Czateria... 2021
Przelicz sobie jeszcze raz na ich stronie a wcześniej pobierz kupon 20% zniżki z neta.
Robiłem teraz tesciowi na Clio, i o dziwo mimo że miał w AXA to kupon zadziałał.
Robiłem teraz tesciowi na Clio, i o dziwo mimo że miał w AXA to kupon zadziałał.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Dzisiaj mi kurde przyszło OC do CT. Kończy się za 2 tygodnie, więc pewnie nie zdążę sprzedać
W moim przypadku znów 20zł taniej. zamiast 374 jest 355 
loockas napisał(a):No to juz wiadomo gdzie 20zł Neonixosa poszło
Jak danina solidarnościowa. Szymon odlicz te 20 zł z ceny auta chociaż

Mnie jednak boli, że to muszę zapłacić, wolałbym tę przyjemność oddać następnemu właścicielowi 
Dopisano 15 kwi 2020 14:50:
Kupisz ode mnie to odliczę cenę OC i majowych przeglądów: baterii i technicznego
Dopisano 15 kwi 2020 14:50:
Neonixos666 napisał(a):loockas napisał(a):No to juz wiadomo gdzie 20zł Neonixosa poszło
Jak danina solidarnościowa. Szymon odlicz te 20 zł z ceny auta chociaż
Kupisz ode mnie to odliczę cenę OC i majowych przeglądów: baterii i technicznego
ile taki przegląd baterii kosztuje? Każde ASO to robi? warto przed zakupem hybrydy to zrobić?
300zł na rok, nie ma tragedii. Każde ASO Lexusa. ASO Toyoty niestety nie chce robić, tylko swoim samochodom.
Ja go robię bo od nowości samochód ma baterię na gwarancji przez 10 lat. Szkoda było mi to stracić. Jeśli ktoś kupuje, a tej gwarancji bateria nie ma, to zrobiłbym we własnym zakresie, żeby być pewnym kondycji ogniw.
Ja go robię bo od nowości samochód ma baterię na gwarancji przez 10 lat. Szkoda było mi to stracić. Jeśli ktoś kupuje, a tej gwarancji bateria nie ma, to zrobiłbym we własnym zakresie, żeby być pewnym kondycji ogniw.
a po tych 8 latach mocno bateria straciła na sprawności?
loockas napisał(a):A Ty jak byłeś dzieckiem to wolałeś jeździć do muzeum?
No jasne, że nie. Ale chciałbym pokazać coś więcej niż basen w losowym kraju
Moje dzieciaki widziały już jakies cuda natury, jeździły Ferrari w Maranello, jadły pizzę w prawdziwej, nieturystycznej pizzerii, starsza córka głaskała delfiny, pływaliśmy "łodzią podwodną", były w górach, były nad morzem itd. Chciałbym w nich zaszczepić jakąś ciekawość świata, otwartość, a nie tylko chlapanie w wodzie
Neonixos666 napisał(a):a po tych 8 latach mocno bateria straciła na sprawności?
Wynik przeglądu niestety nie jest podawany procentowo, a jedynie "zdał/nie zdał". Jak nie zdał to wymieniają baterię na ich koszt. Natomiast porównywałem z fabrycznie nowym i w identycznych warunkach zachowywała się tak samo, jeśli mówimy o ładowaniu/rozładowaniu. Prawidłowo użytkowane one nie powinny tracić więcej niż kilka procent i robić spokojnie 300.000km
szkoda że nie pokazują bo te zdał/nie zdał to trochę naciągane jak nie widzisz na jakiej podstawie tak sądzi no i co decyduje o tym że bateria nie zda testu. No ale przynajmniej coś mamy na dowód przy sprzedaży że bateria to nie złom który trzeba wymienić.
No zgadza się. Też wolałbym procenty. Pozostaje wierzyć na słowo i obserwować wydajność. Pocieszające jest, że te procedury wymiany gwarancyjnej faktycznie działają. Jeśli już muszą. Bo to się nie psuje 
Ciekawe ile jest takich wymian gwarancyjnych i ogólnie z ich trwałością, podobno śmigają priusy I gen z pierwszymi bateriami i nic się nie dzieje.
Neonixos666 napisał(a):Mi przyszło 491,91zł a w tamtym roku 470,11zł no nic trzeba będzie zabulić więcej
Mi w starym acco wyszło 378zł w hdi wznowienie+assistance standard. Za 2 msc mam oc+ac w 8 genie.
Sprawdziłem w AXA i wyliczyło i że 427 zł więc warto szukać
Ostatnio edytowano 15 kwi 2020, 20:27 przez Neonixos666, łącznie edytowano 1 raz