Czateria...cd

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez brii » 24 mar 2016, 20:40

sq2jul napisał(a):Mysle, ze takie sie trafiaja. Np wtedy, gdy ktos sciaga auto dla siebie w ramach mienia przesiedlenczego, albo ma kase i kaprys

Może wtedy, ale tych którzy mają kaprys to chyba jest mniej niż 90 letnich Niemców którzy dieslem tylko do kościoła jeżdżą ;)

Pisząc o szrocie raczej chodziło mi o pojazdy w których okazywało się, że ćwiartka miała inny kolor albo całość przeszła zdarzenie z TIRem a potem wodowanie, ewentualnie pojazd służył farmerowi który się nim w ogóle nie przejmował ;) Niestety najczęściej spotykałem amfibie albo podobne do tego:
aa.jpg

Stąd całkowicie skreślam auta z za wielkiej wody dopóki kurs dolara nie spadnie poniżej 2,20zł – inaczej nie opłaca się handlarzom ściągać niczego co nie jest totalną padaką. Nie ma też co patrzeć na ogłoszenia ludzi którzy mają samochód z USA od 3 lat – często przyciągnęli go 3 lata temu i tyle składali do kupy...

Zmatowiony lakier, jakieś wgniecenia czy inne pierdoły też mi nie przeszkadzają, w końcu to narzędzie – ma działać i spełniać swoją funkcję. Jeśli przy tym nie wygląda odrażająco to jest lepiej niż dobrze :)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez JohnnyB » 24 mar 2016, 20:50

brii napisał(a):Stąd całkowicie skreślam auta z za wielkiej wody dopóki kurs dolara nie spadnie poniżej 2,20zł – inaczej nie opłaca się handlarzom ściągać niczego co nie jest totalną padaką. Nie ma też co patrzeć na ogłoszenia ludzi którzy mają samochód z USA od 3 lat – często przyciągnęli go 3 lata temu i tyle składali do kupy...

Nie prawda.
Zerknij na http://www.copart.com/ .
Wystarczy dobrze zalicytować. Mam znajomego który rozpoczął ściąganie Mustangów przy aktualnym kursie. Kupuje za 5-8 tyś USD maks. W PL sprzedaje spokojnie za 70 tyś PLN minimum. Starczy aby opłacić transport, wyremontować na dobrych, często oryginalnych częściach – ostatnio kupował w Fordzie i nadal ma jakieś 10-20% marży.
Kurs ogranicza zarobek,. ale nie eliminuje go, przynajmniej w przypadku muscle car'ów.

Można wyrwać auta w dobrek kasie. Oczywiscie nie ejst to aż taka okazja ale da się kupić fajne auto. Tym bardziej jesli szukasz bardzo specyficzne, dostępne tylko w USA egzemplarze.

Dopisano 24 mar 2016 19:50:

brii napisał(a):Stąd całkowicie skreślam auta z za wielkiej wody dopóki kurs dolara nie spadnie poniżej 2,20zł – inaczej nie opłaca się handlarzom ściągać niczego co nie jest totalną padaką. Nie ma też co patrzeć na ogłoszenia ludzi którzy mają samochód z USA od 3 lat – często przyciągnęli go 3 lata temu i tyle składali do kupy...

Nie prawda.
Zerknij na http://www.copart.com/ .
Wystarczy dobrze zalicytować. Mam znajomego który rozpoczął ściąganie Mustangów przy aktualnym kursie. Kupuje za 5-8 tyś USD maks. W PL sprzedaje spokojnie za 70 tyś PLN minimum. Starczy aby opłacić transport, wyremontować na dobrych, często oryginalnych częściach – ostatnio kupował w Fordzie i nadal ma jakieś 10-20% marży.
Kurs ogranicza zarobek,. ale nie eliminuje go, przynajmniej w przypadku muscle car'ów.

