Czateria...cd
To juz lepiej takie espace kupic. Fajnie przestronne wewnatrz. Kolega ma takowe od 3 lat i bardzo zadowolony, o dziwo sie nie psuje, tyle ze silnik 2.0T, wiec fajny wariant. Jednak jakosc wnetrza slaba a wersja ze skorami itp.
loockas napisał(a):Jak już idziemy w tego typu auta, to ja mam tylko jeden typ – VM Multivan
Oj tak. W robocie jak mamy jakis wiekszy wyjazd raz na jakis czas do Poznania to kumpel, ktory ma takie auto zawsze zbiera komplet pasazerow i wszyscy sa zadowoleni
Prowadzenie Espace już nieco się różni od Scenica, który pod tym względem bardziej przypomina "normalne" auto. Ale fakt, miejsca jest w cholerę i fajne silniki są do wyboru (w Scenicu tylko 2.0dCi jest wart uwagi, ewentualnie jak ktoś lubi to 1.4 tjurbo).
Krzemol1994 napisał(a):Szczerze mówiąc ten hejt na Alfy w internecie jest już męczący
tak hejtują ale jak jedzie ładna 159 to ślinotok na jej widok mają

Loockas, jeździmy w różnych konfiguracjach. Kilka kilometrów – my z przodu dzieci z tyłu. Kilkanaście – żona się wbija między foteliki, jest bardzo jej niewygodnie. Dalsze odcinki pokonujemy tak, że starsza córka jedzie w foteliku z przodu. Innej możliwości nie ma, ale jakoś to nas w ogóle nie boli.
Jak żona jeździ sama z dziećmi, to siedzą z tyłu po prostu. Starsza ma 6 lat, więc jest w stanie ogarnąć sytuację z tyłu jeśli trzeba
. Myślę, że w ciągu 3-4 miesięcy przejdziemy na jeżdżenie dzieci z tyłu, my z przodu. Tylne fotele się rozkładają, więc starsza może spokojnie spać, głową nie musi wisieć:).
Ogólnie C4 wydaje mi się lepszy od M5, ale nie w moim przypadku... Ja potrzebuję przez 200 dni w roku auta miejskiego (przedszkole, sklep, przychodnia, uczelnia, tańce), a przez kilka dni w roku auta w trasę. Mieszkam w Warszawie, więc małe auto takie jak 5 jest dobre. W porównaniu np. z mondeo jest dużo, dużo łatwiej. W dodatku ma drzwi takie jak powinny mieć takie auta. Pod tym względem bije C4.
Wciąż daje mi też możliwość udania się w trasę i zapewnia wystarczający komfort na kilkuset kilometrów. Generalnie przy moim sposobie używania auto jest na 5.
ALE: Gdybym mieszkał gdzie indziej – np. w Jeleniej Górze czy jakimś mniejszym, niezatłoczonym mieście, to bym tego auta nie kupił – mówiąc zupełnie szczerze. 5 jest bardzo blisko moich potrzeb przy moim sposobie i miejscu życia. A w mniejszym mieście pewnie bym nie wybrał mpv, tylko zwykłe kombi segmentu D raczej – ale nie jestem w takiej sytuacji, więc nie wiem co bym zrobił.
5 jest autem miejskim z opcją wyjazdu w trasę i właśnie to mi odpowiada najbardziej.
Z innych cech to 5 ma pełnowymiarowe fotele dla 4 osób dorosłych, konkurencja ma dla 2 dorosłych i 3 dzieci.
Jak żona jeździ sama z dziećmi, to siedzą z tyłu po prostu. Starsza ma 6 lat, więc jest w stanie ogarnąć sytuację z tyłu jeśli trzeba
Ogólnie C4 wydaje mi się lepszy od M5, ale nie w moim przypadku... Ja potrzebuję przez 200 dni w roku auta miejskiego (przedszkole, sklep, przychodnia, uczelnia, tańce), a przez kilka dni w roku auta w trasę. Mieszkam w Warszawie, więc małe auto takie jak 5 jest dobre. W porównaniu np. z mondeo jest dużo, dużo łatwiej. W dodatku ma drzwi takie jak powinny mieć takie auta. Pod tym względem bije C4.
Wciąż daje mi też możliwość udania się w trasę i zapewnia wystarczający komfort na kilkuset kilometrów. Generalnie przy moim sposobie używania auto jest na 5.
ALE: Gdybym mieszkał gdzie indziej – np. w Jeleniej Górze czy jakimś mniejszym, niezatłoczonym mieście, to bym tego auta nie kupił – mówiąc zupełnie szczerze. 5 jest bardzo blisko moich potrzeb przy moim sposobie i miejscu życia. A w mniejszym mieście pewnie bym nie wybrał mpv, tylko zwykłe kombi segmentu D raczej – ale nie jestem w takiej sytuacji, więc nie wiem co bym zrobił.
5 jest autem miejskim z opcją wyjazdu w trasę i właśnie to mi odpowiada najbardziej.
Z innych cech to 5 ma pełnowymiarowe fotele dla 4 osób dorosłych, konkurencja ma dla 2 dorosłych i 3 dzieci.
nemi napisał(a):że starsza córka jedzie w foteliku z przodu. Innej możliwości nie ma, ale jakoś to nas w ogóle nie boli.
Właśnie o to mi chodzi. Wielu ludzi ma mieszane zdanie na ten temat, ale ja też szczerze mówiąc innej możliwości nie widzę przy ograniczonym miejscu z tyłu. Przecież wiele rodzin z 2 dzieci jeździ na codzień w mniejszych autach i sobie radzą
Na początku mialem skrupuły jakieś, ale też bez przesady – nie ma co się bać własnego cienia. Trzeba zapewnić jak najwięcej bezpieczeństwa, ale też nie wpadać w paranoję. Auto jest bezpieczne, poduszki i co tam trzeba ma więc jazda w foteliku nie jest moim zdaniem jakimś problemem.
Nie. Poduszkę wyłączyć trzeba jeśli dziecko jedzie tyłem do kierunku jazdy, jak jest przodem, to poduszka ma być normalnie włączona.
W Mazdzie ISOFIX jest tylko z tyłu, a fotelik mamy na ISOFIX, a tego kolejnego nawet się nie da zamontować pasami. Młodsza jeździ tylko i wyłącznie z tyłu, tyłem do kierunku jazdy. Coś jak na tym obrazku:

