Czateria...cd
jestem w trakcie przeprowadzki, na starym mieszkaniu mam tylko zlew, na nowym zmywarkę,
niestety mój pomysł aby zawieźć talerze ze zlewu i wrzucić je do zmywarki nie bardzo podoba się mojej żonie,
tak czy inaczej będę musiał je przewieźć więc to dobra oszczędność czasu
ktoś się może domyśla o co chodzi ?
niestety mój pomysł aby zawieźć talerze ze zlewu i wrzucić je do zmywarki nie bardzo podoba się mojej żonie,
tak czy inaczej będę musiał je przewieźć więc to dobra oszczędność czasu
ktoś się może domyśla o co chodzi ?
Dzięki za sugestie. Zmieniłem kilka informacji.
Co do tarcz, klocki miałem tylko do zmiany, ale po wymianie okazało się że nieco biją tarcze Zimermana.
Poszły do przetoczenia ale jakoś dziwnie to hamowało z klockami jakie kupiłem. Więc postanowiłem dokupić drugi komplet.
Co do zdjęć......zrobiłem na faktycznie po myjni, bo auto było w konkretnym kurzu.
Zrobię drugie jak tylko podjadę do garażu. Pewnie w czwartek.
Z Golfem nie jest dobrze, nic nie zrobili, błotniki odstają szyba nie wymieniona, uszczelka wystaje. Dziś była rozmowa z VW. W czwartek możliwe że auto jedzie na ekspertyzę kolejną.....
Co do tarcz, klocki miałem tylko do zmiany, ale po wymianie okazało się że nieco biją tarcze Zimermana.
Poszły do przetoczenia ale jakoś dziwnie to hamowało z klockami jakie kupiłem. Więc postanowiłem dokupić drugi komplet.
Co do zdjęć......zrobiłem na faktycznie po myjni, bo auto było w konkretnym kurzu.
Zrobię drugie jak tylko podjadę do garażu. Pewnie w czwartek.
Z Golfem nie jest dobrze, nic nie zrobili, błotniki odstają szyba nie wymieniona, uszczelka wystaje. Dziś była rozmowa z VW. W czwartek możliwe że auto jedzie na ekspertyzę kolejną.....
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):Z Golfem nie jest dobrze, nic nie zrobili, błotniki odstają szyba nie wymieniona, uszczelka wystaje. Dziś była rozmowa z VW. W czwartek możliwe że auto jedzie na ekspertyzę kolejną.....
Jeśli nie zgodziliście się na wyłączenie rękojmi przy zakupie to by przyśpieszyć rozmowy i chęć kolaboracji ze strony VW sugerowałbym poinformować ich, ze macie zamiar z niej skorzystać
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):JohnnyB napisał(a):Z Golfem nie jest dobrze, nic nie zrobili, błotniki odstają szyba nie wymieniona, uszczelka wystaje. Dziś była rozmowa z VW. W czwartek możliwe że auto jedzie na ekspertyzę kolejną.....
Jeśli nie zgodziliście się na wyłączenie rękojmi przy zakupie to by przyśpieszyć rozmowy i chęć kolaboracji ze strony VW sugerowałbym poinformować ich, ze macie zamiar z niej skorzystać

jak czytam o przygodach z VW to się zastanawiam co się stało, że jakość poszła aż tak w dół
kiedyś miałem golfa 3 kombi jako służbowego, to co ten samochód przechodził zakrawało o manewry na poligonie, był wręcz pancerny... a teraz ?
no chyba, że trafiła Ci się taka sztuka
z drugiej strony jeśli dobrze pamiętam to chyba ojciec kumpla wziął kilka lat temu passata z salonu, po 39tej wizycie w aso w ciągu pierwszego roku czy dwóch poszedł z prawnikem go oddać
kiedyś miałem golfa 3 kombi jako służbowego, to co ten samochód przechodził zakrawało o manewry na poligonie, był wręcz pancerny... a teraz ?
no chyba, że trafiła Ci się taka sztuka
z drugiej strony jeśli dobrze pamiętam to chyba ojciec kumpla wziął kilka lat temu passata z salonu, po 39tej wizycie w aso w ciągu pierwszego roku czy dwóch poszedł z prawnikem go oddać

