Czateria...cd
Ja mam jakiś Popis w 5 litrowych butelka, Z dość dużą ilością alkoholu. Chyba tego się już nie sprzedaje oficjalnie ze względu na zawartosć metanolu.
..::Born To Rise Hell::..
Neonixos666 napisał(a):Przeglądając YT znalazłem gościa który wymienia wężyk podciśnienia wspomagania hamulców tylko że pompa vacum jest zespolona z pompą oleju jest to Golf 7 z zespolonym intercoolerem wodnym z kolektorem dolotowym nie wiem co to za motor ale żeby wymienić ten wężyk trzeba jaja osła zjeść bo nie ma żadnej instrukcji i wszystko na czuja parę godzin. Ile tam napchanych przewodów to masakra.
Coś zalewasz
Pompa vacuum jest pędzona z wałka i jest na wierzchu. Jaki tam wielki problem, no bez przesady. Rurek trochę jest tak skomplikowane.
Ja tam nie widziałem problemu – prosty dość motor jak się go pozna.
Pojebane podciśnienia to ma tico od gaźnika
Od 3:40
osz karwa, masz rację
ja miałem do czynienia z 7-ką ale ea189... Nie sądziłem, że można jeszcze pójść dalej w... kupę... a ea288 to z grubsza tylko więcej "ekologii pod maską" a tu taka niespodzianka :O
Powinni jeszcze tylną oś pędzić paskiem z tej pompy...
Czyli witamy w cudownej przyszłości, uwielbianej przez wielu
Ciekawe na ile roboczogodzin jest przewidziana naprawa
Jeszcze fajniej jak przez pompę vacuum jak walną uszczelnienia zacznie napierać olej
Kto widział rozbieganego diesela i tego efekty? Ręka w górę 
dla zainteresowanych 2 fajne biuletyny:
ea189
http://www.natef.org/natef/media/natefmedia/vw%20files/2-0-tdi-ssp.pdf
ea288
http://pics3.tdiclub.com/data/517/820433_EA288.pdf
Powinni jeszcze tylną oś pędzić paskiem z tej pompy...
Czyli witamy w cudownej przyszłości, uwielbianej przez wielu
dla zainteresowanych 2 fajne biuletyny:
ea189
http://www.natef.org/natef/media/natefmedia/vw%20files/2-0-tdi-ssp.pdf
ea288
http://pics3.tdiclub.com/data/517/820433_EA288.pdf
JohnnyB napisał(a):Ja mam jakiś Popis w 5 litrowych butelka, Z dość dużą ilością alkoholu. Chyba tego się już nie sprzedaje oficjalnie ze względu na zawartosć metanolu.
Sprzedaje się, sprzedaje. Wczoraj w Selgrosie byłem i stała cała półka.
Ja kupiłem taki, nie czuję w aucie nic, a nic.

Za rekomendację Dekry pewnie trzeba z 5 PLN dorzucić
, do tego tylko 4 litry.
Tak właśnie obniża się cene płynu zimowego.......zrobili butelkę identycznych rozmiarów ale p pojemności 1L mniej i żeby się to jeszcze na etykiecie w oczy nie rzucało......
Tak właśnie obniża się cene płynu zimowego.......zrobili butelkę identycznych rozmiarów ale p pojemności 1L mniej i żeby się to jeszcze na etykiecie w oczy nie rzucało......
..::Born To Rise Hell::..
Błehehe, gdybym oddał, to by mi pewnie zaproponowali z 15.000 mniej niż jest warty
.
Mazdę wycenili na 18, sprzedałem za 26 chyba
.
Ale problem jest inny jeszcze – byłbym dużo kasy w plecy z uwagi na to, że musiałbym zapłacić podatki jako firma
. Muszę nim jeździć jeszcze 5 lat chyba, żeby uniknąć podatków. Cały VAT już zapłaciłem kupując, więc nie chcę robić państwu prezentów 
Mazdę wycenili na 18, sprzedałem za 26 chyba
Ale problem jest inny jeszcze – byłbym dużo kasy w plecy z uwagi na to, że musiałbym zapłacić podatki jako firma
Dominator napisał(a):Rzadko tu zaglądam ostatnio ale przeglądając ostatnie strony stwierdzam iż loockas a w szczególności brii to fanatycy renault tak jak ja kiedyś Mazdy
Wypraszam sobie – fanatykiem to ja jestem ale EV
Do Renaulta żywię pewną sympatię bo nigdy się na tej marce nie zawiodłem a każdy człowiek którego znam i kupił Renaulta był co najmniej zadowolony (wyjątek od reguły – nemi). Może po części jest to spowodowane tym, że wszędzie się mówi, że jest dno, kilometr mułu i Renault. Ktoś kto nabywa taki pojazd żywi nadzieję, że może nie będzie tak źle i tylko trochę się w tym mule utapla. Finalnie okazuje się, że nawet to potrafi się w miarę przemieszczać po powierzchni (nawet nie dna tylko wody
Może to, że dwa pojazdy tego koncernu stoją u mnie pod domem można uznać za jakiś odchył z mojej strony, ale ich wybór był podyktowany czystym pragmatyzmem a nie sympatią do marki. W pierwszym przypadku myślałem o eNCeku ale patrząc na przewidywany tryb eksploatacji w którym mogła zdarzyć się rolka, urwane koło albo bliskie spotkanie z elementami krajobrazu doszedłem do wniosku, że podzielę budżet przez 4 i jak się zdarzy dzwon to nie będzie takiego żalu. W tej kasie nie da się kupić czegoś co będzie jechać szybciej a nie będzie zakatowane.
W drugim przypadku konkurencja była albo w jakiś sposób upośledzona albo droższa o 20-25% więc też wybór był oczywisty.
nemi napisał(a):Że te auta tak szybko mi się nudzą!
Pytanie co się nudzi – samochód ogólnie czy osiągi? Z tym drugim da się coś zrobić z tym pierwszym to niekończące się zmiany i urwanie pupy co roku
Co do płynów do spryskiwaczy – w zeszłym roku kupiłem Biedronkowy i niestety zabarwił mi szybę na niebiesko tam gdzie wycieraczki go nie zgarniały. Skończyło się polerowaniem szyby
nemi napisał(a):Błehehe, gdybym oddał, to by mi pewnie zaproponowali z 15.000 mniej niż jest warty .
Było kupić Skodę, tam twierdzą, że się wymiana na nowy bardzo opłaca – mówią, że tak bardzo, że chyba muszą do tego dopłacać

