Czateria...cd
brii napisał(a):Naginam
wiem

Jak każdy w tej dyskusji

brii napisał(a):No nie wiem – Voyager ma ponad 5,10m a Laguna 4,70m
Voyager IV (taki model jak mój) ma dokładnie co do milimetra tyle co nowa Mazda 6 (4805mm), Laguna III kombi (4803mm)
Grand Voyager IV / T& C jest rzeczywiście dłuższy 5096mm. Nowy jest tylko w wersji długiej i ma o 5 cm więcej. Tylko czy zwykły śmiertelnik zauważa różnicę między Voyagerem a Grand Voyagerem? Pewnie nawet nie wie że były różnej wielkości

Michał, ja jeździłbym codziennie tak jak swoim. Ale mnie niestety nie stać
Długość krótkiego może podobna, ale Voyager – przynajmniej ten ostatni – jest pewnie o jakieś piętnaście lub więcej centymetrów szerszy od tych samochodów. Wbrew pozorom to jest bardzo odczuwalny wymiar. Nawet wtedy, gdy chodzi o parkowanie równoległe, bo głębiej trzeba auto "wsunąć". Luka musi być stąd większa nie tylko z tytułu samej długości auta, ale także jego szerokości.
Chyba się starzeję i pokornieję, bo kiedyś mówiłbym, że to bez znaczenia, ale dzisiaj widzę różnicę w łatwości parkowania miejskim autkiem i vanem – przynajmniej w moich dzielnicach.
Chyba się starzeję i pokornieję, bo kiedyś mówiłbym, że to bez znaczenia, ale dzisiaj widzę różnicę w łatwości parkowania miejskim autkiem i vanem – przynajmniej w moich dzielnicach.
the right man in the wrong place...
Fakt, szerokość jest większa.
Miałem porównanie z Outlanderem na tych samych parkingach. Dużo więcej przestrzeni było wokół Miśka.
Ale za to wygodniej
Miałem porównanie z Outlanderem na tych samych parkingach. Dużo więcej przestrzeni było wokół Miśka.
Ale za to wygodniej
Padam na pysk, tyle towaru przed świętami przywieźliśmy do sklepów że powinno to starczyć na tydzień a pójdzie w dwa dni, do tego 3 palety piwa.
Silnik pracuje równo i cicho – nie biere 
Ostatnio edytowano 14 kwi 2017, 17:23 przez brii, łącznie edytowano 1 raz
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
loockas napisał(a):26k za ponad 20 letniego ulepa...
I do tego malowany

jacobs napisał(a):Ma ktoś doświadczenie z ledami zamiast żarówek W5W? Szewskiej pasji zaraz dostanę, przedwczoraj założona żarówka podświetlenia tablicy wczoraj się spaliła
Zastanawiam się czy te żarówki z odkrytymi diodami SMD dadzą radę w oprawce, która chyba nie jest w 100% szczelna... no i poszukuję czegoś co będzie miało podobną jasność jak normalna żarówka, czyli chyba okolice 50lm.
Ja mam w mx5 wszedzie ledy z allegro. Kupilem 10 szt z czego 2 się przepalily a 4ry nadal świecą. Jasność nieco większa jak standardowe w5w. Moge ci reszte wysłać na test jak podasz adres.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time