Ostatnio edytowano 31 paź 2017, 15:38 przez bullet, łącznie edytowano 1 raz
Sprawdzę umowę i zobaczymy. W każdym razie poprosiłem o pisemną opinię na temat jakoś wykonania tego konkretnie egzemplarza auta i odniesienie się do norm jakościowych na które wszyscy w około się powołują i oczywiście wreszcie przedłożenie ich wszystkim zainteresowanym.
JohnnyB napisał(a):Zmieniłem kilka informacji.
Wywal jeszcze to:
- Kod: Zaznacz cały
W ciągu roku wymienione: hamulce przednie tarcze + klocki, płyn hamulcowy, żarniki xenonów, czujnik temperatury zewnętrznej, płyn chłodniczy, serwis klimatyzacji, sworznie wahaczy i końcówki drążków, akumulator.
300 km temu wymieniony olej i wszystkie filtry.
Napisz:
Auto pomimo sporadycznego użytkowania regularnie serwisowane, wszystko sprawne (klima po serwisie), zawieszenie idealne (nowe sworznie i końcówki drążków). Akumulator nowy (xx gwarancji). Świeżo wymieniony olej i filtry
Grzyb widać, że stary handlowiec 
i dopisz jeszcze ".. dzięki czemu kupujący zaoszczędzi górę pieniędzy, którą będzie mógł przeznaczyć na paliwo i realizację wymarzonych podróży za kierownicą tego samochodu"
Grzyby napisał(a):Napisz:
Auto pomimo sporadycznego użytkowania regularnie serwisowane, wszystko sprawne (klima po serwisie), zawieszenie idealne (nowe sworznie i końcówki drążków). Akumulator nowy (xx gwarancji). Świeżo wymieniony olej i filtry
i dopisz jeszcze ".. dzięki czemu kupujący zaoszczędzi górę pieniędzy, którą będzie mógł przeznaczyć na paliwo i realizację wymarzonych podróży za kierownicą tego samochodu"
Heh, jadłem dziś w robocie w kuchni obiad. Jak zwykle przeglądałem wiadomości i ogólnie nie zwracałem uwagi na to, co dzieje się wokół
Poszedł do mnie jakiś nieznany gość i powiedział, że chciał sobie zrobić czekoladę z ekspresu, ale nie ma mleka, a dziewczyny na innym piętrze mówiły, że trzeba zamówić.
Tylko co mnie to obchodzi
. Chyba też nie wyglądam na człowieka, który ma laktację
. Ludzie nie przestają mnie zadziwiać.
Poszedł do mnie jakiś nieznany gość i powiedział, że chciał sobie zrobić czekoladę z ekspresu, ale nie ma mleka, a dziewczyny na innym piętrze mówiły, że trzeba zamówić.
Tylko co mnie to obchodzi
nemi napisał(a):Poszedł do mnie jakiś nieznany gość i powiedział, że chciał sobie zrobić czekoladę z ekspresu, ale nie ma mleka, a dziewczyny na innym piętrze mówiły, że trzeba zamówić.
Gejuch chciał się z Tobą napić czekolady i nie wiedziała jak zagadać
z tą ceną zrób jak chłopaki pisali uplasuj się w środku stawki. Ja jak szukam auta to nie najtańszego ani najdroższego a takiego właśnie że ,,średnią egzemplarzową" 
Podniosłem o 2kPLN. Jest już 22900.
Kurde, pierwszy raz podnosze cenę
, sprzedałem już chyba z 10 aut i nawet mazda poszła szybciej......
Kurde, pierwszy raz podnosze cenę
Coraz ciężej będzie w tym roku sprzedać. Za dwa miesiące to auto będzie rok starsze. Z drugiej strony tego typu samochody (zabawki) mniej boli utrata lat.
Mini jest specyficzne i po to musi przyjść konkretny klient. Mnie się np to auto podoba, ale nie bardzo bym się widział za kierą
Ale już moją żonę bym widział, albo Anżyja.
Nivona dotarła. Nie spodziewałem się, że to będzie mniejsze od mojego obecnego ekspresu. Co mnie najbardziej zaskoczyło to prostota obsługi. Spieniacz mleka rewelacyjny, latte jak z obrazka, o to nam chodziło
Mini jest specyficzne i po to musi przyjść konkretny klient. Mnie się np to auto podoba, ale nie bardzo bym się widział za kierą
Nivona dotarła. Nie spodziewałem się, że to będzie mniejsze od mojego obecnego ekspresu. Co mnie najbardziej zaskoczyło to prostota obsługi. Spieniacz mleka rewelacyjny, latte jak z obrazka, o to nam chodziło
JohnnyB napisał(a):Kurde, pierwszy raz podnosze cenę
Masło drożeje, jajka to i Mini musi zdrożeć

Dymyślam się że nie będzie łatwo, stąd tak drastyczna zmiana ceny. Chciałem po prostu ściągnąć amatora kwaśnych jabłek jedną z najniższych cen. No ale jak widać się nie udało. Dziwi mnie to że auta z allegro znikają. Na forum Mini też kilka się sprzedało. Dziwi to że na tego akurat nie ma żadnego amatora.
No nic, może jednak to auto musi u mnie zostać. Za bezcen oddawać nie zamierzam. Więc może jednak zrobie jakieś zakupy w UK.....
No nic, może jednak to auto musi u mnie zostać. Za bezcen oddawać nie zamierzam. Więc może jednak zrobie jakieś zakupy w UK.....
JohnnyB napisał(a):Dziwi to że na tego akurat nie ma żadnego amatora.
Mnie skutecznie zniechęciło by to, że to egzemplarz z US a poza tym ma mały przebieg i wielu właścicieli. Ale ja się nie znam i nie jestem adresatem tego ogłoszenia – Mini bym nawet za dopłatą nie chciał
Trusted computing – Yes or No?
Auto to fun car bardziej niż praktyczny i tak był używany. My na przykład przejechaliśmy nim 8 tyś mil w 20 miesięcy.....i nie idzie więcej
. Auto jest 3 w domu.
Auto z USA....ma czysty Carfax. Poza tym jest VIN można sprawdzić. Do tego auto sprowadzone w okresie gdzie USD był po 2.8 PLN
– czyli była szansa na sciągniecie go w sensownej kwocie.
Mi to nie przeszkadzało, poza tym ja jestem inny.
O właścicielach pisałem bo wystarczy w CEPIK wpisać i wyjdzie ilu ich było. Więc po co zatajać.....
No ale teraz to ja sobie tłumaczę, faktycznie w temacie ogłoszeń aut...."Less is more"....
Auto z USA....ma czysty Carfax. Poza tym jest VIN można sprawdzić. Do tego auto sprowadzone w okresie gdzie USD był po 2.8 PLN
Mi to nie przeszkadzało, poza tym ja jestem inny.
O właścicielach pisałem bo wystarczy w CEPIK wpisać i wyjdzie ilu ich było. Więc po co zatajać.....
No ale teraz to ja sobie tłumaczę, faktycznie w temacie ogłoszeń aut...."Less is more"....