nemi napisał(a):Ciekawą lekturą jest też lista wad najnowszej mazdy 3
Większość tych "wad" to jakieś pierdoły, których większość normalnie użytkujących samochód nawet nie zauważy. Znam chyba ciekawsze lektury
Szymon napisał(a):OMG poczytałem o tych Mazdach 6. Myślałem że to jest bezproblemowy samochód, a tu:
Przestałem czytać fora przed zakupem jakiekolwiek auta. Szukam tylko skrótowo informacji o poważnych awariach. Jeżeli temat nie pojawia się kilkukrotnie na pierwszej stronie w google to dla mnie nie istnieje. Gdybym wnikliwie miał czytać o problemach każdego auta, to nie kupiłbym ani Scenika z tym silnikiem, ani Focusa, ani Laguny i pewnie MX-5 też nie. Wymiana tarcz po 35k? Jakby mi się auto podobało to nie widzę w tym problemu dyskwalifikującego go z zakupu. Przy mojej rotacji aut pewnie zrobiłbym to raz, no góra dwa.
Nemi by pewnie nie kupił Golfa, gdyby miał na poważnie brać opinie o swoim silniku. A problem internetu jest taki, że dla tych ludzi to jest jeden silnik. Nikt nie bierze pod uwagę tego, że wersji czy rewizji wyszło strzelam kilkanaście i każda może mieć inny problem lub ich nie mieć. Ale utarło się, że TSI się nie kupuje bo się psujo
Szkoda życia

Kupisz, pojeździsz, sprzedasz, kupisz kolejne. No chyba, że masz skrajnego pecha to po drodze uwalisz trochę kasy

W Fokusa wrzuciłem worek kasy, ale i tak cieszę się że miałem to auto. Do tej pory to było jedyne auto z męskim silnikiem i patrząc na obecny trend, to chyba już ciężko będzie znowu taki posiadać