Czateria...cd
Xenocyd napisał(a):To długo myłeś jak za 10. Pewnie wygląda dokładnie jak przed myciem.
Po zastosowaniu standardowego programu za 5zł zastanawiałem się właściwie po co przyjechałem myć, bo różnicy nie było, ale po doinwestowaniu kolejnego piątaka da się już używać klamek
Xenocyd napisał(a):Trzeba było sobie 3 piwa kupić za to.
Na trzy APA by nie starczyło a poza tym w życie wdrażam plan 8kg mniej do wiosny
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Xenocyd napisał(a):Na trzy APA by nie starczyło a poza tym w życie wdrażam plan 8kg mniej do wiosny
U mnie pewnie trzeba by 2 dopisać z przodu....
Nie wiem na jakim etapie jesteś, ale zostało Ci 5 dni
..::Born To Rise Hell::..
Dziwne macie te myjnie
Ja na bezdotykowej jestem w stanie umyć lagunę za 7zł (5 na mycie, 2 na spłukanie) na tyle, że przestaje się brudzić wsiadając. Ibize spokojnie opierniczam za 5zł
Prawdziwe mycie czeka na wiosnę, słoneczko, browarek...
Prawdziwe mycie czeka na wiosnę, słoneczko, browarek...
Ja również jestem w stanie umyć za 7-8 zł. Nie jest to detailing ale auto nie jest wizualnie upiedrolone tak jak przed myciem. Natomiast wygląda tak samo ani mi się od tego nie zmienia rozmiar felg, ani nie wyrastają nowe spoilery.
Stała pod ścianą prężąc kakao
ja tam Ducato Za 10 zł wyszorowałem bo ciemny panel na drzwiach zacierał się kolorem z ,,białym" kolorem nadwozia 

Znaczy że tylko spłukujesz?
Albo za mokra 
Z tego co wiem, to Spaceball był kwestią wyposażenia w niektórych wersjach i silnikach i widziałem go chyba nawet w jakimś dieslu.
..::Born To Rise Hell::..
Neonixos666 napisał(a):Znaczy że tylko spłukujesz?
Tak, i to wcale nie jest takie głupie
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Spróbował bym tak umyć auto.
Jacobs, a jak ktoś dba o lakier to może sobie kupić nową pianę tenzi (pH7 – mam kilku zachwyconych nią detailerów w PL)

I też myć podobnie jak Ty

I też myć podobnie jak Ty
czyli najpierw zmywamy wodą z grubsza brud, potem piana, zmycie, mycie na dwa wiadra i zmycie?
Grzyby napisał(a):Jacobs, a jak ktoś dba o lakier to może sobie kupić nową pianę tenzi (pH7 – mam kilku zachwyconych nią detailerów w PL)
A wiem, generalnie ta piana jest chyba dość nowa? Jak mi się skończy obecna to może wypróbuję. W sumie powinienem się z tego cieszyć, bo wolno schodzą mi kosmetyki do auta, ale czasami myślę że za wolno i nie mam okazji spróbować innych. Poprzedniej piany używałem przez rok, i dopiero zużyłem 1/4.
BTW. Fajne te mikrofibry masz
Neonixos666 napisał(a):czyli najpierw zmywamy wodą z grubsza brud, potem piana, zmycie, mycie na dwa wiadra i zmycie?
Zaczynasz od piany (na suchy samochód). Pianujesz od dołu do góry. Jakbyś zmoczył najpierw samochód to szybko by Ci spłynęła
If you’re in control, you’re not going fast enough.
jacobs napisał(a):generalnie ta piana jest chyba dość nowa?
Świeżo z kocówki roku produkt. Specjalnie z myślą m.in. o autach z powłoką kwarcową.
Wiemjacobs napisał(a):BTW. Fajne te mikrofibry masz
jacobs napisał(a):Zaczynasz od piany (na suchy samochód)
To jest najtrudniejsze do wytłumaczenia ludziom
Każdy chce najpierw lać wodę a później nanosić chemię. A tu zonk, bo nie tak
jacobs napisał(a):Zaczynasz od piany (na suchy samochód). Pianujesz od dołu do góry. Jakbyś zmoczył najpierw samochód to szybko by Ci spłynęła Czekasz chwilę (5-10min w zależności od piany) i spłukujesz. Potem 2 wiadra.
Czym pianujesz? A po pianie jak spłukasz woda to trzeba jechać na dwa wiadra? Bo zawsze myślałem ze piana jest na tyle mocna ze domywa lepiej od proszku?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT