Czateria...cd
ravo napisał(a):Sprzedałem Octavię oposcilem 3 tyś.
Obrazę Szymona ale jak tym można jeździć. Czułem się jak na ruchomym taborecie
Byt kształtuje świadomość
nemi napisał(a):Ja do aurisa z 2016 nie miałem zastrzeżeń – fotele wydały mi się wygodne
Pytanie w jakiej wersji go miałeś? W dynamic były inne, zdecydowanie lepsze. My mieliśmy na testy wersję cebula+ mimo hybrydy
onyx napisał(a):Ciekawie się zapowiada
Jeśli tak ma wyglądać przyszłość motoryzacji to się nie mogę doczekać
W Sprinterze zamiast foteli dla pasażerów jest karna ławeczka...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):onyx napisał(a):Ciekawie się zapowiada
Jeśli tak ma wyglądać przyszłość motoryzacji to się nie mogę doczekać
super świetnie ale jechać do rodziny, wakacje, zwiedzanie po europie czy gdziekolwiek 1000 km
poczekam aż rozwiążą problem ładowania.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Chopie – w 1910 tak samo mówili o samochodach spalinowych – konie lepsze bo wszędzie nakarmisz a stacji paliw brak. W 1920 było już na odwrót. BTW – Teslą 100D włosi ostatnio trzasnęli 1078km na jednym ładowaniu
Z resztą w Twoim regionie stacji szybkiego ładowania trochę już jest – na 300km naładujesz w 20 minut a co tyle km mniej więcej trzeba zrobić siku 
Poza tym, jeśli takim samochodem jak to ZOE chcesz zabierać rodzinę na wakacje to powodzenia
Poza tym, jeśli takim samochodem jak to ZOE chcesz zabierać rodzinę na wakacje to powodzenia
No w PL to na ten moment musiałbyś wozić agregat prądotwórczy w bagażniku. Patrząc na mapy stacji to przeciętnym elektrykiem o zasiegu do 200km nie da się ze śląska dojechać nad morze.
nie takim... wiesz o co chodzi.
nie 20 minut ale ponad 30 minut... i ja siku nie muszę co 300 km
żona też poprawia już rekordy 
zmiana infrastruktury w latach 1910 a teraz to już troszkę inna bajka...
prosty przykład z Polski budowa metra ile pochłonęła pieniędzy... a jakby budowali w '60 to by kosztowało tyle samo
no nie pewnie o jakieś 90% taniej.
i tu jest największy problem.
Kup Tesle powodzenia w Polsce z jazda... widziałem mapkę stacji... nie dziękuje.
ost. spotkałem panią w zoe na parkingu
niestety musiała czekać na ładownie do pełna 56minut
to że jest stacja i agregat nie znaczy ze jest to możliwe zawsze w najszybszym czasie.
mnie zasięg nie przeraża jest spoko... najgorsze jest lądowanie bo nie ma jeszcze sposobu na bezpieczne i szybkie w 10 minut. (wystarczy aby kupić kawę zjeść bułkę siku i dalej.)
nie 20 minut ale ponad 30 minut... i ja siku nie muszę co 300 km
zmiana infrastruktury w latach 1910 a teraz to już troszkę inna bajka...
prosty przykład z Polski budowa metra ile pochłonęła pieniędzy... a jakby budowali w '60 to by kosztowało tyle samo
i tu jest największy problem.
Kup Tesle powodzenia w Polsce z jazda... widziałem mapkę stacji... nie dziękuje.
ost. spotkałem panią w zoe na parkingu
to że jest stacja i agregat nie znaczy ze jest to możliwe zawsze w najszybszym czasie.
mnie zasięg nie przeraża jest spoko... najgorsze jest lądowanie bo nie ma jeszcze sposobu na bezpieczne i szybkie w 10 minut. (wystarczy aby kupić kawę zjeść bułkę siku i dalej.)
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Spokojnie, można ją na LPG przerobić
.
Tesla 3 ma na chwile obecną definiowany zasięg na 350km ,czyli jest szansa na przejechanie ze Śląska nad Morze o ile jeździć bedziesz z przystankiem w wiekszych miastach
.
Tesla 3 ma na chwile obecną definiowany zasięg na 350km ,czyli jest szansa na przejechanie ze Śląska nad Morze o ile jeździć bedziesz z przystankiem w wiekszych miastach
..::Born To Rise Hell::..
Norreca napisał(a):i tu jest największy problem.
Zobaczymy, elektryczność jest prawie wszędzie, drogi też. W tamtych czasach nie było nawet dróg, platform wiertniczych, rafinerii ani niczego – Kononwicz był
Obstawiam, że infrastruktura powstanie szybciej niż nam się wydaje.
Norreca napisał(a):najgorsze jest lądowanie bo nie ma jeszcze sposobu na bezpieczne i szybkie w 10 minut. (wystarczy aby kupić kawę zjeść bułkę siku i dalej.)
Fizyki się raczej nie przeskoczy... Ale te 10 minut to raczej nie zawsze daje radę – zdarzało mi się, że w 10 minut załatwiałem potrzeby a w kolejce do kasy czekałem kolejne 15
Dziwi mnie, że nikt nie poszedł w tankowanie samochodów elektrycznych. Są przecież przemysłowe akumulatory przepływowe w przypadku których można zlać rozładowany elektrolit, zalać naładowany i w drogę można ruszać po 3 minutach.
brii napisał(a):Norreca napisał(a):i tu jest największy problem.
Zobaczymy, elektryczność jest prawie wszędzie, drogi też. W tamtych czasach nie było nawet dróg, platform wiertniczych, rafinerii ani niczego – Kononwicz był
Obstawiam, że infrastruktura powstanie szybciej niż nam się wydaje.
obyś miał racje, lepiej dla nas... problem jest też ogromny w samych producentach samochodów... temat rzeka.
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Tutaj się chyba nie ma co łudzić. Elektryka to przyszłość w motoryzacji. Myślę jednak, że najbliższe lata będą należały do napędów hybrydowych i trochę ten stan się utrzyma. Jeszcze trochę ropy jest na świecie 
W sumie jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę, jeszcze nie prędko szejkowie pozwolą na pozbycie się głównego źródła dochodu, tak że przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać na elektryki ...
Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
a jak ropa się skończy to Dubaj będzie jedną wielką wydmą 

Elektryki to super sprawa pomijając brak dźwięku silnika, za to z drugiej strony cisza wewnątrz. Tesla faktycznie realnie przejedzie 350-400 km, stacji w Polsce obecnie chyba 3 (Katowice, Wrocław,Poznań) można korzystać z nissanowskich ale mają mniejszą wydajność prądowa , w domu przy zasilaniu prądem trójfazowym ładowanie też sporo zajmuje. Nie wiem jak w innych samochodach, ale BMW ma spoko "trójkę" 330 która jest w stanie przejechać ok 30km tylko i wyłącznie na silniku elektrycznym, normalnie użytkując. W polskich warunkach spoko. Ładowanie w domu ok 3 godziny ale nie pamiętam ilo fazowym prądem.
Ze stacjami jest jeszcze jeden myk – kompatybilność. Mamy już tych stacji kilka w PL, ale trzeba jeszcze zwracać uwagę na standardy ładowania. Z tego co kiedyś czytałem to są chyba 3 najpopularniejsze i niestety wymagają różnych złącz
To tak, by było bardziej kolorowo...
Z tego co kojarzę to w Europie i Azji jest ISO typ-2, ponoć nawet Tesla tego u nas uźywa.