Można wyrwać auta w dobrek kasie. Oczywiscie nie ejst to aż taka okazja ale da się kupić fajne auto. Tym bardziej jesli szukasz bardzo specyficzne, dostępne tylko w USA egzemplarze.
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Neonixos666 » 24 mar 2016, 20:58

Owszem są tacy jak Twój znajomy ale więcej jest takich którzy nie patrzą na kurs tylko ściągają złom robią na sztukę i zarabiają niestety więcej.
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez brii » 24 mar 2016, 20:58

Obejrzałem tam kilka samochodów i takie ze statusem Water/Flood albo Repair Est: > 10 000USD kosztują
~30 000USD. U nas handlarze sprzedają takie używki z USA po 70 000 – 80 000zł. Muszą mieć nieprzeciętne szczęście do tych aukcji ;) Poszukałem jeszcze kilku innych wozideł na tym portalu i w ogóle nie jest taniej niż u nas. To może mieć jakiś sens tylko przy pojazdach które nie są u nas dostępne i nie na handel ale dla siebie.

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez JohnnyB » 24 mar 2016, 21:06

brii napisał(a):To może mieć jakiś sens tylko przy pojazdach które nie są u nas dostępne i nie na handel ale dla siebie.

Jak pisałem, popatrz na Mustangi. Widziałem co kolega sciagnął. Dwa wyremontowane, jeżdzą w domu, za 2 miesiace pierwszy idzie na handel. Już jest kupiec za 73 tyś chyba.
To auta z USA jest WIN możesz sprawdzić.
Oba kupił jednokawałkowe, uderzone z przodu z wystrzelonymi poduchami. W fajnych wersjach – chyba rocnziki 2011 – 3.6 V6.
Do tego ogarnął dwa auta znajomym.
Fakt cześci szukane samemu, zcesto zakupione od razu z autem.

Chodzi przy temacie, szuka. Nie zarabia 30%, ale w okolicy 10-15% i jest zadowlony.
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez brii » 24 mar 2016, 21:27

JohnnyB napisał(a):Nie prawda.

Niestety – Twój kolega jest wyjątkiem i tylko z jego powodu nie wydaje mi się, że jest sens zaprzeczać tezie, że jednak ściągacze z USA nie ciągną trupów. Wyjątki się zdarzają – tak samo jak te od Niemca który płakał jak sprzedawał. Wielu ludzi dobudowują sobie teorie, że jak z USA to musi być dobry deal bo tam kraina mlekiem i miodem płynąca, podatków nie ma i wszystko lepsze i wszystko tańsze – niestety się nacinają...

Forumowicz

Postprzez JohnnyB » 24 mar 2016, 21:41

Jak tam uważasz. Ja mam takie zdanie, że można zdjać fajne auto w ludzkich pieniądzach, nawet przy słabym kursie. Trzeba szukać i tyle. Ja sam mocno myśle o czymś z USA kiedyś. Jak już kolega zrobi z tego biznes mocno zarobkowy i dogada transport itp. to poproszę go o auto. Teraz dokleja się do jednego handlarza, niedługo powinien sobie sam wyrobić znajomości.
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez brii » 24 mar 2016, 21:50

JohnnyB napisał(a):Jak już kolega zrobi z tego biznes mocno zarobkowy

Żeby tak było będzie musiał znacznie podnieść marżę a nie wiem jak to zrobi nie ściągając ulepów albo nie podnosząc ceny bo z transportu niewiele się urwie chyba, że przesyła te samochody teraz w paczkach UPSem bez rabatów ;) Jakby miał w dobrej cenie (tanioooo) Chryslera SSR to może bym kupił bo miałbym niecny plan z tym wynalazkiem związany :D

Forumowicz

Postprzez PeKa » 24 mar 2016, 22:18

U mnie sąsiad przywozi wózki ze Stanów. W tej chwili ma Mustanga, kilka juz sprzedał, stoi tez Camaro, Bemka 550i F10, Evoque, kilka dni temu przyjechała nowa Mazda6. Bemka i 6 przyjechały delikatnie rozbite, bez dramatu. Reszta jak widziałem przyjechała w jednym kawałku. Chłopak przędzie dosyć dobrze, więc biznes chyba dość opłacalny.
Forumowicz

