Czateria...cd
A pany, co myślicie o Grand Cherokee 4.0 + LPG z 95' jako drugie auto, takie for fun w teren? Bo widzę podzielone opinie jeśli chodzi np. o koszty części...jedni, że drogo, a inni, że obłędnie tanio 
Niedrogo ale często – sąsiad miał takie coś i skrzynię zmieniał przynajmniej raz na sezon, potem skoczył na dużo nowszą generację i było lepiej aż w końcu kupił Hiluxa i zastanawiał się czemu był taki mało sprytny i nie zrobił tego wcześniej 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Dzięki za info.
Plus jest taki, że większości napraw dokonuje się młotkiem i szlifierką
Właśnie rozważam takiego grand cherokee (duży silnik i LPG jako podstawowy plus).
W grę wchodzi też Pajero II gen, ale tutaj nie będę wybrzydzać (3.0 v6 pod lpg byłoby najlepsze, ale rynek jest obfity głownie w diesle).
No i tak zestawiam sobie właśnie tą potencjalną usterkowość u Jeepa i solidność w Pajero.
Plus jest taki, że większości napraw dokonuje się młotkiem i szlifierką
Właśnie rozważam takiego grand cherokee (duży silnik i LPG jako podstawowy plus).
W grę wchodzi też Pajero II gen, ale tutaj nie będę wybrzydzać (3.0 v6 pod lpg byłoby najlepsze, ale rynek jest obfity głownie w diesle).
No i tak zestawiam sobie właśnie tą potencjalną usterkowość u Jeepa i solidność w Pajero.
JohnnyB napisał(a):Mimo iż lubie nadwozie kombi, faktycznie, z dzieciakami szedłbym w Van'a z rozsuwanymi drzwiami.
Docelowo tak pewnie się stanie (van, drzwi to loteria, bo mało co z odsuwanymi mi się podoba), ale to raczej będzie zależało od żony, bo to będzie jej auto
Poza tym po zdjęciach które pokazał nemi przesiadka z Laguny do Mazdy 5 byłaby kompletnie bez sensu. Musiałbym iść w coś większego, co w moim przypadku jest po prostu jeszcze zbędne. Na codzień jeszcze głownie sam i mam do zrobienia te 40-50km. Bardzo często jeżdzę Scenicem i sorry, ale między nim, a Laguną jest przepaść w prowadzeniu jak i komforcie jazdy. To nie dla mnie
Prawda jest taka, że duże auto jest potrzebne tylko na jakieś wyjazdy. Jak jeździmy z młodą lokalnie, to spokojnie wystarcza nam ibiza. Dziadków jednych i drugich mam na miejscu. Wyjazdy mocno bagażowe ograniczają się do wakacji.
Ja z siostrą podróżowałem maluchem i się dało
loockas napisał(a):Ja z siostrą podróżowałem maluchem i się dało
Ja z bratem również
Mi sie duże auta podobają i nie mam probleu dużym autem podróżować sam.
Jednka musze rpzyznać ze przesiadka z segmentu D do kompakta w cale nie byłą aż taka przerażajaca. Autem smiga mi sie samemu dobrze, aczkolwiek takim H3 śmigąłoby mi się lepiej
..::Born To Rise Hell::..
Przesiadłeś sie do dobrego kompaktu
Tak samo jak wielu twierdzi (i im wierzę), że przesiadka np z Mondeo do Octavii jest nieodczuwalna (pod względem przestrzeni)
Mnie się wysokimi autami źle jeździ, ja lubię siedzieć nisko. Lubię mieć nogi wywalone max prosto. Większość minivanów mi pod tym względem nie leży. Znacznie wygodniej jest w suvach, ale w większości przypadków ich właściwości bagażowe nie są lepsze od kombiaka.
Mnie się wysokimi autami źle jeździ, ja lubię siedzieć nisko. Lubię mieć nogi wywalone max prosto. Większość minivanów mi pod tym względem nie leży. Znacznie wygodniej jest w suvach, ale w większości przypadków ich właściwości bagażowe nie są lepsze od kombiaka.
Ostatnio edytowano 21 kwi 2016, 16:06 przez loockas, łącznie edytowano 1 raz
loockas napisał(a):Znacznie wygodniej jest w suvach, ale w większości przypadków ich właściwości bagażowe nie są lepsze od kombiaka.
