Czateria...cd

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez JohnnyB » 22 mar 2016, 23:13

Gib napisał(a):a nie do europejskiego miasta :)

Chyba w większości śmigasz po prawej stronie Wisły, tam aż takich korków chyba nie ma :D
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Gib » 22 mar 2016, 23:16

Fakt, jak nie muszę to się do Lewizny nie wybieram, korków za bardzo nie uświadczam, ale czasem jest problem się minąć dwiema osobówkami na osiedlówkach czy innych gęsto oparkowanych ulicach.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez JohnnyB » 22 mar 2016, 23:22

Gib napisał(a): problem się minąć dwiema osobówkami na osiedlówkach czy innych gęsto oparkowanych ulicach.

Mam ten sam problem na Mokotowie, czasem muszę się na jednokierunkowych zmieścić, Volvo nie ułatwia manewrowania, ale im gęściej tym styl francuski jest ma bardziej akceptowalny, często auta, jak i ja opieramy się o zderzaki, tablice i nikt nie płacze ;).
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Bartek1986 » 23 mar 2016, 02:55

Johnny dowiadywałeś się ile trzeba dokładnie za ta wersje zapłacić w Seacie?
Z tego co wiem 10% da radę wynegocjować. To juz połowa oszczędności idzie się paść, a jeszcze gorszy leasing.
Na bank to jest aż tak dobra oferta?
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 13:44
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez JohnnyB » 23 mar 2016, 06:35

Przy nowych wersjach vw nie bardzo chce negocjować. Bylem rozmawiałem. Nie sprawdzałem aktualnej oferty seata. Kolega byl w jednym. Za 68 zaproponowali mu demo 1,4 TSI z ubiegłego roku. O nowym dostał info ze bedzie kosztować 82 tys minimum – bez dodatków które ja mam ponad wersję FR. Robil mu oferte kolega nawet. Kupił ostatecznie KIA. Zadzwonię dziś ale naprawdę wątpię aby dali więcej jak 3% upustu.

Promocyjny leasing w Seat to 103,99% czyli niewiele mniejszy niż dostałem z Santandera u Brokera. Ale obiecuje sprawdzić.
Przy tej wartości leasingu auto musiałoby kosztować 69700 aby cena była porównywalna z moją ofertą – ja dostałem 68400 PLN u brokera. 10% rabatu pozwala dobić w okolice kwoty 77 tyś, czyli nadal 7,5 tyś więcej niż to co mam.
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Marianek » 23 mar 2016, 08:48

Seat.be na nowego u dilera po za konfiguratorem dostajesz 2500-2800eur zniżki a da się i więcej jak pogadasz ;) Ale byś musiał ogarnąć jak nówkę wywieźć, może licznik pchać do przodu <diabełek>
W Polsce w ogóle dziwnie jest :/ Mazda nie ma żadnych zniżek i dodatków u nas idzie 1000 spokojnie utargować.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez JohnnyB » 23 mar 2016, 08:52

Tutaj na przykład z wyprzedaży rocznika auto:
http://otomoto.pl/oferta/seat-leon-leon ... yiPNj.html

Nadal droższe od mojej oferty i z słabszym wyposażeniem. Ale zadzwonie, jak zejdą jakieś 6 tyś mógłbym się zastanowić.

Marianek własnie, tak działają Ci brokerzy, oni jakoś są w stanie wywieźć te auto z np. Belgii i zaoferować w PL z rabatem te 10-15 tyś pln od ceny SRP.
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Gib » 23 mar 2016, 09:25

Jak to jest że w Polsce podobno reeksport kwitnie, a z Belgii się nie da?
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez Grzyby » 23 mar 2016, 10:10

JohnnyB napisał(a):Zresztą według mnie wygląda to dobrze w białym

Pewnie za późno, ale ZDECYDOWANIE odradzam.
Będziesz miał wiecznie uje.ne auto...

Akurat w przypadku Dokkera (który był w tej ofercie tylko i wyłącznie biały bo była 1 sztuka) tak bardzo mnie to nie wkurza. Chociaż gdybym jeździł nim codziennie to bym się wkurzał.
Ostatnio edytowano 23 mar 2016, 10:13 przez Grzyby, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez brii » 23 mar 2016, 10:11

Jak to zobaczyłem to nabrałem ochoty by założyć konto na alfoholikach i to tam opublikować

:D

Gib napisał(a):To by musiała być jakaś sportowa wersja dodgea dakoty, albo Chevy S10, bo niestety kurcze te pickupy fullsize to są dobre na wieś a nie do europejskiego miasta :) A8 zresztą też. Chociaż znajomy jeździ Phaetonem i E65 i nie narzeka zbytnio.

