Co dzisiaj zrobiłeś (zrobiłaś) przy swoim aucie?
panowie jest promocja na wosk bit hambler, jakie daje efekty to tutaj http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... stcount=82 jest po 74 zł, ktoś chętny??
Dolałem oleju

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Dzisiaj moja maździa przeżyła generalne porządki w bagażniku, łącznie z wypraniem mat bagażnikowych.
Poza tym uszczelnienie tylnych lamp oraz miejsc przejścia kabli z dachu w klapę bagażnika.
Poza tym uszczelnienie tylnych lamp oraz miejsc przejścia kabli z dachu w klapę bagażnika.
Wszystko jest trudne, nim stanie się łatwe...
- Od: 24 cze 2010, 22:43
- Auto: Mazda 3 BK 2,3 USA 2007r.
moja była 323F BJ 1,6 2002r.
Szydło napisał(a):Bazyl, po drodze wstapiłem do mechanika obadac tylne hamulce. Okazało się że mam tylko do wymiany klocki, i tarcze do przetoczenia. W poniedziałek będe to robił.
nom...
9324958723097 z tym problemem przerabiało reaktywację zacisku, a ty mechanikowi dajesz wiarę na oko...
Druga sprawa, co to za mechanik który proponuje przetaczanie tarcz w tym stanie
Pół forum zapisane jest o problemach mazd z tylnymi zaciskami, a ty dajesz wiarę facetowi z rentgenem w oczach. Przecie jeżeli wciśnie tłoczek bez oczyszczenia go z rdzy tylko po to aby włożyć klocki (co naturalnie jak najbardziej jest możliwe) to bankowo za pół roku, jak nie wcześniej, będziesz miał do wymiany i tarcze i klocki bo albo się będą zapiekać przez nieoczyszczony tłoczek który będzie się blokował na uszczelniaczu. Damian, no przecie ręce opadają kiedy się następny daje w konia robić, albo mechanior nie miał w rękach hamulców tych mazdeczek. Kup zestaw naprawczy i sam sobie to zrobisz bez płacenia szarlatanom.
Nie jesteś pierwszy z tym problemem i jesteś w na tyle komfortowej sytuacji, że inni już płacili za swoją naiwność.
Ucz się na cudzych błędach
Zrobisz jak zechcesz, ja życzę Ci jak najlepiej

Wczoraj na spocie w Rzeszowie ogladalem mechanizm zamka tylnej klapy e Xedzie DROPKICK a dzis po przespanej nocy go naprawilem w swoim Xedosie .

- Od: 21 sty 2010, 18:27
- Auto: MazdaXedos 6 2.0 V6 Automat
Qchar napisał(a):Wczoraj na spocie w Rzeszowie ogladalem mechanizm zamka tylnej klapy e Xedzie DROPKICK a dzis po przespanej nocy go naprawilem w swoim Xedosie .![]()
![]()
![]()
Co było??