Czateria... 2021
Szymon ile maseczek taki Lexus kosztuje? 

Beny widziałem że już zmieniłeś opony, ile czasu jeździłeś na zimówkach?
Ale ja nie zmieniłem opon tylko felgiNeonixos666 napisał(a):Beny widziałem że już zmieniłeś opony, ile czasu jeździłeś na zimówkach?

jakich śniegówGrzyby napisał(a):od pierwszych śniegów

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Beny napisał(a):Ale ja nie zmieniłem opon tylko felgi
rozumiem, pogoda jeszcze nie pozwala

Eh.....miesąc wydzwniania, dwie pisemne reklamacje, dokumentacja zdjeciowa i producent kotła nie ma zasstrzeżeń do wanny. Tylko musze wymienic przewód zasilajacy kotła na dłuższy i podłaćzyć do innego gniazdka....i gwarancja wraca
.
Po wpisie gwarancji bede musiał zgłosić awarię płyty głownej i liczę że ją wymienią....kociął ledwo ciągnie, musze go restartowac rpzed każdym załaczeniem ogrzewania :/
Po wpisie gwarancji bede musiał zgłosić awarię płyty głownej i liczę że ją wymienią....kociął ledwo ciągnie, musze go restartowac rpzed każdym załaczeniem ogrzewania :/
..::Born To Rise Hell::..
zachciało się wygody i elektroniki, normalnie szuflą byś wrzucił węgiel i miał byś z głowy 

że jakJohnnyB napisał(a):producent kotła nie ma zasstrzeżeń do wanny.
Przewód gazowy do kotła był zły/za krótki i anulowali gwarancję ?
Ja się ostatnio dowiedziałem, ze niektórzy producenci drzwi zewnętrznych wymagają zadaszenia bo inaczej gwarancja jest niewazna

-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Kocioł mam na strychu, zagospodarowałem przestrzeń w pobliżu jako łazienkę.
Przy uruchomieniu kotła już przyłącza były i wanna ale nie zainstalowana. Problemów brak.
Po roku inny serwisant na przeglądzie zabrał mi gwarancję – to znaczy nie wbił przeglądu rocznego, co jest jednoznaczne z utratą gwarancji.
Ogólnie serwisant usłyszał dużo po jego decyzji....którą podjął bez znajomości prawa budowlanego i wytycznych montażu kotła. Piec nie jest nad wanną ale za wanną w odległości do 60 cm od krawędzi. Kotły tego producenta mogą być instalowane bo są IPX5.
Wydzwaniałem do kolesia do producenta....ostatecznie napisałem reklamację, wrzuciłem foty...i po 2 tygodniach od złożenia reklamacji dziś dostałem info że nie ma przeciwwskazań do montażu. Muszę tylko wymienić przewód zasilający na dłuży i podłączyć do gniazdka znajdującego się więcej jak 60 cm od wanny.
Więc liczę ze wpiszą mi gwarancję ponownie, i będę mógł zgłosić uszkodzenie płyty....
Jak nie, to już sam rozbieram ten kociął, czyszcze i wymienie sobie płytę...niestety musze ją zamówić u producednta wiec cena minimum 1000 PLN.....
Przy uruchomieniu kotła już przyłącza były i wanna ale nie zainstalowana. Problemów brak.
Po roku inny serwisant na przeglądzie zabrał mi gwarancję – to znaczy nie wbił przeglądu rocznego, co jest jednoznaczne z utratą gwarancji.
Ogólnie serwisant usłyszał dużo po jego decyzji....którą podjął bez znajomości prawa budowlanego i wytycznych montażu kotła. Piec nie jest nad wanną ale za wanną w odległości do 60 cm od krawędzi. Kotły tego producenta mogą być instalowane bo są IPX5.
Wydzwaniałem do kolesia do producenta....ostatecznie napisałem reklamację, wrzuciłem foty...i po 2 tygodniach od złożenia reklamacji dziś dostałem info że nie ma przeciwwskazań do montażu. Muszę tylko wymienić przewód zasilający na dłuży i podłączyć do gniazdka znajdującego się więcej jak 60 cm od wanny.
Więc liczę ze wpiszą mi gwarancję ponownie, i będę mógł zgłosić uszkodzenie płyty....
Jak nie, to już sam rozbieram ten kociął, czyszcze i wymienie sobie płytę...niestety musze ją zamówić u producednta wiec cena minimum 1000 PLN.....
Ehh te przepisy. U rodziców chcemy powiesić piec gazowy zaraz przy kabinie prysznicowej ciekawe czy się uda. Łazienka tak mała że nie ma miejsca, a tylko w tym miejscu może rura od spalin przez ścianę wychodzić.. W tym tyg miał być fachowiec ale nie dotarł,ciekawe e co powie.
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Dobierz piec IPx5, czyli taki który może być montowany w strefie 2 czyli między 1 a 60 cm od krawędzi prysznica. Jeśli masz możliwość montaży w odległości powyżej 60 cm to w ogóle nie masz problemu.
Jeśli zasilanie będziesz prowadzić bezpośrednio, to musi być pod drodze różnicówka 30mA, a jak z gniazdka, to gniazdko musi być minimum 61 cm od krawędzi prysznica.
Tutaj masz obowiązująca normę w PL : PN-HD 60364-7-701:2010 – ona precyzuje możliwosc montażu urządzeń elektrycznych w pomieszczeniach z wanna i prysznice, które zasilane są z niskiego napięcia.
Piec oczywiście kondensacyjny, zamkniętą komora spalania ?
Jeśli zasilanie będziesz prowadzić bezpośrednio, to musi być pod drodze różnicówka 30mA, a jak z gniazdka, to gniazdko musi być minimum 61 cm od krawędzi prysznica.
Tutaj masz obowiązująca normę w PL : PN-HD 60364-7-701:2010 – ona precyzuje możliwosc montażu urządzeń elektrycznych w pomieszczeniach z wanna i prysznice, które zasilane są z niskiego napięcia.
Piec oczywiście kondensacyjny, zamkniętą komora spalania ?
pamiętam jak robiłem remont mieszkania i piecyk z łazienki przenosiłem do kuchni, wywaliłem w ścianie dziurę na rurę od spalin a gościu przyszedł i podłączył mi piecyk do przewodu kominowego zaraz przy nim
. Teraz jak przychodzi ktoś sprawdzić piecyk to leci do łazienki, ja go zawracam do kuchni i mówi ,,jeden mądry co piecyk przeniósł" 

tak i przepływowym podgrzaniem wody. Choć tu się zastanawiamy bo pod łazienka jest mała piwnica i mógłby bojler stanąć ale na 2 osoby to chyba bez sensu.JohnnyB napisał(a):Piec oczywiście kondensacyjny, zamkniętą komora spalania?
i za niedługo golf poczekajnemi napisał(a):Szymon napisał(a):Aż tak nic nie ma
Przecież jest Lex CT do sprzedania
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Grzyby Anglików przerobionych jeździ dość sporo, nie jest to wcale głupi pomysł. Wejdź na forum anglikiinfo i może złapiesz jakiś kontakt. Może być to opłacalne i zrobione ze sztuką, tym bardziej że może to być prostsze konstrukcyjnie od niejednej naprawy w samochodzie. Problemem może być czas realizacji.