No i w Mazdzie wyłącznie poduszki wymaga ingerencji serwisu
. Bez sensu
.
W Mazdzie ISOFIX jest tylko z tyłu, a fotelik mamy na ISOFIX, a tego kolejnego nawet się nie da zamontować pasami. Młodsza jeździ tylko i wyłącznie z tyłu, tyłem do kierunku jazdy. Coś jak na tym obrazku:

No i w Mazdzie wyłącznie poduszki wymaga ingerencji serwisu

U mnie jak usiadzie 12latek nie wazy 40 kilo to poduszka sama sie wylacza identycznie z fotelikiem choc teraz najmlodszy jezdzi z tylu a tam to tylko kurtyny
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
diesel może nie był by problemem,gorzej bo macie chyba srebrnaKrzemol1994 napisał(a):Beny napisał(a):Nemi za rok odkupienie sprzedawaj jeszcze.
No ale to ten zły i niedobry Diesel, choć szczerze wolałbym już tego klekota niż 1.8
Nemi na forum czytałem jakiś trojkowicz kupił ori wylacznik air baga i w serwisie chyba za 150zł założył.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
a może taki miauczek? FWD, nie skręca nie hamuje, ale wygodny i zasuwa po prostej w huy niuta od samego dołu brak turbodziury i nie martwię się rozrządem 
http://otomoto.pl/oferta/pontiac-grand- ... yij2j.html

Stała pod ścianą prężąc kakao
u mnie biała jeździ i nawet mi się podoba,srebrna to GTA Kyrego jedynieKrzemol1994 napisał(a):Beny napisał(a):bo macie chyba srebrna![]()
No niestety. Chcieli rodzice to mają, a potem płaczą jak jakąś czarną widzą
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Gib napisał(a):a może taki miauczek? FWD, nie skręca nie hamuje, ale wygodny i zasuwa po prostej w huy niuta od samego dołu brak turbodziury i nie martwię się rozrządemhttp://otomoto.pl/oferta/pontiac-grand- ... yij2j.html
Ameryka w najgorszym wydaniu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Kiedyś było na Allegro 3000GT 1.9TDI. Idealne auto dla Ciebie
Przejmujesz sie turbodziurą, a nie przejmujesz się starym automatem.
Kurde na moim przykładzie. Moje STi dmucha maksymalnie 1,15 bara. Przy 3300 RPM jest 1 bar. Nie puchnie do końca czyli praktycznie mamy jakieś 4800 RPM pełnego ognia.
Twój caly problem polega na tym, że chcesz sie toczyć na obrotach bliskich zera i odjechać po wciśnięciu gazu. Na prawdę ta JEDNA redukcja jest taka mecząca?
Za jakieś 2/3 tygodnie jak wyciągnę auto z garażu po zimie to nagram Ci filmik od zera do końca używając biegów 1/3/5. Do tego nie trzeba miliarda udawanych Nm.
Ps. Jak pod szkołą powiesz, że masz 240km z doładowanego 3.8 to.. Dziewczyny wyborą autobus
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Problem jest taki że ja nie mam STi, a Ty nie masz F25 to już przerabialiśmy, mi tam automat nie przeszkadza zbytnio jeśli auto jest szybkie. Jeśli ten kiblowaty automat robi niskie 15 mając tylko 240 KM, a po kilku bolt-onach można się zainteresować 13tkami
Skojarzenia ze szkołą sobie darujcie. To mi pasuje, bieg zredukuje się sam.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Krzemol1994 napisał(a):hejt na Alfy w internecie jest już męczący
zgadzam się

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie...
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007