Co jecie dziś na obiad ?

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez Krzemol » 30 cze 2012, 15:32

Ziemniaki, mielony i fasola :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 4 mar 2010, 23:11
Posty: 1570 (268/86)
Skąd: Ruda Śląska
Auto: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBi 280KM '11r

Postprzez Radex » 30 cze 2012, 15:44

wcześniej była tortilla z piersi z kurczaka w przyprawie kebab gyros, z sałatką z ogórka, pomidora, sałaty, cebuli i sos tajski słodko ostry.

a zaraz fasolka szparagowa z bułką tartą :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Magician » 30 cze 2012, 17:10

Radex napisał(a):a zaraz fasolka szparagowa z bułką tartą :)

Grzyby namówił? I Krzemol też fasole ...

Ja placki ziemniaczane ze śmietaną z odrobiną cukru i pokrojonymi nektarynkami.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 29 lip 2011, 21:28
Posty: 789 (30/40)
Skąd: Białystok

Postprzez JohnnyB » 30 cze 2012, 18:55

Schabik, pokrojony w cieniutkie plasterki i w mniejsze kawałeczki, zamarynowany z ostrą papryką, czosnkiem, solą i sosem sojowym.
Na patelnię, po chwili mieszanka warzywna azjatycka, sos sojowy, papryka itp.
Naprawdę dobre, a zero roboty :–).
..::Born To Rise Hell::..
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 lip 2009, 21:27
Posty: 2541 (46/90)
Skąd: gdzieś w mazowieckim......
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Grzyby » 30 cze 2012, 19:05

Magician napisał(a):Grzyby namówił?

Trzeba korzystać z fasolki jak jest :D
A Wy ją na słodko z bułką tartą czy na słono z wegetą mocno podsmażoną na masełku?
Bo ja preferuję ten drugi sposób :D

Ja rano wypiłem 2 szklanki koktajlu truskawkowego, potem w pracy pochłonąłem kiełbaskę z grila z bułasem.
Potem poszedłem oddać krew i wciąłem duuuże lody i dobrą kawkę.
W domku na szybko (na zimno) kilka parówek z majonezem (oczywiście kieleckim).
Potem był gotowany brokułek.
A później będzie kalafiorek podsmażony na masełku i posypany wegetą.

Uwielbiam takie letnie żarcie ;P
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Magician » 30 cze 2012, 19:26

Ja z letniego żarcia preferuję jedynie piwo i truskawki <lol>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 29 lip 2011, 21:28
Posty: 789 (30/40)
Skąd: Białystok

Postprzez Krzemol » 30 cze 2012, 19:39

Grzyby napisał(a):A Wy ją na słodko z bułką tartą czy na słono z wegetą mocno podsmażoną na masełku?

Z bułką tartą, uwielbiam :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 4 mar 2010, 23:11
Posty: 1570 (268/86)
Skąd: Ruda Śląska
Auto: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBi 280KM '11r

Postprzez Radex » 30 cze 2012, 21:34

Magician napisał(a):Grzyby namówił?

tak jakoś wypadło i wczoraj kupiłem :)

ja gotuje w wodzie z solą, maggi, koperkiem, pietruszką. a potem obsypuje bułką tartą, ewentualnie doprawiam jak trzeba
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Grzyby » 30 cze 2012, 22:04

Spróbuj podsmażyć na masełku. W połowie smażenia posyp obficie bułką tartą i trochę wegety dodaj.
Pokarm bogów :D
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Radex » 30 cze 2012, 22:53

no jak się podsmaży zawsze lepszy smaczek ale ja tak na szybko upichciłem :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Fans » 1 lip 2012, 17:56

Schabik duszony z cebulką + ziemniaczki
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 lip 2010, 12:16
Posty: 516 (3/2)
Skąd: Białełęka Warszawa
Auto: Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4 2013r., 160 KM

Postprzez Radex » 1 lip 2012, 18:13

wursty z grilla nad wodą =]
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez charlota » 3 lip 2012, 10:23

Jajecznica z kurkami :D pychotka
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 20 lut 2012, 13:15
Posty: 253
Skąd: Gdynia
Auto: em-iks-trzy

Postprzez JohnnyB » 3 lip 2012, 10:30

Dziś obiad w "Dzikim ryżu" , pewnie "Wieprzowina z Kimchi i Tofu", do tego ryż podsmażany z cebulką i dodatkowa porcja Kimchi.
..::Born To Rise Hell::..
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 lip 2009, 21:27
Posty: 2541 (46/90)
Skąd: gdzieś w mazowieckim......
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez gutek_wrb » 3 lip 2012, 16:47

Ba młode ;P ziemniaczki, z rybką w sosie śmietankowym oraz rzodkiewki <jupi>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 mar 2010, 23:52
Posty: 1351 (43/30)
Skąd: WolnaRepublikaBieszczad
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez espiacent » 4 lip 2012, 15:13

Pyzy ziemniaczane z mięskiem :D
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 28 mar 2009, 22:50
Posty: 25
Skąd: Warszawa
Auto: 323F BA 1.5 95r (Projekt GTR)
323F BA 2.0 v6 (Daily car)

Postprzez Krzemol » 4 lip 2012, 15:52

Kociołek do syta Meksykański – Łowicz. Całkiem dobre. Obiadów zwykłych nie ma, remont...
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 4 mar 2010, 23:11
Posty: 1570 (268/86)
Skąd: Ruda Śląska
Auto: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBi 280KM '11r

Postprzez charlota » 4 lip 2012, 18:15

Zupka warzywna
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 20 lut 2012, 13:15
Posty: 253
Skąd: Gdynia
Auto: em-iks-trzy

Postprzez Grzyby » 4 lip 2012, 21:44

Młode ziemniaczki polane roztopionym masełkiem i posypane duuużą ilością koperku.
Do tego garnuch maślanki.

;P ;P ;P
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez charlota » 5 lip 2012, 16:20

Makaron penne z sosem pomidorowym i parmezanem i do tego sałatka z pomidorów, ogórkow, mozzarela, czerwona cebula, oliwki i sos pesto pychocia :D :D :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 20 lut 2012, 13:15
Posty: 253
Skąd: Gdynia
Auto: em-iks-trzy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: nemi i 4 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park