Co dzisiaj zrobiłeś (zrobiłaś) przy swoim aucie?
Umyta (wczoraj) 
Zmienione obuwie na cieplejsze Goodyear Ultra Grip 8
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
dirtracer napisał(a):ja dzisiaj rozładowałem aku![]()
![]()
Widzisz same straty

wymiana oleju + filtr oleju 
Doładowany aku przed zimą nowym prostownikiem CTEK- od razu napięcie wyższe
jeśli ktoś jest na kupnie prostownika to go właśnie polecam (choć cena dość wysoka) to naprawdę warto bo nawet stary aku można pobudzić do życia 

Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r
pawcio1017 napisał(a):dirtracer napisał(a):ja dzisiaj rozładowałem aku![]()
![]()
Widzisz same stratyJa dziś namierzyłem wyciek płynu chłodniczego na trójniku to ścisnąłem mocniej opaske – zobaczymy czy pomoże
Pozatym naciągnąłem pasek od alternatora – w końcu koniec świerkania
dzisiaj naładowałem aku

- Od: 30 cze 2011, 19:48
- Auto: Mazda 6 GJ 2014
2.0 165KM
Wczoraj razem z bratem wycięliśmy przednią szybę, dziś tylko sobie na nią popatrzyłem. 
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
Założyłem prześliczne gumowe dywaniki, ori mazda
szpetne jak jasna cholera ale przynajmniej są czarne...
szpetne jak jasna cholera ale przynajmniej są czarne...
Wymieniłem pasek i napinacz rozrządu, uszczelkę pod pokrywą zaworów i zamówiłem paski do alternatora i wspomagania w 929 coupe HB 
- Od: 3 sty 2009, 12:22
- Auto: Mazda 929 Coupe HB 2,0 GLX, 84'
Mazda 626 GE FP, 95' + Koltec
naprawiłem w końcu podświetlenie bagażnika – teraz zapala się w końcu za każdym razem a nie raz na 10:) A jako, że już dłubałem to zmieniłem od razu podświetlenie na diodowe.
Pozatym przesmarowałem uszczelki wazelina – tak profilaktycznie przed zimą
Pozatym przesmarowałem uszczelki wazelina – tak profilaktycznie przed zimą

Koczę wymianę prawie całego zawieszenia 

- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
Umyłem trupa,przeleciałem spray&gloss-em od biedy i zapuściłem uszczelki jakimś badziewiem na zimę,kół narazie nie zmieniam jeszcze się lansuję

Dzisiaj przy aucie zrobiłem wielkie oczy jak zajechałem na stację paliw –> 95-ka po 5.41pln
wczoraj jeszcze była po 5.35. Na szczęście rzadko tam zajeżdżam, bo wspieram drobnych biznesmenów z Ukrainy hehehe
Gdzie kasa z tego podatku, który płacimy? Jak już autobahny skośni budują w Polsce, to wiedz, że jest źle...

Gdzie kasa z tego podatku, który płacimy? Jak już autobahny skośni budują w Polsce, to wiedz, że jest źle...