Czateria...cd
Mi się też to średnio widzi. Ja mam ekran dotykowy i super rozwiązanie to nie jest... Szczęśliwie większością funkcji mogę sterować z kierownicy i mam fizyczne przyciski wokół ekranu. Można mieć super wyświetlacze z milionem kolorów, ale nie widzę dużych przewag w stosunku do prostego. I tak staram się obserwować drogę, więc oprócz lepszego wyglądu czy ma to jakieś znaczenie? Ja bym do tego nie dopłacał.
nemi napisał(a):mam fizyczne przyciski wokół ekranu.
Dla mnie to było główne kryterium po którym odrzucałem samochody – jak nie było potrzebnych mi funkcji na fizycznych przyciskach to kasacja z listy. Ekrany są słabe a jak jeszcze dają jakieś co mają słabą czerń (a niestety tak jest często) to w nocy można oszaleć. Na zdjęciach wygląda to ładnie ale w użytkowaniu już fajnie nie jest. Tesla technicznie ogólnie bardzo mi się podoba ale nie strawiłbym tego tabletu i tego, że tam praktycznie w ogóle nie ma przycisków... Jak mam coś robić podczas jazdy na ekranie to wolę już korzystać z kulawego rozpoznawania głosu niż z ekranów

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Dominator napisał(a):Nawet bardziej budżetowe reno wprowadziło to w talismanie czy Megane jak mnie pamięć nie myli.
Rozejrzyj się, to już prawie w każdym współczesnym aucie.
Oczywiście producenci próbują wcisnąć kit jakie to super innowacyjne i nowoczesne, a prawda jest taka, że to jest po prostu o wiele tańsze od deski z guzikami i pokrętłami które zwykle w każdym aucie są inne.
Bardzo mi się podobało rozwiązanie kontrolera w Mercedesie. Coś w rodzaju gałki z touchpadem, umiejscowione przed podłokietnikiem. Brak przycisków nawet nie przeszkadzał.
loockas napisał(a):Przez znaczny okres gdy posiadałem auta z LPG jego cena mniej więcej kształtowała się na poziomie 2,5zł/l i nikt nie płakał
W 2012r to nawet bliżej 2,70zł było.
Mnie tylko irytuje u siebie przełączanie nawiewu bo nie mogę tego zrobić jednym ruchem a ogólnie zrobienie wszystkiego z poziomu kierownicy jest dość fajne. Zobaczymy jutro jak to jest rozwiązane w Pulsarze bo przycisków na kierze jest mnogo.
Dziś byłem na przeglądzie Aurisem i pierwszy raz w życiu badali przy mnie spaliny
Dziś byłem na przeglądzie Aurisem i pierwszy raz w życiu badali przy mnie spaliny

Gib napisał(a):na liście zmian w ostatnich latach były reflektory ledowe
Porażka jak stąd do Śremu
Przy LEDach producenci nie muszą montować spryskiwaczy reflektorów a wbrew pozorom spryskiwacze zmieniały bardzo dużo.
Siwemu w GD badali na jednym z pierwszych Sylwestrów w Masłońskich i przeszedł test, ale był nieźle wystraszony jak zobaczył, że diagnosta bierze sondę 
nemi napisał(a):Ja mam focusa za 3 miesiące. Już dziś mi skręca kiszki jak sobie pomyślę co to będzie.
Masz dwie opcje:
1.) pojeździj nim przed przeglądem mocniej by sadzę wydmuchać z wydechu i rozgrzać katalizator a potem miej nadzieję, że nie wyjdzie tragedia
2.) zarzuć kapelusz, jedź na przegląd na zimnym, powiedź że wcześniej miałeś Skodę i zamulasz cały czas stąd wynik może być słaby – niektórzy diagności na to idą i trochę wybaczają
Nie da rady, Dacie firmowe to zapindalają jak złe 
Ja dzisiaj w ramach dobrych uczynków zajechałem autem na myjnię. Ogolnie wyglądało na brudne po 2 miesiącach i 4 kkm, ale bez tragedii. Gorzej jak się dotknęło czegoś wsiadając/wysiadając
Ja dzisiaj w ramach dobrych uczynków zajechałem autem na myjnię. Ogolnie wyglądało na brudne po 2 miesiącach i 4 kkm, ale bez tragedii. Gorzej jak się dotknęło czegoś wsiadając/wysiadając
brii napisał(a):nemi napisał(a):Ja mam focusa za 3 miesiące. Już dziś mi skręca kiszki jak sobie pomyślę co to będzie.
Masz dwie opcje:
1.) pojeździj nim przed przeglądem mocniej by sadzę wydmuchać z wydechu i rozgrzać katalizator a potem miej nadzieję, że nie wyjdzie tragedia
2.) zarzuć kapelusz, jedź na przegląd na zimnym, powiedź że wcześniej miałeś Skodę i zamulasz cały czas stąd wynik może być słaby – niektórzy diagności na to idą i trochę wybaczają
Ewentualnie zadzwoń do mnie, czy tam napisz