Czateria...cd
Dominator napisał(a): Do obrotu w grubszych zakupach, czyli zakup samochodu itp, spoko.
Fakt do kupna samochodu fajna opcja
Znajomy ostatnio chodził po małych sklepach spożywczych z 500zł banknotem. Brał batonik za kilkadziesiąt groszy i próbował zapłacić. To miał być taki eksperyment, nawet to nagrywał. Co ciekawe w kilku sklepach panie nie wiedziały o istnieniu takiego banknotu.
Neonixos666 napisał(a):Gdzie takie banknoty można dostać? chciałbym
Zamówiłem sobie przed "premierą" u mnie w banku 50 sztuk. Chcieli moi klienci, kilka dla mnie :–)
Przysłali dopiero dzisiaj. Cholernie mało ich jest w obiegu póki co.
Szymon napisał(a):Cholernie mało ich jest w obiegu póki co.
Słyszałem że 500ł można teraz kupić za 600zł

Neonixos666 napisał(a):Szymon napisał(a):Cholernie mało ich jest w obiegu póki co.
Słyszałem że 500ł można teraz kupić za 600zł
To ile potrzebujesz? :-P
a odstąpisz mi jeden banknot? znaczy zamienisz ? 
nemi napisał(a):Tu jest ciekawy temat na temat tego, z jakich dobrych materiałów robione są te niewysilone silniki o lekkich warunkach pracy:
Z materiałów 20 lat starszych i w procesach 20 lat starszych niż nowe konstrukcje.
Gib napisał(a):Jak dla mnie ten 500złotowy banknot to bezsens w świetle tego że prawo ogranicza obrót gotówki między firmami.
Dokładnie – ograniczenie w gotówce do 15 000zł i nowy banknot o wyższym nominale – czysta głupota. Nawet maksymalne kwoty w obrocie gotówkowym w ogóle nie są specjalnie zawrotne a koszt wydania nowego banknotu pewnie niski nie był... Poza tym ponoć nie mamy inflacji
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Szymon napisał(a):Na zabawy zostały te ze zdjecia :–) reszta od razu wymieniona z zainteresowanymi na równowartość w innych banknotach :–)
Mam dwa banknoty o nominale 250 PLN – wymiana ?
..::Born To Rise Hell::..
Właśnie w radiu słyszałem, że wraz z nową instytucją skarbową zmieni się procedura odwoławcza od decyzji skarbowych. To prawda że teraz zamiast do wyższej instancji w ramach uproszczenia trzeba się do tej samej odwołać? LOL Przecież to tak jakby to zlikwidowali. Byłoby jeszcze prościej. 
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Xenocyd napisał(a):Banknot 500 zł, w czasach w których ogrom ludzi za wszystko płaci kartą... logika +100!
No dokładnie. Jak mam 100zł w portfelu i próbuje nim zapłacić za jakąś pierdołę, to widzę to gniewne spojrzenie w oczach kasjerki. Mam stany lękowe jak bankomat wypluwa całe 200zł
Bimbak napisał(a):Właśnie w radiu słyszałem, że wraz z nową instytucją skarbową zmieni się procedura odwoławcza od decyzji skarbowych. To prawda że teraz zamiast do wyższej instancji w ramach uproszczenia trzeba się do tej samej odwołać? LOL Przecież to tak jakby to zlikwidowali. Byłoby jeszcze prościej.
Z tego co wiem to nie przewidują możliwości odwołania od decyzji KAS

Bimbak napisał(a):Właśnie w radiu słyszałem, że wraz z nową instytucją skarbową zmieni się procedura odwoławcza od decyzji skarbowych. To prawda że teraz zamiast do wyższej instancji w ramach uproszczenia trzeba się do tej samej odwołać? LOL Przecież to tak jakby to zlikwidowali. Byłoby jeszcze prościej.
Jesteś blisko ale to nie dokładnie tak – w każdym bądź razie drabinka odwoławcza wydłuża się o jeden szczebel i o kompletnie niezdefiniowany czas, co będzie boleć najbardziej bo tak naprawdę oznacza, że sprawa może nigdy nie zostać rozpatrzona
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Trusted computing – Yes or No?
Dla uściślenia teraz są to 3 instytucje w 1
Urząd skarbowy, urząd kontroli skarbowej i izba celna