loockas napisał(a):Teraz mając budżet na nowe/współczesne auto, nie widzę już żadnej przewagi VW nad inną marką. Ale oczywiście to tylko moje zdanie

A ja dostrzegam. Różnica w cenie miedzy np. koreańskimi czy francuskimi autami a VW znacznie się zmniejszyła a nie zawsze jakość wykończenia tak znacznie wzrosła jak cena. Biorąc pod uwagę znaczny spadek ceny aut koreańskich i francuskich w porównaniu do VW na rynku aut używanych, jakaś różnica jest.
Wizualny aspekt to kwestia gustu oczywiście. Nowy ProCeed podoba mi się bardzo, ale to dlatego że podoba mi sie CLA SB, jednak mając taki budżet zdecydowanie wolałbym dorzucić 10% i wyjechać Passatem.
No cóż...chyba typowy ze mnie "kowalski"
P.S. jak bym jednak miał nieco więcej ikry.....to bym za taką kasę kupił Pickupa
Dopisano 25 lut 2019 13:52:Krzemol napisał(a):JTD z automatem często występuje. Problem w tym, że ta skrzynia (Aisin) jest do bani
Bez przesady z tą skrzynią, mam już drugie auto z AT od Asina z czego jedna była w 2.4D5 i nadal żyje.
Problem to brak wymiany oleju, poza producentem skrzyni, producenci aut nie sugerowali zmiany oleju. W Volvo też tak było. Kto wymieniał co 60 tyś, ten śmigał. Przynajmniej 300 tyś powinna wytrzymać

.