Widziałem ostatnio jak człowiek takim wynalazkiem próbował się zmieścić parkując równolegle na dwóch miejscach parkingowych – nie udało się. A8L przy tych bezsensownych bydlakach to super-zwrotny samochodzik miejski.
Te pick-absurdy mają chyba tylko sens jak się mieszka 100km od cywilizacji i wozi ładunki po ponad 500kg cały czas non-stop je ściągając i wrzucając.

JohnnyB napisał(a):bo oferta Getin chyba jest tańsza

Nie idz tą drogą – nie dość, że do spłacania rat trzeba założyć konto i wpychają cały czas dodatkowe "produkty" to jeszcze starają się odbić sobie niską cenę na czym tylko się da. Przyznać muszę, że skutecznie im się udaje...
Jedyna zaleta to to, że mają oddział w każdej pipiduwie i można mieć leasing i lokalną tablicę.

Grzyby napisał(a):Pewnie za późno, ale ZDECYDOWANIE odradzam.

W rachubę wchodził jeszcze czarny – nie wiem czy nie byłby u...brudzony jeszcze bardziej ;)
Srebrny, szary metalik – te kolory nawet po miesiąc wyglądają na czyste :)

Marianek napisał(a):Ale byś musiał ogarnąć jak nówkę wywieźć, może licznik pchać do przodu

Na czym polega problem? Przecież można w procedurze WNT ściągnąć totalną nówkę bezproblemowo bez ekstra kosztów.
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez JohnnyB » 23 mar 2016, 10:19

Grzyby napisał(a):
JohnnyB napisał(a):Zresztą według mnie wygląda to dobrze w białym

Pewnie za późno, ale ZDECYDOWANIE odradzam.

Zdaje sobie z tego sprawę. Pewnie będę się do Ciebie uśmiechał po jakąś pianę :)

Bri, niestety nie mogę wybrać nic innego niż BZWBK, Santander – polityka brokera. Jak pisałem wcześniej. Na chwile obecną mam ofertę na leasing 105,61% . Nie ma tragedii, po pierwszej ofercie na 109,6 wygląda to zdecydowanie lepiej. Rabat uzyskany dzięki ofertom od innych firm leasingowych. W salonie Seata leasing możliwy najniższy na poziomie 103,99%. Tylko VW może dać 101%.
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez brii » 23 mar 2016, 10:26

Spoko – byle nie Getin ;)

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez Grzyby » 23 mar 2016, 10:27

brii napisał(a):Jak to zobaczyłem to nabrałem ochoty by założyć konto na alfoholikach i to tam opublikować

hahaha hahaha hahaha
brii napisał(a):JohnnyB napisał(a):
bo oferta Getin chyba jest tańsza

Nie idz tą drogą – nie dość, że do spłacania rat trzeba założyć konto i wpychają cały czas dodatkowe "produkty" to jeszcze starają się odbić sobie niską cenę na czym tylko się da. Przyznać muszę, że skutecznie im się udaje...
Jedyna zaleta to to, że mają oddział w każdej pipiduwie i można mieć leasing i lokalną tablicę.

Nie demonizowałbym tego tak bardzo.
Sam mam w Getinie i fakt, konto musisz mieć u nich. Ale generalnie jest darmowe (a nawet 50 dych co miesiąc dają po spełnieniu banalnych wymogów).
Co do dodatków to ... jak nie płacisz mandatów (wydanie informacji o właścicielu pojazdu "organowi" kosztuje każdorazowo 100zł. Wydanie upoważnienia do wypłaty odszkodowania serwisowi (za naprawę bezgotówkową) to ... 400zł. OFC netto ... ALE – większość opłat jakie nalicza Getin wynika z ... niewiedzy leasingobiorcy. Bo np. w pakiecie dostajesz tzw. asystę szkodową. Mało kto dopytuje o co biega, a to taki myk, że zgłaszasz szkodę do Getinu, a oni uwaga:
– zapewniają za free auto zastępcze na cały okres naprawy (w praktyce auto daje aso które naprawia auto)
– załatwiają od A do Z cały proces szkody – od zgłoszenia do ubezpieczyciela do info o tym że gotowe auto jest do odebrania (też za free)
– biorą na siebie zapłatę VATu od kosztów tej naprawy
i cała ta "asysta" jest za friko. Ale jak się na nią nie powołasz, to dostajesz dzień po wstawieniu auta do serwisu fakturę na 400zł za "wydanie upoważnienia...". Na szczęście można to odkręcić powołując się właśnie na wspomnianą "asystę". Ale jak ktoś nie wie, to niestety płaci.

