Czateria... 2021
Jaki samochód nowy kosztuje 42?
Patrzę na takie, które kosztowały w okolicach 50k (clio, polo, yaris np.) i też patrzę salon pl. I kosztują 35-40.
Gdyby różnica była 5k, to nawet bym się nie zastanawiał.
Fiat 500 naprawdę mocno trzyma cenę, ale dla mnie jest za mały.
Co do wnętrza, to ja się specjalnie nie bulwersuję. Po prostu patrzę na to w ten sposób, że np. Polo/Fabia wygląda bardzo biednie i kosztuje min. 50k za chyba 60 koni. Nie wiem ile kosztuje golf, ale zapewne kilkanaście tysi więcej i już zapewnia odrobinę przestrzeni na nogi, ludzkie wnętrze i lepszy silnik i wyposażenie w standardzie (np. Klimę). Polepszanie polo zmienia bardzo drastycznie koszt i łatwo przeskoczyć segment wyżej.
BMW ma 226.000 km.
Dopisano 07 mar 2019 17:09:
Patrzę na takie, które kosztowały w okolicach 50k (clio, polo, yaris np.) i też patrzę salon pl. I kosztują 35-40.
Gdyby różnica była 5k, to nawet bym się nie zastanawiał.
Fiat 500 naprawdę mocno trzyma cenę, ale dla mnie jest za mały.
Co do wnętrza, to ja się specjalnie nie bulwersuję. Po prostu patrzę na to w ten sposób, że np. Polo/Fabia wygląda bardzo biednie i kosztuje min. 50k za chyba 60 koni. Nie wiem ile kosztuje golf, ale zapewne kilkanaście tysi więcej i już zapewnia odrobinę przestrzeni na nogi, ludzkie wnętrze i lepszy silnik i wyposażenie w standardzie (np. Klimę). Polepszanie polo zmienia bardzo drastycznie koszt i łatwo przeskoczyć segment wyżej.
BMW ma 226.000 km.
Dopisano 07 mar 2019 17:09:
Krzemol napisał(a):Poczytaj o padających zwykłych dyfrach w Busso to się dowiesz
A no ok. Teraz to się spina. Wiadomo, że szpera poprawi zachowanie auta, ale w tego typu samochodzie gdybyś miał się tylko tym kierować to trochę chyba szkoda kasy... Ale jak ma głównie na celu poprawę żywotności napędu to spoko. Ile taka zabawka do AR? Do foki to był wydatek rzędu 3-4k.
Tak czytam to wszystko i mam wrażenie, że czateria to jeden wielki zbiór motoryzacyjnych ewenementów
I nie mówię tu o samochodach, a bardziej o użytkownikach i ich przypadkach 
Ewenement to to że jest tyle renówek ale to nie one przesiadują w warsztatach
no chyba że ktoś ukrywa ten fakt. 
A ja śmigam Astrą
. dziś wydałem 4 PLN na myjnie i zatankowałem za 150 PLN....cena auta wzrosła dwukrotnie
.
Dziś na S7 poleciała 130km/h i jeszcze chciałą, ale 15 stopniowy luz na kierownicy, bąbel na oponie i brak wyważenia, skutecznie ogranicza to moje zapędy
.
ktoś używał zestawów do naprawy odprysków szyb ? Mam konkretny i muszę ogarnąć przed przeglądem. Musze takze zainwestować w piankę montażową, zestaw do naprawy łodzi i Hammeraid zielona butelka
.
Dziś na S7 poleciała 130km/h i jeszcze chciałą, ale 15 stopniowy luz na kierownicy, bąbel na oponie i brak wyważenia, skutecznie ogranicza to moje zapędy
ktoś używał zestawów do naprawy odprysków szyb ? Mam konkretny i muszę ogarnąć przed przeglądem. Musze takze zainwestować w piankę montażową, zestaw do naprawy łodzi i Hammeraid zielona butelka
..::Born To Rise Hell::..
loockas napisał(a):Żadne moje reno warsztatu nie widziało![]()
Sam naprawiam
W sumie to Scenic był tylko na wymianie oleju, sam zdjąłem zderzak i wymieniłem rurę dolotu, zdjąłem boczek i wymieniłem lusterko, może w sobotę wymienię jeszcze filtr paliwa
loockas napisał(a):tarcze i klocki mam w sceniku do wymiany i podobnie jak w Lagunie będzie to najgrubsza "awaria" w tym samochodzie
a u mnie zadbał o to poprzedni właściciel przed sprzedażą, oczywiście oryginał Renault:D
a tak ogólnie to heble to ma to bardzo mocne, lepiej hamuje jak Signum.
Ja mam do wymiany jeden wahacz amelinowy ma z 10cm długości, kosztuje 199zł w zamienniku, 450 w oryginale i 120zł najtajszy jaki warto kupić.
Sama ta śrubka kosztuje 40-90zł
Ale z auta jestem zadowolony, nie przekopuję otomoto/olx czy konfiguratorów z myślą o zmianie
Sama ta śrubka kosztuje 40-90zł
Ale z auta jestem zadowolony, nie przekopuję otomoto/olx czy konfiguratorów z myślą o zmianie
Stała pod ścianą prężąc kakao
Neonixos666 napisał(a):Ewenement to to że jest tyle renówek ale to nie one przesiadują w warsztatachno chyba że ktoś ukrywa ten fakt.
Moje clio odwiedzało warsztat regularnie
Miałem nawet takie przygody jak wyjazd do sklepu, a powrót autobusem. Odpalał po paru godzinach
nemi napisał(a):Jaki samochód nowy kosztuje 42?
Kia Picanto 1.2
nemi napisał(a):Moje clio odwiedzało warsztat regularnie
Miałem nawet takie przygody jak wyjazd do sklepu, a powrót autobusem. Odpalał po paru godzinach
radzi89 napisał(a):Tak czytam to wszystko i mam wrażenie, że czateria to jeden wielki zbiór motoryzacyjnych ewenementów I nie mówię tu o samochodach, a bardziej o użytkownikach i ich przypadkach

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.