Co jecie dziś na obiad ?

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez kamilspider » 11 sty 2013, 17:47

A ja tam muszę przez kolejne 5 dni jechać na posiłkach płynnych, zupki mleczne itp... :(
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 25 paź 2010, 09:47
Posty: 1315 (0/2)
Skąd: Wielkopolska
Auto: Było:
MX-6 2.5 V6 KL-DE

Postprzez Radex » 11 sty 2013, 17:54

kamilspider napisał(a):A ja tam muszę przez kolejne 5 dni jechać na posiłkach płynnych, zupki mleczne itp... :(
co, wątroba wysiada od alko? :P
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez kamilspider » 11 sty 2013, 18:00

Hehe, coś w tym rodzaju ;)
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 25 paź 2010, 09:47
Posty: 1315 (0/2)
Skąd: Wielkopolska
Auto: Było:
MX-6 2.5 V6 KL-DE

Postprzez Radex » 11 sty 2013, 18:06

ja po operacji tez mialem coś problemy z układem trawiennym, przez te szpryce, antybiotyki i ketonale jak tylko zjadłem coś bardziej tłustego albo jakąś zupę to przez najbliższe 2 godziny rewolucje żołądkowe i karnet do kibla murowany hahaha
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez kinki » 11 sty 2013, 18:11

Radex napisał(a):karnet do kibla murowany

w miejskich szaletach może byś rabat uzyskał :D
a że temat o jedzeniu to ja dziś pomidorową (tak dziwnie, bo nie w poniedziałek :P) a teraz udka pieczone :)
Wladca ognia
Avatar użytkownika
Moderator Globalny
 
Od: 28 lis 2006, 23:08
Posty: 6089 (471/185)
Skąd: Poznań
Auto: A4

Postprzez prestoneq » 12 sty 2013, 19:20

U mnie dzisiaj fasolowa z boczkiem i kiełbasą <serduszka>
prestoneq
 

Postprzez Radex » 20 sty 2013, 14:17

mała odmiana zamiast rosołu i schabowego :) <serduszka>
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez kinki » 20 sty 2013, 14:19

nie lubię oliwek w pizzy. takiej goryczki nadają :(
Wladca ognia
Avatar użytkownika
Moderator Globalny
 
Od: 28 lis 2006, 23:08
Posty: 6089 (471/185)
Skąd: Poznań
Auto: A4

Postprzez Radex » 20 sty 2013, 14:25

a nie kwaśności? :P szczerze to ja też jakoś mega nie przepadam ale dałem bo miałem resztkę w słoiku i chciałem już to wykorzystać. a te są nadziewane jakąś papryczką czy czymś i nie są takie złe.

ale następnym razem daje samą szynkę i pieczarki tylko 2 razy więcej <diabełek>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Lakcow91 » 20 sty 2013, 14:27

U mnie Pizza wczoraj gościła:) Klasyczna z pieczarkami, szynką i serem, potem papryczka ostra ketchup i cebulka:) Mam dobry przepis na ciasto gdyby ktoś potrzebował to pisać:)
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2012, 11:30
Posty: 179
Skąd: Radom
Auto: Honda

Postprzez Radex » 20 sty 2013, 14:40

Napisz przepis tu, może ktoś skorzysta (np ja <czarodziej> )
ja robię ciasto z 20dag drożdży, 2,5 szklanki mąki, ok 3/4 szklanki wody, 3-5 łyżek oliwy z oliwek, łyżeczka soli, łyżeczka cukru
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez kinki » 20 sty 2013, 14:41

ja ostatnio przestałem się bawić w ciasto tylko kupuje je gotowe :P
wiem że to nie to samo ale pizze robię przez to dużo szybciej
ostatnio się naciąłem w Tesco na ser w promocji. pomyślałem że do pizzy się nada. w domu zabieram się za pizze a zamiast sera kupiłem produkt seropodobny <glupek2>
to coś nie nadaję się nawet do zapiekania. na kanapkę bym w życiu tego nie położył.
pizza przez to badziewie straciła na smaku :(
Wladca ognia
Avatar użytkownika
Moderator Globalny
 