No to pickup
Dopisano 21 kwi 2016 16:12:
Grzyby napisał(a):Ludki, gdzieś był temat o sprawdzaniu VIN aut z USA.
Nie znajduję.
Zapytaj na www.passioncars.pl koleś chyba robi to pro bono, bądź co łaska. Kiedyś mnie zagadywał i podrzucał mi jakieś carfaxy dotyczące Subaru.
Grzyby napisał(a):Ludki, gdzieś był temat o sprawdzaniu VIN aut z USA.
Nie znajduję.
dawny temat i juz raczej nie ma prowadził to andrew... coś tam
ja sprawdzałem ale to było w 2009
Gib napisał(a):cały czas szukałbym jednak benzyny, ten oplowski 2.0T jawi się jako prawdziwie bezawaryjny
podobno tak jest, fajnie wygląda Vectra C po lifcie
potrzebuję sprawdzić historię tego 1YVHP81A495M32363
wiem że ma jakieś wpisy tylko co w nich siedzi to niewiadoma...
wiem że ma jakieś wpisy tylko co w nich siedzi to niewiadoma...
JB obejrzałę tego Saaba 1.9 TiD. Akurat to miejsce leży na szlaku moich rowerowych eskapad więc nie było z tym problemu. Auto ma fajną półskórę która mi się podoba bardzo bagażnik, wcale nie taki mały jakby sugerowało żałosne 420l ale VC to to nie jest. Jedna wgniotka, trochę porysowany, rudy nalot na rantach przednich błotników i oba tylne błotniki na łączeniu ze zderzakiem malowane pendzelkiem więc jakieś tam zaprawki były robione już.
Dopisano 21 kwi 2016 17:10:
Druga sprawa, powiedzcie mi drodzy parafianie czy taki Zenon ma prawo dobrze świecić bo zawsze mi się zdawało że ta część przez którą żarnik świeci ma być gładka.
Dopisano 21 kwi 2016 17:10:
Druga sprawa, powiedzcie mi drodzy parafianie czy taki Zenon ma prawo dobrze świecić bo zawsze mi się zdawało że ta część przez którą żarnik świeci ma być gładka.
Stała pod ścianą prężąc kakao
To faktycznie na igłę to to nie wygląda. No ale VC z tego okresu chyba też nie pochwali się całkowitym brakiem rudej ?
Nie wiem czy tak powinno byc, tam gdzie miałem xenony, powierzchnia lampy była zawsze gładka.
Nie wiem czy tak powinno byc, tam gdzie miałem xenony, powierzchnia lampy była zawsze gładka.
Grzyby jak tam dieta? 
Ja dostałem kolejnej motywacji do zmiany nawyków. Najpierw ciśnienie mi podskoczyło, a dzisiaj odebrałem wyniki krwi i mam chyba powód. Cukier mam za wysoki, w zasadzie to jestem bliżej cukrzycy niż poprawnego wyniku.
od 1,5 tygodnia trzymam się własnej diety MŻ + zwracam uwagę na to co jem. Ponad 1kg spadło. Poszedłbym pobiegać, ale przyczepili mi holtera rr na dobę
Trzeba będzie jeszcze wprowadzić parę nawyków żywieniowych, żeby ten cukier doprowadzić do porządku.
[cenzura] 30 się zbliża i zaczynam się sypać
Ja dostałem kolejnej motywacji do zmiany nawyków. Najpierw ciśnienie mi podskoczyło, a dzisiaj odebrałem wyniki krwi i mam chyba powód. Cukier mam za wysoki, w zasadzie to jestem bliżej cukrzycy niż poprawnego wyniku.
od 1,5 tygodnia trzymam się własnej diety MŻ + zwracam uwagę na to co jem. Ponad 1kg spadło. Poszedłbym pobiegać, ale przyczepili mi holtera rr na dobę
[cenzura] 30 się zbliża i zaczynam się sypać
Postanowiłem zerwać z wizerunkiem Fordzika-brudasa.
Dojrzał już wystarczająco, pod spodem nawet jest fajny kolor, jednak założę felgi, już usunąłem kurz z deski nawet
. Trochę pracy przede mną...
Jak i czym powinienem zabezpieczyć rdzę? Drzwi tylne od środka są kiepskie.
Dojrzał już wystarczająco, pod spodem nawet jest fajny kolor, jednak założę felgi, już usunąłem kurz z deski nawet
Jak i czym powinienem zabezpieczyć rdzę? Drzwi tylne od środka są kiepskie.