Czateria...cd
Nie wiem jak teraz ale jeszcze przed wakacjami plus miał gówniane oferty (w szczególności z telefonem) dla klientów indywidualnych. Moze w pakietach lepiej z tv itd. W dodatku Solorz władca plusa, więc podziekowalem.
Dominator napisał(a):plus miał gówniane oferty (w szczególności z telefonem) dla klientów indywidualnych.
Od dłuższego czasu oferty z telefonem u dowolnego operatora są mało korzystne.
Bo się wszyscy przyzwyczaili do telefonów za złotówkę w czasach drogich abo z mikrą ilością minut.
A teraz zarejestrowanych numerów jest pewnie 1,5-2x tyle co mieszkańców, więc operatorzy nie muszą już ściągać klientów. Abonamenty są relatywnie tańsze niż lata temu, mają wszystko... poza telefonem.
No i telefony też podrożały – kiedyś za zyla dawali słuchawki kosztujące 600 – 800 zł, teraz za tyle to cegłę można dostać.
A teraz zarejestrowanych numerów jest pewnie 1,5-2x tyle co mieszkańców, więc operatorzy nie muszą już ściągać klientów. Abonamenty są relatywnie tańsze niż lata temu, mają wszystko... poza telefonem.
No i telefony też podrożały – kiedyś za zyla dawali słuchawki kosztujące 600 – 800 zł, teraz za tyle to cegłę można dostać.
Xenocyd napisał(a):Abonamenty są relatywnie tańsze niż lata temu, mają wszystko... poza telefonem.
No ja sprzedaję PremiumMobile i tam za 16,70 brutto masz poza rozmowami 3Gb netu.
Sprzedaje się to świetnie. A jak komuś mało to za 29 ma wszystko bez limitu + 20Gb. No i najważniejsze że umowa bezterminowa.
Ludzie się rzeczywiście przyzwyczaili do "zestawów" z słuchawką.
Grzyby napisał(a): PremiumMobile
Na czyjej infrze to śmiga?
Xenocyd napisał(a): kiedyś za zyla dawali słuchawki kosztujące 600 – 800 zł, teraz za tyle to cegłę można dostać.
Otóż to, ale wciąż panuje moda na "dej mi telefon za 1 złoty". Jak przy okazji przedłużenia umów przeglądam te ich cenniki to zastanawiam się kto dopłaca po 300zł do telefonu o wartości 600zł przy umowie na 3 lata?
loockas napisał(a):"dej mi telefon za 1 złoty
mam horom curke
To juz nie chodzi o to żeby dawali te telefony za złotówkę bo suma summarum i tak nie zarabiają na tych telefonach i w większości przypadkow wyjdzie calosc za tyle ile bysmy zakupili z wolnego rynku. Jednak w przypadku plusa, wtedy kiedy szukałem, nie dość że abonament był marny to słuchawki w wysokich cenach i to ujowe słuchawki.
Dominator napisał(a):To juz nie chodzi o to żeby dawali te telefony za złotówkę bo suma summarum i tak nie zarabiają na tych telefonach

Tną na tych telefonach za 1zł aż miło tyle, że nie klientowi
BTW – twardo ponegocjowałem z T-Debile i wyrwałem taryfy za 19,90zł bez limitów z netem 10GB, gratisową kartą tylko do internetów 30GB i jeszcze jedną kartą do telemetrii. Wirtualni operatorzy jednak robią konkurencję
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Dominator napisał(a):w większości przypadkow wyjdzie calosc za tyle ile bysmy zakupili z wolnego rynku.
Wątpię. Zdecydowanie w większości przypadków wyjdzie taniej na wolnym rynku. Porównaj dobrze ofertę z telefonem i bez. W Play kiedyś się dało wybrac ile chcesz miesięcznie dopłacać do telefonu. Przy dopłacie 20zł/mc wciąż do telefonu za wartość ok 800zł trzeba było dopłacić minimum te 100-200zł.
Osobom które mało korzystają z telefonu zwykle bardziej korzystnie wychodzi prepaid. Ja się do nich zaliczam, ale z lenistwa mi się nie chce tego zmieniać
Poza tym operator kupując hurtem kupuje dużo taniej niż zwykły człowiek.
Trusted computing – Yes or No?
Google odpalił w końcu Family Library w cebulandi. Można współdzielić apki kupione od 2016 chyba na 6 kontach. Google Music też można współdzielić ale podobnie jak w spotify cena wzrosła do 30zł za subskrypcję.