Czateria 2025
Tak. Chyba się poddałem po ostatniej dziwnej usterce... Mianowicie w czasie jazdy wysunęła się pompa wysokiego ciśnienia, jedna śruba wykręcona, druga urwana. Mechanik do którego jadę stwierdził, że pierwszy raz widzi coś takiego. Po dokręceniu lewej strony jest delikatny prześwit z prawej i ciśnienia paliwa nadal nie ma, jakoś się dotoczyłem do domu ale auto ledwo jedzie, pytanie czy przy okazji pompa padła czy właśnie ten prześwit powoduje że wlatuje lewe powietrze choć jest nieduży. Oczywiście pompa do Vaga 600zł, podobna do Forda 700zł, do Opla która jest plug and play i ewentualnie taką zamontuję 1000zł a do Alfy? 5tys. Chyba ze złota jest bo ja nie umiem tego wytłumaczyć inaczej. Pompa była prawdopodobnie zdejmowana w styczniu przez mechanika bo wyjmował pokrywę zaworów na którą jest wkręcona, cholera wie czy wtedy już tej śruby nie przekręcił i kilka tys km wytrzymało (a ostatecznie i tak nie trzeba było pokrywy sciągać bo wyciek tylko odma była do wymiany). Próbowałem wykręcić tą urwaną śrubę ale na aucie bez szans, pokrywa do zdjęcia czyli rozrząd do wypięcia i z takiej pierdoły tyle roboty. Po naprawie próba sprzedaży raczej i albo będę szedł w Lagunę Coupe z końcówki produkcji 2014-2015r albo naciągnę budżet do granic możliwości i pójdę w coś jeszcze konkretniejszego , Lexa czy innego Infa (ale w jakichś prostszych wersjach typu dwulitrowe turbo). Jak nie wina auta a błąd w sztuce, trudno, widać chyba nie dla mnie włoszczyzna i muszę odpocząć. Jestem trochę w kropce bo z jednej strony trochę wsadziłem, 2kpl nowych opon, rozrządu tarcze klocki termostaty jakiś wahacz z przodu sprężyny i kurde ostatnio ta odma za dwa koła i tego nie odzyskam ale z drugiej no chyba już trochę straciłem zaufanie 
Ja kupiłem tego POCO X7 dla córki, jak za 1100zł to nawet śmiga.
Krzemol napisał(a):Tata jednak się miota czy nie zmienić auta i opędzlować mi GS450h
Jaki lakier i jaki kolor wnętrza?

Myślę czy X3 nie sprzedać, bo już po roku mi się znudziło, ale jak pomyślę o januszach 'bo bite ze stanów' to mi się wystawiać odechciewa. Rynek jest okropny.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
MrShaleck napisał(a): ale jak pomyślę o januszach 'bo bite ze stanów' to mi się wystawiać odechciewa. Rynek jest okropny.
Troszke sie pozmienialo jesli chodzi o auta z USA i to na plus. Juz tak ludzie nie kreca nosem, wiedzac ze sa Carfax i w wiekszosci mozna na spokojnie historie auta znależć, znacznie sprawniej niz auta z DE czy Szwajcarii.
Ja Edga sprzedawalem 1 dzien
Jaguar pojezdzi u mnie jeszcze z 1-2 lata i zobaczymy. Plus ze buda nie lakierowana, bo uszkodzenia podwozia byly.
W miedzyczasie licytuje kolejnego z USA
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):Troszke sie pozmienialo jesli chodzi o auta z USA i to na plus. Juz tak ludzie nie kreca nosem, wiedzac ze sa Carfax i w wiekszosci mozna na spokojnie historie auta znależć, znacznie sprawniej niz auta z DE czy Szwajcarii.
Moje X3 miało małą szkodę w USA, ale poduszka wywalona, to wiesz co to będzie...
Ta szkoda w PL była identycznie w te samo miejsce, naprawione w ASO, wiec nawet poprawili naprawę po USA

Teraz wygląda ciekawiej.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Beny napisał(a):en.bitfax
albo na https://bid.cars/pl/
plus ze można sobie oszacować wartość pojazdu oraz jest ewentualna historia sprzedaży dla danego VIN.
Oczywiście nie każdy znajdziesz bo swojego czasu byla taka usługa wymazywania VIN, po to aby np. przyciąć nieco na fakturze i zaniżyć wartość dla CLA/VAT.
Jak kupujesz auto na IAAI to za 1 USD chyba nadal jest podstawowy Carfax.
@MrShaleck
Jak cos to podrzuć nieco info o tym X3, znajomy ma 2 i chyba myśli o zmianie z ON na PB. Może będzie zainteresowany.
Ja ostatnio kupiłem to i nieco zmieniłem wygląd
..::Born To Rise Hell::..
MrShaleck napisał(a):Moje X3 miało małą szkodę w USA, ale poduszka wywalona, to wiesz co to będzie... A że wszystko było profi naprawione i wymienione to już mało kogo będzie interesować. Druga szkoda w PL na pewnie 25k, mimo że to była parkingówka – gość nam wycofał w lampę przednią na parkingu.
Jak masz udokumentowana naprawę to jeden normaly klient powinen sie znaleźć, tylko pewnie trzeba CCC...
Dopisano 03 cze 2025 13:36:
MrShaleck napisał(a):A może to chrzanić, zrobię te 400 koni i będę jeździ
To samo mam z Exeo, zszedłem z 32k na 28 i to jest mój maks czy raczej min.
Wiem, że auto w tym budżecie bez LPG i z drogą instalacja do wtrysku bezpośrednoego nie bedzie łatwo sprzedać, więc zrobię 300+. Pozostaje jeszcze pytanie które auto gazowac Exeo czy 5?
Może wszystko mi zrobią za jednym razem w TurboLPG?