedzialność, żeby przełączyć na jakiś tryb benzynowy (jeśli jest) i samodzielnie myśleć
nemi napisał(a):No dobra, ja po prostu nie miałem do wyboru żadnego modelu, żeby cokolwiek sprawdzać . Z pustego i Salomon nie naleje
loockas napisał(a):"W bardzo zimne dni należy podłączyć zaparkowany samochód do zasilania, dzięki czemu będzie można rozgrzać samochód, a jednocześnie akumulator, przed odjazdem. – W trudnych warunkach dzięki sztucznej inteligencji pojazd uruchomi się w trybie spalinowym, co pozwoli w krótkim czasie podnieść temperaturę i zapewnić prawidłową pracę akumulatora "
nemi napisał(a):Przyznam jednak, że cena tej Toyoty jest naprawdę OK
loockas napisał(a):Mówiłeś ze ceed za dużo palił?
brii napisał(a):Celowe nieużywanie start/stop kiedy się nie upala samochodu na torze uważam za bezsens. Po co spalac to paliwo jak można tego nie robić?
marek napisał(a):ale tyle na kompie pokaże po odpaleniu ("od uruchomienia" czy z dystrybutora ? ja mam wrażenie, że w VAG te spalanie po odpaleniu jest bardzo zawyżone – mi w seacie potrafi pokazać rano jadąc do pracy na zimnym silniku 11-12, a później po drugim czy trzecim odpaleniu w mieście tego samego dnia nadal od uruchomienia jest 10-11 ale po zsumowaniu tych kilku krótkich przejazdów spada do 8 od skasowania na długookresowym lub od tankowania. Zresztą w Audi A4 B9 (2,0TSI) jest podobny efekt, niby 12-14 a potem się okazuje 10.
nemi napisał(a):Dajmy na to, że jest -5 stopni, bateria naładowana na full i jadę sobie po osiedlu 3 km, aż dojeżdżam do S8. No i muszę włączyć się do ruchu, więc potrzebuję mocy, budzi się benzyniak i zaczyna swoją pracę od 4.000 obrotów? Tak wygląda moja trasa jak gdzieś jadę, nie jest to przykład spoza życia.
nemi napisał(a):Do tej pory nie zamknąłem tego ogłoszenia z Arteonem i właśnie miałem zamknąć... Kurde, schodzą na psy i opinie się niestety potwierdzają o ogólnym spadku jakości, spasowanie jest naprawdę koszmarne
nemi napisał(a):Jest, tylko krótka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości