Co jecie dziś na obiad ?

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez Fans » 29 paź 2011, 16:47

Mnie dziś naszła ochota i były placki ziemniaczane.
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 lip 2010, 12:16
Posty: 516 (3/2)
Skąd: Białełęka Warszawa
Auto: Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4 2013r., 160 KM

Postprzez Radex » 29 paź 2011, 17:51

Grzyby napisał(a):Znam wariatów którzy zamawiają golonkę i odkrawają skórkę ... bo tłusta
A to przecież sama esencja

dokładnie, przecież ta skórka jest bardziej pyszna niż mięso, zwłaszcza jeśli jest zrobiona tak że rozpływa się w ustach, do tego jeszcze musztardka albo chrzan i browar <serduszka>

Grzyby napisał(a):Opiecz ją przed gotowaniem ewentualnie obsmaż mocno , + 50 do smaku

tego nigdy nie próbowałem, zazwyczaj obsmażam po ugotowaniu.
następnym razem spróbuję :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Grzyby » 29 paź 2011, 17:59

Radex napisał(a):zazwyczaj obsmażam po ugotowaniu.

A to ok.
Ale jeżeli ma być gotowana i podana np. z kwaśnicą jako "gotowana" to wtedy można pokusić się o mocna obsmażenie przed wrzuceniem do "zupy" :)
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17091 (111/179)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez enkai » 29 paź 2011, 22:05

Morszczuk w panierze z bułki tartej a kapustą kiszoną siekaną z cebulą i olejami lnianym i rzepakowym oraz oliwą. Wyciskane na zimno z zimnokrwistą rybą – pycha.

Jeśli ktoś lubi panierować mam tip. Mięsa się nie przyprawia ani nie soli. Wyłącznie panier i jajo z mlekiem roztrzepane przyprawić i koniecznie odrobinę proszku do pieczenia dodać.

BTW
Proszek do pieczenia w paanierze z mąki przennej umożliwia takie rzeczy, które można wiązać z niejakim KFC ale zamiast jaja woda lub woda z mąką ziemniaczaną.

Tak wygląda kawałek piersi kurczęcia ogłuszonego prądem i na żywca pokrojonego w ubojni po prawidłowym panierowanu i smażeniu.
Obrazek

Prawie trzy kurczęta przed wciągnięciem przez głomodorów na wakacjach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piersi kurcząt należy pociać wzdłuż a nie w poprzek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


US Spec :–)
Ostatnio edytowano 30 paź 2011, 18:15 przez enkai, łącznie edytowano 1 raz
Babskie auto, wersja amerykańska viewtopic.php?f=313&t=118894
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 19 maja 2010, 19:22
Posty: 359 (3/0)
Skąd: Crack
Auto: Мазда МПВ '2004 LW AJ 24V6 / Corolla EE111
LPGTECH 516 / czysta benzyna
NIKO300SMC+ / brak
Hana 2000 zielona / /brak

Postprzez Fans » 30 paź 2011, 13:49

enkai poproszę o dokładny przepis z proporcjami na tego kurczaczka ala' kfc :D
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 lip 2010, 12:16
Posty: 516 (3/2)
Skąd: Białełęka Warszawa
Auto: Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4 2013r., 160 KM

Postprzez Bandit » 30 paź 2011, 14:57

Ja mam zaraz zrazy wołowe klasyczne z sosem + ziomniaczki gotowane + buraczki tarte z chrzanem <serduszka>
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.

Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Forumowicz
 
Od: 21 mar 2010, 19:04
Posty: 4427 (10/13)
Skąd: Bydgoszcz
Auto: Nie mam

Postprzez Grzyby » 30 paź 2011, 15:46

Fans napisał(a):enkai poproszę o dokładny przepis z proporcjami na tego kurczaczka

Ja również – wygląda ekstra (własnie panierka jest najważniejsza) :D
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17091 (111/179)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez enkai » 30 paź 2011, 18:28

No kurcze (nomen-omen) nie mam przepisu tylko po prostu robię <serduszka> Może jutro zrobię bo ponieważ naumiciele znowu mają wolne więc dzieci pozostaną w domu i przy okazji opiszę. Ale istnieje też ryzyko że coś nie wyjdzie jak zacznę odmierzać łyżkami zamiast na oko lub jak kiedyś się opisywało dobrze lub ile trzeba.
Babskie auto, wersja amerykańska viewtopic.php?f=313&t=118894
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 19 maja 2010, 19:22
Posty: 359 (3/0)
Skąd: Crack
Auto: Мазда МПВ '2004 LW AJ 24V6 / Corolla EE111
LPGTECH 516 / czysta benzyna
NIKO300SMC+ / brak
Hana 2000 zielona / /brak

Postprzez megabebzon » 31 paź 2011, 00:37

Lasagne by megabebzon
Mistrza cechuje spokój i długie ruchy.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 23 cze 2006, 16:30
Posty: 177 (0/1)
Skąd: Dąbrowa Górnicza/Częstochowa/Koszalin/Wędrzyn/Warszawa Targówek/Bródno
Auto: mercedes 450 SL '72 EU
smart roadster

Postprzez nemi » 31 paź 2011, 14:12

Kurcze, a ja zapomniałem dziś sobie wyciągnąć coś z zamrażarki i nic nie będzie na mnie czekało gotowe do odgrzania po powrocie z pracy. Będę musiał jeszcze przejść proces rozmrażania :(.
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 14:20
Posty: 7485 (100/271)

Postprzez Radex » 31 paź 2011, 15:29

znowu kwaśnica... już mi się trochę przejadła tym bardziej że na śniadanie był bigos <czarodziej>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez JohnnyB » 31 paź 2011, 16:49

Ja panierkę robię na bazie bułki tartej, pokruszonych płatków kukurydzianych i trę do tego na najdrobniejszej tarce żółty ser :–).
Nie kombinowałem z proszkiem do pieczenia ;–), zatem czekam na jakieś dokładniejsze info.

Dziś zaszalałem , torebka chipsów i energetyk ;–), mam lenia, nie chce mi się dziś nic robić.
..::Born To Rise Hell::..
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 lip 2009, 21:27
Posty: 2541 (46/90)
Skąd: gdzieś w mazowieckim......
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,
Mustang GT 5.0 421 '15 – in progress.

Postprzez Chaty » 31 paź 2011, 18:42

wczoraj i dzisiaj zupa gulaszowa <jupi>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 mar 2011, 20:44
Posty: 320
Skąd: Bialystok

Postprzez Szymon » 1 lis 2011, 15:26

dzisiaj JDM obiad :D

Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 23 mar 2008, 00:01
Posty: 6452 (362/161)
Skąd: Tarnowskie Dziury
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez luki_92_92 » 1 lis 2011, 16:23

Nigdy nie jadłem sushi, dobre to jest?

Ja dzisiaj mam fasolkę po bretońsku :D A później na przegryche pizze zamawiam
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 kwi 2009, 19:42
Posty: 2443 (6/12)
Skąd: Sosnowiec
Auto: Mazda 323F BA GLX A-Spec '98 1.8 BP
Mazda RX-8 '05

Postprzez Szymon » 1 lis 2011, 16:27

luki_92_92 napisał(a):Nigdy nie jadłem sushi, dobre to jest?


Pyszne, ale nie wszystkim smakuje. Mnie Julek z Banditem zarazili i chwała im za to. Jedynie wasabi nie trawię :P
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 23 mar 2008, 00:01
Posty: 6452 (362/161)
Skąd: Tarnowskie Dziury
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez Siw-y » 1 lis 2011, 16:50

Zyg napisał(a):Jedynie wasabi nie trawię :P

A mi to z tego wszystkiego najbardziej smakuje :P
Obrazek
¼ – 16,851s
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 31 paź 2006, 13:36
Posty: 9625 (2/42)
Skąd: Warszawa
Auto: présidentiel

Postprzez Szymon » 1 lis 2011, 16:59

Ja wiem Siwy ;–) i popijasz absyntem z gwinta :-P
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 23 mar 2008, 00:01
Posty: 6452 (362/161)
Skąd: Tarnowskie Dziury
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez Fasola » 2 lis 2011, 00:24

Sushi wymiata jestem od tego uzależniony :D
Fasola
 

Postprzez Siw-y » 2 lis 2011, 00:26

Zyg napisał(a): i popijasz absyntem z gwinta :-P

Jeden z nielicznych alkoholi które mogę pić bez popity :P
Obrazek
¼ – 16,851s
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 31 paź 2006, 13:36
Posty: 9625 (2/42)
Skąd: Warszawa
Auto: présidentiel

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park