PS. Johnny, Ciebie to chociaż żona blokuje przy wyborze... ja sam dla siebie mam z tym problemy
Czateria... 2021
A ja tam Johnny'ego rozumiem... sam się obecnie przymierzam do zmiany auta i wolałbym chyba jednak w rozliczeniu zostawić auto przy kupnie nowego, niż się użerać z kupującymi i jeszcze dawać im auto na jazdę próbną :/
PS. Johnny, Ciebie to chociaż żona blokuje przy wyborze... ja sam dla siebie mam z tym problemy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
Ja nie mam problemu z podpisywaniem "jakiś wymyślonych papierów", gdy jestem zainteresowany jazdą próbną. Stało się to dla mnie czymś oczywistym. A jeśli to dla kogoś problem...no cóż, pewnie moja strata.
Wieżę, że jeśli ktoś naprawdę będzie zainteresowany autem, to nie będzie miał problemu z podpisaniem oświadczenia, że w przypadku kolizji z własnej winy, pokryje szkody i naprawy, albo zakupi auto w ustalonej wcześniej cenie. Nie ukrywam nic przed kupującym a auto zawsze dostarczamy w każde wybrane miejsce na sprawdzenie jego stanu stanu.
Wieżę, że jeśli ktoś naprawdę będzie zainteresowany autem, to nie będzie miał problemu z podpisaniem oświadczenia, że w przypadku kolizji z własnej winy, pokryje szkody i naprawy, albo zakupi auto w ustalonej wcześniej cenie. Nie ukrywam nic przed kupującym a auto zawsze dostarczamy w każde wybrane miejsce na sprawdzenie jego stanu stanu.
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):Ja nie mam problemu z podpisywaniem "jakiś wymyślonych papierów", gdy jestem zainteresowany jazdą próbną.
Spoko, jeżeli byłbyś salonem samochodowym czy komisem. Idąc tam licze się z czymś takim. Jadać do prywatnej osoby po samochód nie spodziewam sie takich formalności i wolałbym o tym wiedzieć przed przyjazdem. To czy bym coś takie podpisał zależało by od treści takiego oświadczenia.
TheMonster napisał(a):sam się obecnie przymierzam do zmiany auta i wolałbym chyba jednak w rozliczeniu zostawić auto przy kupnie nowego
Właśnie to miałem napisać. Nie chcesz się użerać z kupującymi, masz obawy że ktoś Ci zniszczy auto. Zostaw je w rozliczeniu. Spokój psychiczny ma swoją cenę więc z pewnością przebolejesz mniejszą kwotę odkupu
loockas napisał(a):TheMonster napisał(a):sam się obecnie przymierzam do zmiany auta i wolałbym chyba jednak w rozliczeniu zostawić auto przy kupnie nowego
Właśnie to miałem napisać. Nie chcesz się użerać z kupującymi, masz obawy że ktoś Ci zniszczy auto. Zostaw je w rozliczeniu. Spokój psychiczny ma swoją cenę więc z pewnością przebolejesz mniejszą kwotę odkupu
Jedno nie wyklucza drugiego. Takie moje zdanie.
Natomiast pozostawienie auta w rozliczeniu też jest rozwiązaniem, które jak najbardziej rozważam, a zapewne takowe bym podjął od razu, jeśli potrzebowałbym wymianę auta od ręki.
Jeśli nie będzie zainteresowania to zapewne tak zrobię jak już znajdę docelową furę i będę gotowy na jej zmianę.
Jak kupowałem Renatę to takie modele kosztowały ponad 30 tyś. Ja dałem 28 a salon zapłacił dla właściciela w rozliczeniu 25.
loockas napisał(a):Też bym na jego miejscu oddał.
Ja chyba bym jednak próbował opchnąć najpierw – gdyby udało mi się sprzedać w górnych widełkach, to spoko. Ale za 1.000 zł nawet bym się nie wygłupiał ze sprzedażą samodzielną

Beny napisał(a):Przestały mi przychodzić powiadomienia sms z inpostu, ktoś wie gdzie to włączyć? W aplikacji nie widzę takiej możliwości.
Może spróbuj się wylogować i zalogować ponownie w aplikacji. Też mi się tak zrobiło że nic nie dostawałem. Pomogło zalogowanie się ponownie w aplikacji.
Ja dostaje to i to. Nie dostawałem nic przez jakiś czas i nie pojawiały się powiadomiania ani paczki w apce. Po zalogowaniu się ponownie, wszystko wróciło do normy. Wakt, przy apce SMS nie potrzebne.
jeszcze jak auto jest "zwykłe" i widzę, że ktoś kto przyszedł oglądać ma jakąś kulturę osobistą to dam się przejechać.
Ale sprzedając AMG nie ma szans – wielu jest chętnych na przejażdżkę za "free", gdzie godzina-dwie wypożyczenia takiego auta kosztuje kilka stówek (a klient obecnie wpłacił zadatek mimo, że nie jechał za kierownicą). I do tego nie wiem czy ten kto przyjdzie oglądać jest w stanie panować nad autem o takiej mocy, bo można się bardzo zdziwić jak nie ma się doświadczenia.
Ale sprzedając AMG nie ma szans – wielu jest chętnych na przejażdżkę za "free", gdzie godzina-dwie wypożyczenia takiego auta kosztuje kilka stówek (a klient obecnie wpłacił zadatek mimo, że nie jechał za kierownicą). I do tego nie wiem czy ten kto przyjdzie oglądać jest w stanie panować nad autem o takiej mocy, bo można się bardzo zdziwić jak nie ma się doświadczenia.