Od: 28 lis 2006, 23:08
Posty: 6089 (471/185)
Skąd: Poznań
Auto: A4

Postprzez Fasola » 20 sty 2013, 14:46

rzadko robimy pizze, ale jeżeli mamy taki zamiar to kupujemy gotowe ciasto z pizzeri :)
Fasola
 

Postprzez Radex » 20 sty 2013, 14:51

kinki jak najpierw zrobisz ciasto i odłożysz żeby rosło to w tym momencie możesz przygotować wszystko inne, wtedy ciasto Ci urośnie i jak skończysz przygotowywać składniki to możesz uformować ciasto, rozłożyć składniki i zabrać się do pieczenia. masz smaczniejsze ciasto, a czasu wcale nie tracisz dużo więcej jeśli cała logistyka przedsięwzięcia jest dobra <czarodziej>

a tak w ogóle to jeśli używasz czegoś innego niż mozzarella do pizzy to wtedy już NIE JEST PIZZA ;) oczywiście można pokruszyć jakiejś goudy, ale podstawą normalnej pizzy (a nie ZAPIEKANKI) jest właśnie ser mozzarella

Fasol: gotowe ciasto z pizzerii ? :D ile takie coś kosztuje?
Ostatnio edytowano 20 sty 2013, 14:58 przez Radex, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Fasola » 20 sty 2013, 14:53

dogadasz się z danym punktem ;)
Fasola
 

Postprzez kinki » 20 sty 2013, 14:53

Fasola napisał(a):ale jeżeli mamy taki zamiar to kupujemy gotowe ciasto z pizzeri

to też jest dobry pomysł :)
większość pizzerii sprzedaje swoje ciasto :)
Radex napisał(a):kinki jak najpierw zrobisz ciasto i odłożysz żeby rosło to w tym momencie możesz przygotować wszystko inne,

tak ale przeważnie mam ciasto gotowe w lodówce a żeby zrobić świeże to trzeba mieć drożdże :(
Radex napisał(a):a tak w ogóle to jeśli używasz czegoś innego niż mozzarella do pizzy to wtedy już NIE JEST PIZZA

wole z żółtym serem :)
czasem robię pół na pół z mozzarellą :)
Wladca ognia
Avatar użytkownika
Moderator Globalny
 
Od: 28 lis 2006, 23:08
Posty: 6089 (471/185)
Skąd: Poznań
Auto: A4

Postprzez Radex » 20 sty 2013, 15:05

kinki napisał(a):trzeba mieć drożdże

no fakt, drożdże to produkt luxusowy i bardzo drogi :P hahaha
a tak serio to jak się często drożdży nie używa to można kupić suszone, nie zepsują się i zawsze się je ma w razie czego :)

co do samych pizzerii to u nas jest może jedna pizzeria która robi prawdziwą pizzę i to jeszcze tylko na dowóz.
reszta to jakieś żygodajnie – ale ludzie po prostu nie znają się na pizzy i za przeproszeniem mógłbyś narobić im na ciasto, posypać wszystko seropodobnym produktem (najczęściej złe pizzerie kładą ser na sam wierzch) i polać keczupem a oni nadal będą mówić na to pizza :| <glupek2>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez kinki » 20 sty 2013, 17:00

Radex napisał(a):no fakt, drożdże to produkt luxusowy i bardzo drogi

nie chodzi mi o cenę a o to że muszą być świeże :) a przez to trzeba je kupić tego dnia co masz zamiar robić pizzę :)
tych suszonych nie próbowałem ale jeśli mówisz że warto to muszę spróbować :)
w Tesco dostanę ??
Wladca ognia
Avatar użytkownika
Moderator Globalny
 
Od: 28 lis 2006, 23:08
Posty: 6089 (471/185)
Skąd: Poznań
Auto: A4

Postprzez Radex » 20 sty 2013, 18:42

raczej na pewno :) suszone drożdże wygodna sprawa. powinny być chyba koło przypraw, proszków do pieczenia ciast itd...
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Krzemol » 20 sty 2013, 21:00

Też wczoraj miałem pizzę... Ze szparagami :P
http://www.wykop.pl/ramka/1131379/pizza-ze-szparagami/
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 4 mar 2010, 23:11
Posty: 1572 (271/87)
Skąd: Ruda Śląska
Auto: Lexus IS200t 245KM '15r

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park