Od: 13 kwi 2014, 00:23
Auto: LIII 2.0 dCi GT '10
C3 1.4VTi '10

Postprzez rafik89 » 25 mar 2016, 01:26

Ale mnie policja dzisiaj wkurw... Jechałem do domu, przede mną jakieś nowsze bmw. Z bocznej ul. chciał wjechać radiowóz. Ten gamoń z bmw jak tylko ich zobaczył to od razu zwolnił i ich wpuścił. Kit z tym, ale te mendy zamiast jechać normalnie to specjalnie jechali znacznie wolniej niż dopuszczały przepisy i warunki – na ograniczeniu do 70 jechali 50, w terenie zabudowanym 35... I tak przez kilkanaście km. Ewidentnie czekali na jelenia aż zacznie wyprzedzać. Jednemu busiarzowi prawie udało się załapać, zaczął wyprzedzać przed terenem zabudowanym i na przerywanej, ale ze 3 auta wyprzedzał już na ciągłej w zabudowanym. Jak zobaczył, że na czele jedzie suka to wjechał za nią i potem już się bał ich wyprzedzić. Ja wyprzedziłem przy najbliższej okazji tak by nie mogli się przyczepić. Pytanie brzmi – czy mogą sobie tak bezkarnie tamować ruch? Ewidentnie można to pod to podciągnąć. I drugie pytanie – czy gdyby gdzieś się zatrzymali i byłaby okazja z nimi pogadać, mogę żądać od nich wyjaśnień i od ich przełożonego ukarania ich za jawne nieprzestrzeganie przepisów? Mam kamerę więc dowód by się znalazł.
Forumowicz

Od: 1 lis 2010, 23:17
Auto: Citroen C5 1.6 HDi, 2006 rok

Postprzez Gib » 25 mar 2016, 02:07

W pendzel możesz cmoknąć. Takie mamy państwo prawa.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez Bartek1986 » 25 mar 2016, 02:20

Bez jaj. Każdy, rownież Policja może sobie jechać 75km/h na ograniczeniu do 90 itd.
Zawsze sie śmieje jak widzę sznur aut za radiowozem. Jak masz dokumenty/nie jesteś pijany itd to ogień i Cie nie ma. Wystarczy wyprzedać tam gdzie można. Jeśli to jest oznakowany normalny patrol to i tak Ci nie zmierzą prędkości. Nie raz kończyłem wyprzedać radiowóz ponad 100km/h, a w zabudowanym 70 i zawsze jechałem sobie dalej puscitką drogą <czarodziej>

Ogólnie jak jesteś ok to po co sie bać policji.

Dopisano 25 mar 2016 2:27:

Gib napisał(a):W pendzel możesz cmoknąć. Takie mamy państwo prawa.

Wytłumacz o co chodzi z tym państwem prawa :]

Kurde nie mamy juz po 17 lat i nie skaczemy przez płoty uciekając przed policja :)
Znam osobiście kilku, którzy rownież trenują kosza i gramy w jednej lidze i to są normalni ludzie :P
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 13:44
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez nemi » 25 mar 2016, 08:47

Ja też normalnie wyprzedzam. Goście pewnie mają nakaz oszczędzania paliwa czy coś i jadą. Każdy może jechać jak chce i ile chce jeśli jest poniżej limitu i nie ma określonej prędkości minimalnej (tylko raz widziałem).
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez sebekle » 25 mar 2016, 08:48

alfy policyjnej nie można tak bezkarnie wyprzedzić przekraczając prędkość. tam mają wideorejestratory. niestety <płacze>
Forumowicz

Od: 1 mar 2014, 02:28
Auto: Mazda 626 GF FS +automat+lpg 1998r.

