Czateria... 2021
Z tego co słyszałem doszły tylko firmy założone od 1 lutego do 1 kwietnia. Reszta bez zmian.
Jeśli płacisz tylko za siebie składki, masz kryterium przychodu. Jeśli od 2 do 10 osób nie ma kryterium.
Jeśli płacisz tylko za siebie składki, masz kryterium przychodu. Jeśli od 2 do 10 osób nie ma kryterium.
..::Born To Rise Hell::..
muszę poczytać o tej pożyczce
Jeśli zatrudniasz to możesz wystąpić o umorzenie, o ile nikogo nie zwolnisz. Inaczej to normalna pożyczka na okres 12 miesięcy chyba nie oprocentowana.
JohnnyB napisał(a):Jeśli zatrudniasz to możesz wystąpić o umorzenie, o ile nikogo nie zwolnisz. Inaczej to normalna pożyczka na okres 12 miesięcy chyba nie oprocentowana.
bez żadnych wymogów wykazania strat?
a ja właśnie ściągnąłem dokumenty i czytam, prościzna: formularz, wniosek, umowa, załącznik o umorzenie i to wszystko 
Właśnie teraz się zmieniło. Z tego co wiem składki ZUS są umorzone nawet przy zarobkach większych niż ta 3 krotność średniej, ale nie wiem czy 15% spadku trzeba mieć.
Pożyczka jest dla wszystkich, też samozatrudnionych, jak się nie zamknie działalności przez 3 miesiące to jest bezzwrotna. Można nawet zwolnić pracowników. Ale nie wiem czy jest jakiś warunek spadku dochodu.
Próbowałem przeczytać ustawe, ale to ponad moje siły intelektualne.
Poczekam chyba aż księgowy opracuje to.
Pożyczka jest dla wszystkich, też samozatrudnionych, jak się nie zamknie działalności przez 3 miesiące to jest bezzwrotna. Można nawet zwolnić pracowników. Ale nie wiem czy jest jakiś warunek spadku dochodu.
Próbowałem przeczytać ustawe, ale to ponad moje siły intelektualne.
Poczekam chyba aż księgowy opracuje to.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
na stornie PUP są wszystkie dokumenty do tej pożyczki nie ma tam nic trudnego, nawet ja po przeczytniu zrozumiałem więc nie jest źle 
Dopisano 18 kwi 2020 19:42:
jutro drukuje i wypełniamy
Dopisano 18 kwi 2020 19:42:
jutro drukuje i wypełniamy
Z tego co czytałem nie ma kryterium dochodu, nie ma w sumie nic istotnego poza koniecznością utrzymania DG 3 miesiące. Ja czekam na opinię najlepszego księgowego na świecie. Jak da błogosławieństwo to będziemy wypełniać 
No to ja uderze w poniedizałek do ksiegowej, niech wypełnia. Pewnie sama się w poniedizałek odezwie. Każdą kase przyjmę teraz. W kwietniu bede miał spadek na pewno powyzej 15%, w maju, identycznie, póżniej wyjdzie w praniu.
Plus że ZUS już nie zapłaciłem w tym miechu.
Plus że ZUS już nie zapłaciłem w tym miechu.
Niestety my na księgową liczyć nie możemy bo ma wywalone i sam muszę to ogarnąć, też czytałem jakie są warunki dla mikro przedsiębiorstw i wychodzi że trzeba utrzymać stan zatrudnienia przez 3 miesiące od wypłacenia pożyczki więc luz.
Znowu będzie musiała dzwonić do skarbówki jak to z współmałżonkami w firmie.....Przy ZUS jest pytanie czy płacisz wyłącznie za siebie...nie, bo jest współmałżonek, który nie jest jednak pracownikiem jako takim i nie może być kosztem. Płacę jednak skłądki za siebie i zdrowotną za żonę, bo ma etat w szkole. Wiec w sumie podlegam. Tutaj trzeba będzie wystąpić o interpretację pewnie.
Kurde czekam jak tylko otworzą te hotele, niby drugi etap ma na to pozwolić.....jak tylko wejdzie w życie rezerwuje coś na Bałtykiem i przez 2 tygodnie pracuje z tamtąd....
Kurde czekam jak tylko otworzą te hotele, niby drugi etap ma na to pozwolić.....jak tylko wejdzie w życie rezerwuje coś na Bałtykiem i przez 2 tygodnie pracuje z tamtąd....
Dominator napisał(a): mogę odkładać na kolejną furę bo obecne nie są ideałem
a co im brak?
Złączyć dwie i jest prawie ideał;) jeden jest obszerny, cichy w środku , komfortowy w zawieszeniu i oszczędny. Drugi jest przyjemny w prowadzeniu solidniejszy w wykonaniu/ ladniejszt, wygodny bo automat ale dość sztywny i glosny do tego rdza i pali sporo i ciasny w środku. Teraz bym kupił vana 
loockas napisał(a):MX-5 polecam
+ ewentualnie mini vana
i jeszcze jeden w hybrydzie