Generalnie wszyscy leasingodawcy są tacy sami :P
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez jacobs » 23 mar 2016, 10:30

Grzyby, białe czy czarne, obydwa są równie trudne w utrzymaniu. Wydaje mi się że białe są nawet lepsze, przynajmniej nie widać waterspotow po bezdotyku.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez Grzyby » 23 mar 2016, 10:35

brii napisał(a):W rachubę wchodził jeszcze czarny – nie wiem czy nie byłby u...brudzony jeszcze bardziej

Uwierz – nie byłby :)
Przetestowane na czarnym (12 letnim) aucie pracownika, który myje je z 3 razy rzadziej niż Dokkera (który i tak zwykle wygląda gorzej).
Niestety, na białym robią się cholerne zacieki. Praktycznie niezmywalne na bezdotykówkach i raz na 2 tygodnie musisz użyć gąbki. Moc chemii nie ma znaczenia, testowane....

jacobs napisał(a):Wydaje mi się że białe są nawet lepsze

Owszem, wydaje ci się :P
Czarny o którym piszę to ... mazdowy lakier na M6.

jacobs napisał(a):waterspotow

Nie wiem co to, ale pewnie i tak bym na nie nie zwrócił uwagi :P
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez brii » 23 mar 2016, 10:48

Grzyby napisał(a):Generalnie wszyscy leasingodawcy są tacy sami :P

Fakt – każdy próbuje obić na czym się da, ale jednak ceny za te same czynności u innych są niższe a pułapek jest wiele nawet w tym darmowym koncie jeśli się człowiek zagapi. Na ~50 osób które skorzystało z tego leasingu praktycznie każdy miał na coś wkurw, z innymi firmami odsetek jest niższy, stąd sugeruję omijać ;)

Grzyby napisał(a):Uwierz – nie byłby :)
Przetestowane na czarnym (12 letnim) aucie pracownika, który myje je z 3 razy rzadziej niż Dokkera (który i tak zwykle wygląda gorzej).
Niestety, na białym robią się cholerne zacieki. Praktycznie niezmywalne na bezdotykówkach i raz na 2 tygodnie musisz użyć gąbki. Moc chemii nie ma znaczenia, testowane....

OK – przekonałeś mnie, jestem już trochę bardziej zadowolony z czarnego :D

Dopisano 23 mar 2016 10:54:

Grzyby napisał(a):Bo np. w pakiecie dostajesz tzw. asystę szkodową. Mało kto dopytuje o co biega, a to taki myk, że zgłaszasz szkodę do Getinu, a oni uwaga:
– zapewniają za free auto zastępcze na cały okres naprawy (w praktyce auto daje aso które naprawia auto)
– załatwiają od A do Z cały proces szkody – od zgłoszenia do ubezpieczyciela do info o tym że gotowe auto jest do odebrania (też za free)

Tak mi się przypomniało o tej asyście – mam klienta który kupił Jeppa GC SRT-8 właśnie w tym leasingu. Miał stłuczkę nie ze swojej winy. Najpierw przysłali fakturę na 400zł, potem jak piszesz udało się to odkręcić ale pod warunkiem, że samochód będzie naprawiony w ich zaprzyjaźnionym warsztacie i ich metodami. Niestety wykluczało to gwarancję producenta i obniżało późniejszą wartość pojazdu. Klient musiał zapłacić 400zł, sam ogarnąć naprawę a potem jeszcze dodatkowo karę za samowolne rozporządzenia przedmiotem leasingu bez zgody leasingodawcy...

Forumowicz

Postprzez JohnnyB » 23 mar 2016, 10:55

Ja myje auto kiedy zaczynam się brudzić do niego wwsiadając i nie ma tu znaczenia czy miały, czarny, grantowy czy szary. Fakt na Lagunie bylo widać najmniej syfu, ale takze po umyciu średnio to wyglądało.

Ogólnie czystość zewnerzna auta jest dla mnie zdecydowanie mniej ważna niż wnętrza. Tutaj ma być czysto, raz na tydzień przynajmniej szmatka po kokpicie, raz na dwa tygodnie jakieś odkurzanie itp.
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Grzyby » 23 mar 2016, 11:01

brii napisał(a):mam klienta który kupił Jeppa GC SRT-8

Na biednego nie trafiło :P ;)
U mnie na szczęście nie ma problemów bo sami zalecają ASO w którym kupiłem auto.
Ale fakt, przy nietypowym aucie może być niefajnie.

brii napisał(a):OK – przekonałeś mnie, jestem już trochę bardziej zadowolony z czarnego

polecam się :)
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez nemi » 23 mar 2016, 12:55

Mój czarny wygląda okropnie, a mylem go niedawno – przed sylwestrem.
Srebrny wygląda na czystszy chociaż nie mylem go ani razu jeszcze :D. Rdza i tak przez syf się przebija hahaha
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Beny » 23 mar 2016, 13:15

A jak ruda w M5 coś się pojawiło po zimie? Wczoraj widziałem przedlifta i juz tylne ranty zaatakowane,narazie tylko powierzchownie.
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT