Co dzisiaj zrobiłeś (zrobiłaś) przy swoim aucie?
Zrobić to jeszcze nie zrobiłem, ale umówiłem się na konserwację podwozia na poniedziałek, co na pewno wyjdzie madzi na zdrowie 
Wszystko jest trudne, nim stanie się łatwe...
- Od: 24 cze 2010, 22:43
- Auto: Mazda 3 BK 2,3 USA 2007r.
moja była 323F BJ 1,6 2002r.
Dzisiaj było dokładne, ręczne mycie, odkurzanie i nałożyłem warstwę wosku.
Ja nie zrobiłem nic od x tygodni (mycia nie liczę) ale na dniach wyklejam tylne szyby na ciemno ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A ja odpaliłem dzisiaj....... na kable, przesiadłem się na rower a auto stoi. Tarcze mi pordzewiały
Jutro może nowy akumulator kupię. Ogólnie to ostatnio czysto mam w aucie bo żonka przejeła piłeczkę, nawet dywaniki sama
kupiła i pierwszy raz sama zatankowała. Aha, ja też dzisiaj tankowałem i znowu nieprzeciętnie zadowolony ze spalania jestem, pali tylko czy litry więcej niż TDI
przy normalnej jeździe
.
3 litry więcej niż TDI 4,2 V8 naturalnie

Jutro może nowy akumulator kupię. Ogólnie to ostatnio czysto mam w aucie bo żonka przejeła piłeczkę, nawet dywaniki sama

3 litry więcej niż TDI 4,2 V8 naturalnie

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
ja swojej H zrobiłam parę dni temu siii
tzn nie do końca ja tylko nasze drogi... najechałam na dziurę (niestety nie udało się jej ominąć, gdyż była zaraz za zakrętem) i uszkodziłam trochę felgę, na szczeście tylko zdeformował się rant, opona cała, felga od srodka nienaruszona, nie bije itp... wygląda mniej więcej tak:

na miejsce wezwałam oczywiscie policję, spisano notatkę, która na drugi dzień trafiła do powiatowego zarządu dróg a ten z kolei zgłosił szkode w PZU, gdyż ich drogi są u nich ubezpieczone... po kilku dniach szkoda została wyceniona, przyznano mi na nową felgę wraz z kosztami związanymi z montazem, wywazeniem i takie tam, w sumie 655 zł z czego jestem b. zadowolona
piszę to bo wiem, że często zdarza nam się coś uszkodzić, ostatnio np szydło i namawiam by nie darować tego bo sprawa jest do wygrania (nawet gdy brak na miejscu zdarzenia policji) pieniążki za szkodę się należa, więc dlaczego z tego nie skorzystac
w razie czego mogę pomóc we wszelkich formalnościach
pozdrawiam

na miejsce wezwałam oczywiscie policję, spisano notatkę, która na drugi dzień trafiła do powiatowego zarządu dróg a ten z kolei zgłosił szkode w PZU, gdyż ich drogi są u nich ubezpieczone... po kilku dniach szkoda została wyceniona, przyznano mi na nową felgę wraz z kosztami związanymi z montazem, wywazeniem i takie tam, w sumie 655 zł z czego jestem b. zadowolona
pozdrawiam
- Od: 5 mar 2006, 23:51
- Auto: 323 f –> civic EM2
Odebrałem madzię od konserwacji – podwozie i nadkola. Niestety czeka mnie czyszczenie felg, bo zachlapane bitex-em tu i ówdzie i nie może tak być
Przy okazji wymieniono oba łączniki stabilizatora z tyłu, bo jeden zaczynał stukać-pukać.

Przy okazji wymieniono oba łączniki stabilizatora z tyłu, bo jeden zaczynał stukać-pukać.
Efka
Warsztat który Ci to robił ma OBOWIĄZEK zabezpieczyć auto na czas takich prac. Teraz powinieneś żadać rabatu lub czyszczenia auta.
Nie daj się robić w balona.

Arturr0 napisał(a):Odebrałem madzię od konserwacji – podwozie i nadkola. Niestety czeka mnie czyszczenie felg, bo zachlapane bitex-em tu i ówdzie i nie może tak być![]()
Warsztat który Ci to robił ma OBOWIĄZEK zabezpieczyć auto na czas takich prac. Teraz powinieneś żadać rabatu lub czyszczenia auta.
Nie daj się robić w balona.

bazyl wspaniały napisał(a):Nie daj się robić w balona.
Heh – teraz już nie będę tam robił scen – ale następnym razem zastrzegę to przed zamówieniem usługi i potem będę egzekwował przy odbiorze.
Dzięki za poradę
bazyl wspaniały napisał(a):a auto stoi. (...) nieprzeciętnie zadowolony ze spalania jestem, pali tylko czy litry więcej niż TDI![]()
no skoro stoi...
-
umbesiegt
No więc w końcu się pochwalę ostatnimi zabiegami jakie zastosowałem w Magdalence.
Od czasu zakupu przymierzałem się do "drobnej naprawy blacharskiej" na lewym przednim słupku – jakieś małe bąble się pojawiły no i lekko zaciekało do środeczka...
pod koniec maja się za to zabrałem – po wyjęciu szyby można było obejrzeć te "małe bąble" :
http://picasaweb.google.pl/jacek.bartoszek/Zdjecia?authkey=Gv1sRgCJT3i9GWpNGlhwE#
;/
na szczęście naprawa przebiegła pomyślnie, już nic nie cieknie i nie widać że malowane
A że to wszystko zbiegło się z naszą pierwszą rocznicą
to dostała jeszcze nowy olej, akumulator i regenerację rozrusznika 
parę foteczek: http://picasaweb.google.pl/jacek.bartoszek/2010_06_06_madzia#
Od czasu zakupu przymierzałem się do "drobnej naprawy blacharskiej" na lewym przednim słupku – jakieś małe bąble się pojawiły no i lekko zaciekało do środeczka...
pod koniec maja się za to zabrałem – po wyjęciu szyby można było obejrzeć te "małe bąble" :
http://picasaweb.google.pl/jacek.bartoszek/Zdjecia?authkey=Gv1sRgCJT3i9GWpNGlhwE#
;/
na szczęście naprawa przebiegła pomyślnie, już nic nie cieknie i nie widać że malowane

A że to wszystko zbiegło się z naszą pierwszą rocznicą

parę foteczek: http://picasaweb.google.pl/jacek.bartoszek/2010_06_06_madzia#
umbesiegt napisał(a):bazyl wspaniały napisał(a):a auto stoi. (...) nieprzeciętnie zadowolony ze spalania jestem, pali tylko czy litry więcej niż TDI![]()
no skoro stoi...
Hę??

prezes83 napisał(a):
;/
na szczęście naprawa przebiegła pomyślnie, już nic nie cieknie i nie widać że malowane![]()
Nie tylko Ty tak masz
- Od: 26 cze 2010, 23:06
- Auto: emiks 3 :P
michalrak napisał(a):prezes83 napisał(a):
;/
na szczęście naprawa przebiegła pomyślnie, już nic nie cieknie i nie widać że malowane![]()
Nie tylko Ty tak maszLudzie się dziwią dopiero jak wymieniają przednią szybę
Zgadza się, też mam do wymiany przednią szybę i aż się boję
Ale do rzeczy to ja dziś wymieniłem cewkę aparatu zapłonowego, kolektor ssący + dwie uszczelki.Smiga

Profesjonalne lakierowanie
- Od: 23 sty 2010, 20:13
- Auto: GC , była BA-GT jest Mondeo 2.5 V6
A ja kupiłem sobie nowe dywaniki

- Od: 21 sty 2010, 18:27
- Auto: MazdaXedos 6 2.0 V6 Automat
A ja w swoim dzisiaj ...