Czateria...cd
50cm śniegu, 2 godziny odśnieżania – nawet nie wrzucam zdjęć bo tak zjechany jestem 
Najgorsze, że cały czas ostro pada...
Najgorsze, że cały czas ostro pada...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Jeśli nic się nie zmieni to wydaje się to dobrym pomysłem – pogoda w sam raz na rozpoczęcie sezonu moto 
ICM twierdzi, że przed południem przestanie padać, jutro będzie na "+" i w piątek też więc chyba się stopi

ICM twierdzi, że przed południem przestanie padać, jutro będzie na "+" i w piątek też więc chyba się stopi
Na moje to sie stopi. Bedzie wiadomo 100% po dzisiejszej nocy. W piatek i w niedziele ma byc w miarę sucho ale nie wiem czy się wilgoć z tygodnia nie utrzyma.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Ja odśnieżałem wczoraj. Wystarczy.
Dzisiaj przestało padać i jest o jakieś 2 stopnie cieplej – wystarczy żeby na chodnikach topiło się samo.
Dzisiaj przestało padać i jest o jakieś 2 stopnie cieplej – wystarczy żeby na chodnikach topiło się samo.
Pługi i solarki na ulicach, połamane drzewa, wszyscy kurierzy przełożyli dostawy na jutro, brak elektryczności w wielu lokalizacjach, śnieg do połowy wysokości drzwi samochodu na podjeździe po nocy, połowa załogi nie dotarła do roboty, absurdalne opóźnienia MPK, chodniki na których jest wykopana ścieżka na jednego człowiek, tak że trudno się wyminąć – masz rację, dramatyzujemy i to typowa pogoda jak na drugą połowę kwietnia 
Ravo- Boris sprzedaje zdrowa budę rx8 Profi przygotowana pod przyjęcie tlokowca.
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
brii napisał(a):Pługi i solarki na ulicach, połamane drzewa, wszyscy kurierzy przełożyli dostawy na jutro, brak elektryczności w wielu lokalizacjach, śnieg do połowy wysokości drzwi samochodu na podjeździe po nocy, połowa załogi nie dotarła do roboty, absurdalne opóźnienia MPK, chodniki na których jest wykopana ścieżka na jednego człowiek, tak że trudno się wyminąć – masz rację, dramatyzujemy i to typowa pogoda jak na drugą połowę kwietnia
Miałem mieć u Was dzisiaj 3 spotkania. Chwilę po 8:00 zadzwonili, jeden po drugim, żeby je odwołać bo armagedon
brii napisał(a):masz rację, dramatyzujemy i to typowa pogoda jak na drugą połowę kwietnia
Tak to jest normalne jak na kwiecień i jeszcze kilka/naście lat temu nikogo śnieg w kwietniu nie dziwił. Obecnie się ludzie przyzwyczaili, że w lutym zapominamy o zimie i solarki/odśnieżarki są chowane głęboko do garaży i wyjeżdżają tak jak dzisiaj o 11:00
Z resztą to fajnie widać kto się przygotował, a kto myślał, że to tylko żarty. Katowice chodniki zawalone śniegiem, a w zasadzie błotem. Jaworzno – czysto, bo w nocy już służby pracowały. W górach śnieg padał od niedzieli i wszyscy trąbili, ze dotrze na śląsk we wtorek...
A co do połamanych drzew, słupów itd to akurat nie tyle wina padającego śniegu co wichur które przeszły przez śląsk w nocy, zdarzają się i w lipcu
Nie było żadnej wichury – spadło chyba więcej śniegu niż przez całą zimę i pod jego ciężarem (bo był wilgotny) wszystko się połamało... Pamiętam, że zdarzało mi się odśnieżać na Wielkanoc ale taka ilość śniegu jaka się pojawiła dzisiaj to nawet w zimę nie jest niczym typowym
Solarki jeździły już w środku nocy, sypały i zgarniały ale i tak wszystkie ulice poza głównymi zakiblowane – tego się nie da przeskoczyć i odśnieżyć jak padało bez przerwy ostro.
Ostatnio edytowano 19 kwi 2017, 15:28 przez brii, łącznie edytowano 1 raz