Bimbak napisał(a):Ja jestem daleki od herezji. Bez odniesienia może nawet będziesz zadowolony z rainsportow bo to zła opona nie jest. Przy ponad 200KM z turbo i przednim napędzie z pewnością bedziesz jednak miał problemy z trakcją. Jedyna niewiadoma dla mnie to jak szybko się te problemy uwidocznią?
FWD takim silnikiem nawet na ultrasportowej gumie ma problemy z trakcją – to kwestia punktu odniesienia
Trzeba przyznać, że Uniroyal skopał sprawę robiąc rain sporty – miały być deszczówki a wyszły bardzo dobre opony, które nawet na suchym radzą sobie lepiej niż dobrze. Może nie dają takiej końcowej przyczepności jak opony ze sportowym zacięciem ale mają tą zaletę, że dają bardzo dobre czucie – mają świetną progresję, dokładnie sygnalizują co się dzieje jeśli idzie o przyczepność, bardzo to ułatwia okazjonalne zabawy.
Co do gum – ostatnio zasuwałem przez 4 dni na takich:
Podczas jazdy po asfalcie uszy krwawią, podczas jazdy na śniegu jest fajnie a na ludzie zaginają czasoprzestrzeń
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Śmiałem się jak zobaczyłem, że kolce to takie małe wypierdki i jest ich tylko tyle, okazuje się, że tyle wystarcza
JohnnyB napisał(a):P.S. Jadę Łosiem na wymianę oliwy w AT, usługa z 11 litrami oliwy – 700 PLN. Volvo mówi że w nowych sjrzyniach trzeba to robić raz na 60 tyś.....
Posyłam sprzęta na serwis niebawem i przy okazji rzuciłem okiem na instrukcję – w polskiej instrukcji jest informacja, że olej w dyfrach i skrzynce rodzielczej zmienia się co 60kkm a olej w skrzyni nigdy... Pewnie chcą żeby co jakiś czas zmienić skrzynię