Czateria...cd
To jest właśnie generalnie niezła ściema, bo skoro podają że LTE jest bez limitu i dodatkowo piszą że po przekroczeniu limitu ( masło maślane ) to chyba operatorzy robią nas nieco w balona
Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Loockas szalejesz szalejesz :p
szadol1 napisał(a):To jest właśnie generalnie niezła ściema, bo skoro podają że LTE jest bez limitu i dodatkowo piszą że po przekroczeniu limitu ( masło maślane ) to chyba operatorzy robią nas nieco w balona
Operatorzy używają niedopowiedzenia, które klienci interpretują w korzystny dla siebie sposób, ale operator to nie caritas.
Jako "LTE bez limitu" operator oferuje dostęp do netu z wykorzystaniem LTE (o ile dostępne w Twojej okolicy) nie ograniczając prędkości transmisji danych (czyli masz transfer taki na jaki pozwla infrastruktura w Twojej okolicy). A to, że 99% rozumie tę frazę jako brak limitu na ilość a nie szybkość transferu, to inna bajka.
Xenocyd napisał(a): A to, że 99% rozumie tę frazę jako brak limitu na ilość a nie szybkość transferu, to inna bajka.
dokładnie
To tak jak wyrażenie "pełna gwarancja". Dopiero gdzieś daleko jest zapis o wyłączeniach
szadol1 napisał(a):Loockas szalejesz szalejesz :p
Myślę, że większość miałaby więcej ale kto to sprawdza? Tylko oszołomy. Mam 2 dekodery w domu i naprawę nie są często używane. Inna sprawa, że jednak wciąż popularniejsza jest satelita w domach prywatnych niż IPTV.
U mnie chyba największą część transferu generuje spotify, bo to chyba jedyne do czego codziennie sieci używam w domu. Komputer to może raz na tydzień odpalę jak muszę. Ostatnio jeszcze używam PS4 do netflixa, bo mi się nie chce wtyczki na openelec instaować 
W ofercie Plusa pisze wyraźnie "LTE bez limitu danych" to jak to inaczej można zinterpretować hmmmmm
loockas napisał(a):Myślę, że większość miałaby więcej ale kto to sprawdza?
Aż z ciekawości sprawdziłem: 44GB download, 1,5GB upload za cały sierpień.
Wyniki z wliczonym szołmaxem – sądziłem, że dużo Internetu używam

Jeśli idzie o streaming TV to da się oglądać na 1mbit/s – dostępna jakość to ~DVD (640x480)
szadol1 napisał(a):"LTE bez limitu danych"
Nie ma limitu na dane, po przekroczeniu pewnej ilości jest lejek a jak pacjent będzie ostro przeginał to wtedy idą w paragraf o nadużyciu i blokują
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Aż z ciekawości sprawdziłem: 44GB download, 1,5GB upload za cały sierpień.
Wyniki z wliczonym szołmaxem – sądziłem, że dużo Internetu używam
No to ja mam internetu 150GB ale weź pod uwagę, że to na dwie rodziny. Czyli wychodzi 75GB na "łeb". Więc nie odstaje od normalności
U mnie pewnie większość transferu robi właśnie IPTV – jeden serial (40 minut) dziennie = ~1GB/dzień 
Trusted computing – Yes or No?
brii napisał(a):U mnie pewnie większość transferu robi właśnie IPTV – jeden serial (40 minut) dziennie = ~1GB/dzień
Ja mam trochę inne IPTV i nie mam wpływu na strumień. Z resztą po co, ma być jak najlepszej jakości. Poza tym bardzo często Ania wyłącza telewizor, a dekoder zostaje online i leci sobie comedy central hd 24h
ravo napisał(a):loockas zrobisz mi sieć ?zrobilem sobie 4 kontakty w domu jeden na parterze dwa na pietrze i centralka na strychu
łał. Nie wierzę. Wybudowałeś dom i położyłeś kable? Większość niestety ma to gdzieś i potem jest płacz i kombinowanie
ravo napisał(a):loockas zrobisz mi sieć ?
Nie zajmuje się takimi banałami, ale w drodze wyjątku mogę pomóc. W zasadzie jak to sprawnie ogarniesz, to jestem Ci to w stanie zdalnie zrobić.
Hehe ja nabiłem na mobilnym necie 1,5TB ale chyba w ponad rok jak nie więcej 
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka