Czateria...cd
Założyłem 3 zwykłe i dwie diody na próbę. Cool white okazał się niebieski zupełnie, ale chyba nie będzie to przeszkadzać....
Jeszcze trochę zrobię zaprawek, pomaluję hammeritem i będzie w takim stanie, jak był w 2010
. W sumie nawet nie jest taki zły w tej chwili – może za granicę bym nim nie jechał, ale dramatu nie ma. Na mój odbiór pojazdu wpływało głównie zawieszenie. Miałem cały czas wrażenie, że to trup przez to, że był taki rozklekotany, a teraz to się bardzo zmieniło.
Jeszcze trochę zrobię zaprawek, pomaluję hammeritem i będzie w takim stanie, jak był w 2010
nemi napisał(a):Super widok. Zazdraszczam.
Ja Ci zazdraszczam tego, że możesz z domu wyjść do ogródka nie robiąc z tego wyprawy
Moje lokum idealnie łączy wszystkie negatywne cechy bloku z negatywnymi cechami domu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jedyna zaleta tego miejsca to to, że przez linię energetyczną nic mi się nie wybuduje i nie będzie zasłaniać widoku na świętą wieżę.
Xen – zimówki można odpuścić jeśli nie zamierzasz jechać na przełaj albo po poboczach, śniegu już jest niewiele
Gib napisał(a):to będzie powódź
Powódź to problem dla tych mieszkających na północ od nas
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Trzeba się przebić przez klatkę schodową i podwórko obchodząc cały budynek bo ogródek jest z drugiej strony. W sumie dla mnie to nie ogródek tylko wrzód na pupsku – "korzystam" z niego raz na 5 lat a kosić trzeba i chwasty wynosić 
Jak chce się zrobić grilla w ogródku to trzeba tachać w tą i nazad kupę rzeczy, po drodze niczego nie można zostawić bo grunty "publiczne" – ogólnie bez sensu. Dokładnie tak samo robi się grilla przed blokiem.
Jak chce się zrobić grilla w ogródku to trzeba tachać w tą i nazad kupę rzeczy, po drodze niczego nie można zostawić bo grunty "publiczne" – ogólnie bez sensu. Dokładnie tak samo robi się grilla przed blokiem.
brii napisał(a):Xen – zimówki można odpuścić jeśli nie zamierzasz jechać na przełaj albo po poboczach, śniegu już jest niewiele
Chyba tylko w górach jest więcej
Wczoraj po południu dopiero wrócił prąd i woda na ranczo moich starych. Przejechałem się po okolicy i na DK-1 niektóre sygnalizatory wczoraj pod wieczór jeszcze nie były naprawione. Dantejskie sceny odchodziły jak ciężarówka chciała przejechać w poprzek trasy... Połamane drzewa w mieście jeszcze nie wszystkie uprzątnięte, jednym słowem dramat.
Heheheh u mnie śniegu nie widać ale temperatury niższe niż w zimie :p aby do wiosny :p
Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Najgorzej będzie z owocami i warzywami, w tym roku będzie drogo
.
Zapewne, urodzi się tyle to zwykle, ale rolnicy sadownicy i cała reszta zrzuci wszystko na zimę w środku wiosny. Takie to Polskie ... :p
Dobrze że przeprowadziłem się ze wsi do miasta i mam hektar pola to sam sobie uchoduję :p u mnie tylko przez 10min śnieg padał daaawno temu :p
szadol1 napisał(a):Zapewne, urodzi się tyle to zwykle, ale rolnicy sadownicy i cała reszta zrzuci wszystko na zimę w środku wiosny. Takie to Polskie ... :p
Zapewne guzik wiesz na ten temat, ale opinie masz już wyrobioną. Takie to polskie... :p
Niestety ale nie urodzi się tyle co zwykle. Ojciec dzisiaj z grubsza szacował straty (dokładnie okaże się za miesiąc). Morele i brzoskwinie – przemarzło wszystko. Czereśnie (odmiany wczesne i średnie) nie przemarzło max. 10%. Niestety ale mróz -4 do -7 utrzymujący się przez 12-20h, to nie to samo co 2-4h przymrozek -2. Tu nie zrobisz kompletnie nic. Przy kilkugodzinnych przymrozkach są sposoby ratunku sadu (np. wykonanie oprysku słoną wodą nad ranem kiedy przymrozek osiąga max.), przy dłuższym mrozie nie.
Za ceny w sklepie dziękuj pośrednikom (a głównie właścicielom warzywniaków – to oni je windują na 200-300% marży). W zeszłym roku najwyższa cena sprzedaży czereśni to było 8 zł/kg, średnia to poniżej 5,50 zł/kg. Po ile było w sklepach?
Najgorsze, że przed przymrozkami praktycznie nie da się ubezpieczyć sadu. Problem jest zawsze z oceną strat (problem z określeniem ile byłoby owocu). Chociaż tyle, że u seniora jakaś 1/3 to odmiany późne które "raczej" niewiele ucierpiały. Ale to też się okaże za jakieś 2-3 tygodnie.