brii napisał(a):na panie z okienka jest sposób – jak się mam ePUAP to się wszystko robi bez udziału Pani
Ta, tylko trzeba pójść do pani profil potwierdzić, a ona siedzi tam zwykle w tych godzinach kiedy ja siedzę i zarabiam na swoje składki i jej wypłatę
A jak już mam dzień wolny to wyprawa do jakiejkolwiek instytucji wydającej numerki w której jestem petentem jest ostatnią rzeczą jaką chcę robić, więc nigdy nic z tego nie wychodzi.
Inna sprawa, że tych urzędowych pierdół za dużo nie załatwiam, działalności nie prowadzę, więc mogę żyć bez ePUAPu.
Ostatnio Urząd Miejski przysłał mi radośnie 8 poleconych z potwierdzeniem odbioru, w każdym pisząc, że różne działki na których leży mój lokal i których współwłaścicielem jestem mają inną wartość niż założyli sobie w przeszłości, więc podatek wstecznie od 2014 powinien być inny

Oczywiście mógłbym to zrobić sam, ale uznałem, że skoro potrafili przysłać 8 listów to napewno nie zapomną i kiedyś sobie policzą i przyślą wezwanie do zapłaty – tam może będzie suma, to raczę wysłać przelew. Jak nie będzie, to poczekam dalej – zgarną se z podatku za rok.