Furgon tak kopcił na czarno z komina, że klapa nie była już srebrna tylko czarna, szyba w klapie była przyciemniona na stałe już, ale żwawo 140 km/h leciał.
Jak tylko go dźwignęliśmy to słońce stało się znowu widoczne
www.mazdaspeed.pl
Bartek1986 napisał(a):W temacie diesli![]()
Jeep w zimie na krótkich dystansach palił 19-21
Teraz jak cieplej to już z 15
W trasie 8,5
Zrobiłem też w majówkę eksperyment. Co się stanie jak Volvem pojadę do Kazimierza i z powrotem jak kapelusznikNajszybciej jechałem 90..
Wynik eksperymentu to 10,8l LPG za 2.07 na 100km co nam daje 22,30zł za 100km
315 konnym V8 4x4 w automacie ważącym 1750 kg![]()
Eksperyment oczywiście bez sensu bo po co tak jeździć![]()
No ale wątpię, żeby takim S80 w dieslu udało się komuś spalić 5l, żeby za tyle samo przejechać
Neonixos666 napisał(a):Bartek1986 napisał(a):W temacie diesli![]()
Jeep w zimie na krótkich dystansach palił 19-21
Teraz jak cieplej to już z 15
W trasie 8,5
Zrobiłem też w majówkę eksperyment. Co się stanie jak Volvem pojadę do Kazimierza i z powrotem jak kapelusznikNajszybciej jechałem 90..
Wynik eksperymentu to 10,8l LPG za 2.07 na 100km co nam daje 22,30zł za 100km
315 konnym V8 4x4 w automacie ważącym 1750 kg![]()
Eksperyment oczywiście bez sensu bo po co tak jeździć![]()
No ale wątpię, żeby takim S80 w dieslu udało się komuś spalić 5l, żeby za tyle samo przejechać
Ostatnio byłem w Warszawie zrobiłem prawie 500km. Średnie spalanie na tym dystansie 5,2 jazda na tempomacie 110km/h średnia była około 80km/h, waga auta 1600 + dwie dorosłe osoby i córa. Bez spięcia o spalanie na luzie. Jak bym jechał tak jak Ty podejrzewam że coś około 4,5 by spalił (osiągałem już takie wyniki).
Matma prosta 5,2x4.4=22,88zł za 100km
nemi napisał(a):Używam fejkowej karty kredytowej i nie mogą nic pobrać w praktyce.
Gib napisał(a):To nie pisz że byłeś w Warszawie tylko że jechałeś do Warszawy, a to nieco zmienia postrzeganie wynikuDiesle są na trasy, mocne wielocylindrowe silniki benzynowe też się tam lepiej sprawdzają, ale w mieście jest nieco gorzej
nemi napisał(a):Kurza pupa! Straciłem na chwilę połączenie z własnym rozumem i dokonałem rezerwacji, której nie da się anulować. Mam kilka innych i miałem sobie wybrać. Ciekawe co się stanie, jeśli nie będą mogli pobrać kasy. Używam fejkowej karty kredytowej i nie mogą nic pobrać w praktyce.
nemi napisał(a):Wypas dobry i w ogóle miejsce ok... Może tak miało być?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Szyna i 7 gości