Ewentulanie Toyota ma teraz wyprzedaże – jakbyś pogonił Golfa za dobre pieniądze, do być może za niewielką dopłatą byś ogarną jakiegoś nowego Aurisa
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
nemi napisał(a):nie chcę robić państwu prezentów
mikołajki są, święta się zbliżają – no weź pomyśl o potrzebujących urzędnikach!
brii napisał(a):patrząc na przewidywany tryb eksploatacji w którym mogła zdarzyć się rolka, urwane koło albo bliskie spotkanie z elementami krajobrazu
takie ryzyko przy parkowaniu na nowym asfalcie?

Brii, wszystko mi się nudzi!
Cały samochód i... osiągi też. Po przesiadce z Mazdy mi się wydawał dynamiczny, ale już taki nie jest
.
Za to Focus się rozszalał – zrobiłem nim trasę 700 km, w tym roku łącznie 10.000 po mieście z gazem w podłodze i naprawdę rwie jak głupi
. Mam wrażenie, że lepiej niż golf.
Po mazdzie golf wydawał mi się też taki cichy, ale się chyba przyzwyczaiłem
.
Jeszcze ta kolizja ostatnio (dziś był rzeczoznawca, ale nie przy mnie i nie wiem czy znalazł w ogóle cokolwiek – żona mówiła, że nie mogli znaleźć w deszczu...) i te cholerne światła!

Cały samochód i... osiągi też. Po przesiadce z Mazdy mi się wydawał dynamiczny, ale już taki nie jest
Za to Focus się rozszalał – zrobiłem nim trasę 700 km, w tym roku łącznie 10.000 po mieście z gazem w podłodze i naprawdę rwie jak głupi
Po mazdzie golf wydawał mi się też taki cichy, ale się chyba przyzwyczaiłem
Jeszcze ta kolizja ostatnio (dziś był rzeczoznawca, ale nie przy mnie i nie wiem czy znalazł w ogóle cokolwiek – żona mówiła, że nie mogli znaleźć w deszczu...) i te cholerne światła!

Ostatnio edytowano 6 gru 2017, 10:31 przez nemi, łącznie edytowano 2 razy
Xenocyd napisał(a):takie ryzyko przy parkowaniu na nowym asfalcie?
Tam tylko ryzyko rolki albo spotkania z butami lekarzy i prawników

Trusted computing – Yes or No?
Nie wiem co oni z tym zrobią.
Tam gdzie świeci xenon, jest sucho, a obok paruje w deszczu. Trochę mnie to wk... – wahałem się czy to zgłaszać w ogóle. Boję się, że jak ktoś tam będzie pchać łapy, to coś mogą zwalić w jakiejś tam perspektywie.
Z drugiej strony jak tam jest wilgoć, to też nie dobrze...
Krótko mówiąc jestem bardzo zawiedziony, bo akurat przy kupnie samochodu najbardziej mi zależało na szczelnych reflektorach
.
Mają sporządzić protokół, wysłać do centrali i zdecydować, co z tym zrobić.
Tam gdzie świeci xenon, jest sucho, a obok paruje w deszczu. Trochę mnie to wk... – wahałem się czy to zgłaszać w ogóle. Boję się, że jak ktoś tam będzie pchać łapy, to coś mogą zwalić w jakiejś tam perspektywie.
Z drugiej strony jak tam jest wilgoć, to też nie dobrze...
Krótko mówiąc jestem bardzo zawiedziony, bo akurat przy kupnie samochodu najbardziej mi zależało na szczelnych reflektorach
Mają sporządzić protokół, wysłać do centrali i zdecydować, co z tym zrobić.