Czateria...cd
No to wydaje mi się rozsądne. Ale z drugiej strony trochę śliskie. Samochód dostał w koło, mogła się przestawić geometria/ugiąć wahacz, mam tak jeździć? Druga sprawa samochód ma ostre elementy, właściwie każdy patrol policji może zabrać za to dowód. A trochę jeżdżenia mam w najbliższym czasie.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Z dyskusją jednak – jeśli ma inny samochód albo jego małżonka (póki co jeszcze jej nie ma
) posiada takowy to mogą się pienić i nie dać nawet na czas naprawy.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Tutaj byłbym ostrożny jeśli nie będą jeździć na osobne siłownie, bo takie głupotki mogą się fatalnie skończyć w przypadku ubezpieczycieli. Przy podobnej sytuacji klient został pociągnięty przez ubezpieczyciela za próbę oszustwa ubezpieczeniowego (złożenie fałszywego oświadczenia).
Trusted computing – Yes or No?
brii napisał(a):Tutaj byłbym ostrożny jeśli nie będą jeździć na osobne siłownie, bo takie głupotki mogą się fatalnie skończyć w przypadku ubezpieczycieli. Przy podobnej sytuacji klient został pociągnięty przez ubezpieczyciela za próbę oszustwa ubezpieczeniowego (złożenie fałszywego oświadczenia).
Hmm, w sumie mam dwa samochody których jestem współwłaścicielem.
Ale chyba nie powinni mi odmówić, bo miata to jednak innego typu samochód – nie da go się wykorzystać w takich celach jak 323
To jest waśnie chore, zgłaszasz szkodę przyjeżdża pan, zabiera auto zostawiając Ci zastępcze a potem przyjeżdża już naprawionym, odbierasz swój samochód oddajesz zastępczy i po sprawie. I to niech ubezpieczyciel szarpie się z serwisem co ma to robić a nie osoba nie dość że poszkodowana to jeszcze traci czas na rzeczoznawców i nie ma czym jeździć.
Po prostu powinni dawać realne wyceny
Bym się nie szarpał o pieniądze jakby dali kwotę jaką mniej więcej powiedział mi blacharz/lakiernik za naprawę, po wrzuceniu zdjęć i opisie szkody on-line (i to bez wymyślania po prostu szpachlowanie i malowanie drzwi, reparaturka + malowanie i zrobienie felgi). To stary samochód i nie mam potrzeby robić go jakoś idealnie, nawet koloru nie muszą bardzo dopasowywać. Ale nie żebym jeszcze na tym tracił 
Wiesz, do mnie po 2 dniach od szkody przyjechał oględziciel i tego samego dnia dostałem kosztorys.
Na taką kwotę, że jak go wysłałem do tych firm co to się reklamują że wyciągną większe odszkodowanie od TU, to odpisali że nic więcej nie ugrają. No chyba że w sądzie
Też uważałem że 650zł za klapę i skrzywiony zderzak jest ok. A potem zobaczyłem że to nie jest 650zł. Przecinek stał ciut dalej
Kasę przelali chyba w niecałe 7-10 dni od kolizji.
Na taką kwotę, że jak go wysłałem do tych firm co to się reklamują że wyciągną większe odszkodowanie od TU, to odpisali że nic więcej nie ugrają. No chyba że w sądzie
Też uważałem że 650zł za klapę i skrzywiony zderzak jest ok. A potem zobaczyłem że to nie jest 650zł. Przecinek stał ciut dalej

Kasę przelali chyba w niecałe 7-10 dni od kolizji.
Mi PZU wyliczyło w s80 demontaż tylnego zderzaka, poważną naprawę tylnego zderzaka, przygotowanie to lakierowania, lakierowanie i montaż bez materiałów na 90zł
Z kolei za zbitą lampę zaproponowali wartość samego klosza pomniejszoną o 30% zniżek, które mają na części. Zapomnieli widocznie, że jak dali sam klosz to ktoś musi tą lampę zdemontować, ktoś musi to rozkleić i potem skleić, zamontować itd..

Z kolei za zbitą lampę zaproponowali wartość samego klosza pomniejszoną o 30% zniżek, które mają na części. Zapomnieli widocznie, że jak dali sam klosz to ktoś musi tą lampę zdemontować, ktoś musi to rozkleić i potem skleić, zamontować itd..

Wogóle nie mam pojęcia skąd ubezpieczyciele biorą wyceny bo nawet Pan Henio w szopie za takie pieniądze nie ogarnie ehhh co za kraj, a składki rosną ....
Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Pamiętam wycenę zrobienia Aurisa przez rzeczoznawcę a ASO, dwie różne bajki jak by oglądali dwa różne auta
Mi by się przydało delikatne walnięcie tylnego zderzaka w Signum bo zderzak jest do roboty. Już nawet był chętny ale co siedział mi na
ale skubaniec wyhamował 

Mi by się przydało delikatne walnięcie tylnego zderzaka w Signum bo zderzak jest do roboty. Już nawet był chętny ale co siedział mi na

Trzeba było ręczny w odpowiednim momęcie zaciągnąć to na pewno by nie zdążył :pNeonixos666 napisał(a):Pamiętam wycenę zrobienia Aurisa przez rzeczoznawcę a ASO, dwie różne bajki jak by oglądali dwa różne auta![]()
Mi by się przydało delikatne walnięcie tylnego zderzaka w Signum bo zderzak jest do roboty. Już nawet był chętny ale co siedział mi naale skubaniec wyhamował
To pewnie kolejna zła wycena ubezpieczyciela i cięcia kosztów naprawy o połowę :ploockas napisał(a):Cóż za precyzja wykonania i dbałość o każdy detal.
Naturalnie że struktura, przecież nic tak drgan nie wytłumi 
Bez jaj! Pro robota! Płyta OSB moim zdaniem 

To płyta ale takiego ulepa dawno nie widziałem