Co jecie dziś na obiad ?
Mnie dziś naszła ochota i były placki ziemniaczane.
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Pozdrawiam Lukatoari
Grzyby napisał(a):Znam wariatów którzy zamawiają golonkę i odkrawają skórkę ... bo tłusta
A to przecież sama esencja
dokładnie, przecież ta skórka jest bardziej pyszna niż mięso, zwłaszcza jeśli jest zrobiona tak że rozpływa się w ustach, do tego jeszcze musztardka albo chrzan i browar

Grzyby napisał(a):Opiecz ją przed gotowaniem ewentualnie obsmaż mocno , + 50 do smaku
tego nigdy nie próbowałem, zazwyczaj obsmażam po ugotowaniu.
następnym razem spróbuję
Radex napisał(a):zazwyczaj obsmażam po ugotowaniu.
A to ok.
Ale jeżeli ma być gotowana i podana np. z kwaśnicą jako "gotowana" to wtedy można pokusić się o mocna obsmażenie przed wrzuceniem do "zupy"
Morszczuk w panierze z bułki tartej a kapustą kiszoną siekaną z cebulą i olejami lnianym i rzepakowym oraz oliwą. Wyciskane na zimno z zimnokrwistą rybą – pycha.
Jeśli ktoś lubi panierować mam tip. Mięsa się nie przyprawia ani nie soli. Wyłącznie panier i jajo z mlekiem roztrzepane przyprawić i koniecznie odrobinę proszku do pieczenia dodać.
BTW
Proszek do pieczenia w paanierze z mąki przennej umożliwia takie rzeczy, które można wiązać z niejakim KFC ale zamiast jaja woda lub woda z mąką ziemniaczaną.
Tak wygląda kawałek piersi kurczęcia ogłuszonego prądem i na żywca pokrojonego w ubojni po prawidłowym panierowanu i smażeniu.

Prawie trzy kurczęta przed wciągnięciem przez głomodorów na wakacjach

piersi kurcząt należy pociać wzdłuż a nie w poprzek.

US Spec :–)
Jeśli ktoś lubi panierować mam tip. Mięsa się nie przyprawia ani nie soli. Wyłącznie panier i jajo z mlekiem roztrzepane przyprawić i koniecznie odrobinę proszku do pieczenia dodać.
BTW
Proszek do pieczenia w paanierze z mąki przennej umożliwia takie rzeczy, które można wiązać z niejakim KFC ale zamiast jaja woda lub woda z mąką ziemniaczaną.
Tak wygląda kawałek piersi kurczęcia ogłuszonego prądem i na żywca pokrojonego w ubojni po prawidłowym panierowanu i smażeniu.

Prawie trzy kurczęta przed wciągnięciem przez głomodorów na wakacjach
piersi kurcząt należy pociać wzdłuż a nie w poprzek.
US Spec :–)
Ostatnio edytowano 30 paź 2011, 18:15 przez enkai, łącznie edytowano 1 raz
Babskie auto, wersja amerykańska viewtopic.php?f=313&t=118894
enkai poproszę o dokładny przepis z proporcjami na tego kurczaczka ala' kfc 
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
Pozdrawiam Lukatoari
Ja mam zaraz zrazy wołowe klasyczne z sosem + ziomniaczki gotowane + buraczki tarte z chrzanem 

You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Fans napisał(a):enkai poproszę o dokładny przepis z proporcjami na tego kurczaczka
Ja również – wygląda ekstra (własnie panierka jest najważniejsza)
No kurcze (nomen-omen) nie mam przepisu tylko po prostu robię
Może jutro zrobię bo ponieważ naumiciele znowu mają wolne więc dzieci pozostaną w domu i przy okazji opiszę. Ale istnieje też ryzyko że coś nie wyjdzie jak zacznę odmierzać łyżkami zamiast na oko lub jak kiedyś się opisywało dobrze lub ile trzeba.

Babskie auto, wersja amerykańska viewtopic.php?f=313&t=118894
Lasagne by megabebzon
Mistrza cechuje spokój i długie ruchy.
Ja panierkę robię na bazie bułki tartej, pokruszonych płatków kukurydzianych i trę do tego na najdrobniejszej tarce żółty ser :–).
Nie kombinowałem z proszkiem do pieczenia ;–), zatem czekam na jakieś dokładniejsze info.
Dziś zaszalałem , torebka chipsów i energetyk ;–), mam lenia, nie chce mi się dziś nic robić.
Nie kombinowałem z proszkiem do pieczenia ;–), zatem czekam na jakieś dokładniejsze info.
Dziś zaszalałem , torebka chipsów i energetyk ;–), mam lenia, nie chce mi się dziś nic robić.
..::Born To Rise Hell::..
Nigdy nie jadłem sushi, dobre to jest?
Ja dzisiaj mam fasolkę po bretońsku
A później na przegryche pizze zamawiam
Ja dzisiaj mam fasolkę po bretońsku
luki_92_92 napisał(a):Nigdy nie jadłem sushi, dobre to jest?
Pyszne, ale nie wszystkim smakuje. Mnie Julek z Banditem zarazili i chwała im za to. Jedynie wasabi nie trawię