Postprzez brii » 25 mar 2016, 09:11

Nie ma przecież nakazu jazdy z maksymalną dozwoloną prędkością :|
Chłopaki są w robocie i patrolują, żeby się przyjrzeć okolicy nie muszą jechać szybko, wręcz lepiej żeby jechali wolniej.

Forumowicz

Postprzez loockas » 25 mar 2016, 09:26

Bartek1986 napisał(a):Zawsze sie śmieje jak widzę sznur aut za radiowozem. Jak masz dokumenty/nie jesteś pijany itd to ogień i Cie nie ma.

Dokładnie! To jest plaga na naszych drogach, że ludzie na widok radiowozu dostają sraczki i jadą dla pewności połowę mniej niż mogą.

Grzyby napisał(a):Mam odmienne zdanie w tej kwestii. Szczególnie w kwestii kosztów w przypadku mało popularnych rozwiązań (tak jak np. silnik 3.6, skrzynia DSG, napędy 4x4).

Jasne, że szukajac takiego auta nie zwraca się uwagi na pierdoły typu zarysowany zderzak. Ale nikt nie powiedział, że musze wybierać między ładną blachą, a sprawnym technicznie smaochodem. Można mieć jedno i drugie. Może być też odwrotnie i sypnie Ci się wszystko. O ile bude jesteś w stanie w miarę dokładnie prześwietlić na pierwszych oględzinach, tak mechaniki nie. Ktoś decydując się na samochód z elementami, które wymieniłeś chyba jest świadomy kosztów napraw. Chociaż z tym też bywa różnie. "Okazji" na super bryki premium za "grosze" nie brakuje. Potem przychodzi zderzenie z rzeczywistością jak trzeba to utrzymać.

brii napisał(a):Spotkałeś kiedyś samochód z US który nie okazał się szrotem?

Yep. Mienie przesiedleńcze i prywatny import. Z resztą w większości przypadków tak też jest przy samochodach z innych krajów...
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez czarek1991 » 25 mar 2016, 09:40

sebekle napisał(a):alfy policyjnej nie można tak bezkarnie wyprzedzić przekraczając prędkość. tam mają wideorejestratory. niestety <płacze>

Z wideorejestratorami tez mozna wygrać w sądzie bo de facto nie mierzą one prędkości Tobie tylko jadącemu radiowozowi :D Wiec co najwyzej policjant bedzie mial film jak sam przekracza predkosc :D
Forumowicz

Od: 22 sty 2012, 16:09
Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL

Postprzez JohnnyB » 25 mar 2016, 09:46

czarek1991 napisał(a):Wiec co najwyzej policjant bedzie mial film jak sam przekracza predkosc :D

Piszesz z własnego doświadczenia czy naczytałeś się w necie ?
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Beny » 25 mar 2016, 10:22

Pamiętacie 6 z Krakowa za 19k http://olx.pl/oferta/mazda-6-exclusive- ... eaePp.html
Pojawiła sie w sedanie,diesel w tym samym kolorze tylko z mniejszym przebiegiem i tak sie zastanawiam ta sama?Czy zbieg okoliczności?

http://olx.pl/oferta/mazda-6-cd-exclusi ... eHWRH.html
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez rafik89 » 25 mar 2016, 12:08

brii napisał(a):Chłopaki są w robocie i patrolują

To nie był patrol, akcja miała miejsce na DK 5 już za miastem. Co chwile tylko był teren zabudowany i ciągła. Tak jak pisałem przy nadarzającej się okazji wyprzedziłem, bo nie będę się z nimi pieścił i nie jestem wśród tych kierowców, którzy dostają sraczki. Po prostu wkurza mnie takie prowokowanie do łamania przepisów byle komuś mandat wystawić. A niby POlicja ma dbać o bezpieczeństwo...
Forumowicz

Od: 1 lis 2010, 23:17
Auto: Citroen C5 1.6 HDi, 2006 rok